Bardzo aromatyczna, pikantna sałatka na bazie polskich kabanosów, konserwowych ogórków, wyczuwalnego czosnku i wyrazistych meksykańskich smaków: ostrej papryczki chilli, czerwonej fasoli oraz kolorowych papryk. Składniki: 300g kabanosów 150g ogórków konserwowych 150g marynowanych pieczarek 1 czerwona papryka 1 żółtka papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1/2 papryczki chilli 180g żółtego sera 2 ząbki czosnku 1 łyżka ostrej papryki
Szalona Kuchnia EwelinyZiemniaki i pieczarki skrapiamy odrobiną oleju a następnie oprószamy solą i majerankiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy przez godzinę. Podajemy z surówką (np. z sałatką szwedzką
Qchnia po prostuPora sparzyć wrzątkiem. 3. Usmażone i ostudzone mięso połączyć z selerem, porem, odsączoną kukurydzą, serem żółtym, i ananasem. Dodać majonez i jogurt naturalny, doprawić ewentualnie solą i pieprzem, wymieszać. Sałatkę schłodzić przed podaniem. Smacznego
Kuchnia domowa Aniużywam mięsa pieczonego kurczaka. Ostatniego dużego, zagrodowego kurczaka jedliśmy przez trzy dni – pierwszego dnia na ciepło, chrupiącego, zaraz po upieczeniu. Drugiego dnia – jak prawie zawsze – piersi kurczaka wykorzystałam w sałatce. A na trzeci dzień czekał na nas ten „rosół z odzysku” – ugotowany na pieczonym korpusie kurczaka i sokach, które wypłynęły z mięsa podczas pieczenia. Nic się nie zmarnowało! To chyba
Karo in the Kitchenkukurydzą i papryką PRZEPIS TUTAJ *** *** Fasolka po bretońsku PRZEPIS TUTAJ *** POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI NA IMPREZĘ KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA – PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ PRZYJĘCIE DLA DZIECI – POMYSŁY NA KOLOROWE MENU KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Dania jednogarnkowe – najlepsze pomysły na szybkie i pyszne obiady
Blog z Apetytemjogurtowym Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Smażona kiełbasa podwawelska na sałatce z ciecierzycy z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami Smażona kiełbasa z warzywami Zupa krem z cukinii Zupa krem z kukurydzy z czarnuszką Zupa krem z marchwi z wędzoną papryką
Moja smaczna kuchniaPyszna sałatka selerowa z orzechami ! Tę surówkę musicie zrobić chociaż raz. Połączenie selera korzeniowego z jabłkiem i orzechami włoskimi sprawia, że nie można się jej oprzeć. Smak jest niesamowity. Bardzo, bardzo polecam też mój przepis surówkę Colesław oraz surówkę z pora, marchewki i jabłka
AniaGotuje.pllecz bez ryżu, za to dużo mięsa, pomidorów i sera. Obłędny obiad na weekend! Zapraszam na bakłażany faszerowane, takie kształtne, zgrabne i wypełnione pysznym aromatycznym farszem. Podaję je z sałatką batawską lub masłową z jogurtem na słodko z cukrem pudrem i sosem pomidorowym, zazwyczaj ostrym. Bakłażany faszerowane mięsem mielonym, sosem z pomidorami, pieczarkami i serem. Jedne z moich ulubionych dań
Zasmakuj Kuchnirybie smak. Pieczonego fileta możecie podawać z warzywami gotowanymi na parze, warzywami na patelnię czy domowymi frytkami . Zachęcam do przygotowania i życzę smacznego! Dajcie znać czy smakowało. Zobacz też: Sałatka ryżowa z rybą wędzoną Dorsz po grecku Dorsz zapiekany z ziemniakami Przepis na filet rybny z piekarnika Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 30 minut Składniki 250 g filetów
Kuchnia BazyliiSałatka z wyrazistym kurczakiem, świeżym bobem, chrupiącą rzodkiewką, sałatą, prażonymi orzeszkami i nektarynką, podana z aromatycznym dressingiem z delikatną nutą słodkości to idealny pomysł na lekki, sezonowy obiad. Składniki: 200g fileta z kurczaka 450g mrożonego bobu 100g sałaty karbowanej 4 rzodkiewki 8 pomidorków koktajlowych 2 nektarynki 80g orzeszków ziemnych 1 pęczek natki z pietruszki przyprawa do kurczaka olej kokosowy Dressing
Szalona Kuchnia EwelinyKasza jaglana ma doprawdy całe spektrum zastosowań. Uwielbiam ją w sałatce, jako dodatek do obiadu lub właśnie w formie kremu lub budyniu. Przemycona do diety w taki sposób nawet nie zostanie zauważona przez potencjalnego niejadka lub osobę, która kategorycznie kaszy jaglanej jeść nie ma w planach. A taka kasza jaglana do doskonałe źródło białka, węglowodanów i składników mineralnych. Jest lekkostrawna
Mango Papajawrzątkiem i gotować około 10 minut. Wyjąć podgotowaną kapustę i zdjąć z niej kolejno 8 liści uważając, żeby się nie porwały. Resztę kapusty odłożyć, wykorzystać do innej potrawy np. sałatki z czerwonej kapusty. Soczewicę ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić i wymieszać z pokruszonym serem feta. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem napełnić liście kapusty i zawinąć z nich gołąbki
DietologSałatka dla tych, którzy lubią połączenie kurczaka z nutą słodkości oraz intensywnym smakiem aromatycznej mieszanki curry. Składniki: 350g fileta z kurczaka 100g brązowego ryżu 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 2 duże pomarańcze 100g bursztynowych rodzynek 3 łyżki majonezu 1/2 pęczka natki z pietruszki 1 łyżeczka tymianku 2-3 łyżeczki curry sól pieprz oliwa Wykonanie: 1. Filet
Szalona Kuchnia EwelinyMoja wersja Caprese - na wzór włoskiej sałatki, przyrządzona z pokrojonych gotowanych buraczków skropionych octem balsamicznym przełożonych na przemian mozzarellą, posypana prażonym słonecznikiem i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Składniki: 2 duże buraki 250g mozzarelli 3 łyżki łuskanego słonecznika ocet balsamiczny świeżo zmielony kolorowy pieprz sól liście sałaty Wykonanie: 1. Buraki ugotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić, pokroić w plastry
Szalona Kuchnia Eweliny