Przepyszna, niezwykle aromatyczna, pachnąca Tajlandią sałatka z pieczonym łososiem, chińskim makaronem, chrupiącymi orzeszkami i świeżą kolendrą, polana orzeźwiającym winegretem z limonki, cytryny i trawy cytrynowej to świetna propozycja dla fanów azjatyckiej kuchni. Składniki: 300g fileta z łososia 1 ogórek 10 rzodkiewek 2 marchewki 75g mieszanych kiełków 15g prażonej cebulki 80g orzeszków ziemnych 80g makaronu chińskiego 5 łyżek posiekanej świeżej kolendry
Szalona Kuchnia EwelinyEmilka go uwielbia. A po trzecie gar rosołu to jedzenie na tydzień:) Zupa, z której jak się znudzi to można zrobić potem pomidorówkę (też uwielbiana), warzywa można przerobić na sałatkę albo na kotlety ), no i mięso. Z mięsa do tej pory najczęściej robiłam pastę do chleba ( to najpopularniejszy i najczęściej odwiedzany przepis na moim blogu) ale ostatnio koleżanka poddała
Cooking for Emilyformie do pieczenia rozłożyłam papier do pieczenia i na nim poukładałam udka. Wstawiłam do piekarnika i piekłam przez 30 minut. Całość podałam z pieczonymi ziemniakami i sałatką. Nuggetsy z udek kurczak przepis na udany obiad
Kuchnia na wzgórzupokrojone jajka w kostkę, groch czerwony, ser żółty pokrojony w kostkę, papryka pokrojona w kostkę, seler, natkę pietruszki. 4. W śmietanie dokładnie rozmieszać oba sosy sałatkowe, dodać do sałatki, dokładnie wymieszać
Dziś Ja gotujearomatyczne, wilgotne, sycące i bardzo zdrowe. Stanowią idealny sposób na podanie dzieciom warzyw i przemycenie brokułów oraz szpinaku Gofry podaję z różnymi dodatkami jak np jajka, boczek, kiełbasa, sałatka np. z tuńczykiem czy śledziową. Składniki na 4 małe gofry: 3 jajka 15 g mąki kokosowej 15 g roztopionego oleju kokosowego (bez laktozy) lub masła klarowanego 100 g brokuła
Ola la LCHF„Witaminka ” , pyszna ,surówka z czerwonej kapusty Witaminka , to świeża surówka , a takie są teraz najcenniejsze – nie przetworzone , znaczy zdrowsze Zima , to trudny czas
Ogrodnik w podróżywychodzi porcja dla 4 - 6 osób. Chlebek kukurydziany najlepiej smakuje podany na ciepło, z wiórkami miękkiego masła. Smaczny jest także z dżemem, miodem, czy jako dodatek do zup i sałatek. U mnie podany z chili. Do przygotowania chlebka potrzebna jest patelnia, której można używać zarówno na kuchence, jak i w piekarniku. U mnie jest to patelnia żeliwna. Ciasto należy wlać
Gospodyni Miejskaroladę *** *** Roladę można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno jako przystawkę *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami pochodzi z serwisu Blog
Blog z Apetytemmilion dolarów. Fajny przepis, ale wymaga trochę zdolności cukierniczych. Tylko bez obaw, jak my sobie poradziliśmy to każdy jest w stanie je zrobić Przepis TUTAJ 6. Bomba witaminowa, czyli sałatka z brokuła i grejpfruta. Ostatnia, ale nie mniej ważna i pyszna, przy tych wszystkich słodkich przepisach załapała się do zestawienia. Wcale mnie to nie dziwi bo przy tych wszystkich łakociach
PaleoLifewymieszać z posiekaną natką pietruszki, 1 łyżką oliwy, sokiem z limonki i startym parmezanem. Przykryć łososia przygotowaną mieszanką i piec w piekarniku przez 10-12 minut. Podawać z miksem sałatek wymieszanych z pomidorkami koktajlowymi i sosem greckim
Tradycyjna KuchniaKolorowa i pyszna zapiekanka inspirowana znaną sałatką gyros. Kilka prostych składników i mamy pyszne danie. Wszystkie składniki świetnie się komponują zarówno wizualnie jak i smakowo. składniki: 2 woreczki ryżu, u mnie brązowy (200 g) 650 g piersi z kurczaka przyprawa gyros do kurczaka 250 g sera żółtego, u mnie gouda 1 średnia papryka 5 łyżek kukurydzy 3-4 nieduże ogórki
Monia miesza i gotujeBardzo aromatyczna, pikantna sałatka na bazie polskich kabanosów, konserwowych ogórków, wyczuwalnego czosnku i wyrazistych meksykańskich smaków: ostrej papryczki chilli, czerwonej fasoli oraz kolorowych papryk. Składniki: 300g kabanosów 150g ogórków konserwowych 150g marynowanych pieczarek 1 czerwona papryka 1 żółtka papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1/2 papryczki chilli 180g żółtego sera 2 ząbki czosnku 1 łyżka ostrej papryki
Szalona Kuchnia EwelinyZiemniaki i pieczarki skrapiamy odrobiną oleju a następnie oprószamy solą i majerankiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy przez godzinę. Podajemy z surówką (np. z sałatką szwedzką
Qchnia po prostuPora sparzyć wrzątkiem. 3. Usmażone i ostudzone mięso połączyć z selerem, porem, odsączoną kukurydzą, serem żółtym, i ananasem. Dodać majonez i jogurt naturalny, doprawić ewentualnie solą i pieprzem, wymieszać. Sałatkę schłodzić przed podaniem. Smacznego
Kuchnia domowa Aniużywam mięsa pieczonego kurczaka. Ostatniego dużego, zagrodowego kurczaka jedliśmy przez trzy dni – pierwszego dnia na ciepło, chrupiącego, zaraz po upieczeniu. Drugiego dnia – jak prawie zawsze – piersi kurczaka wykorzystałam w sałatce. A na trzeci dzień czekał na nas ten „rosół z odzysku” – ugotowany na pieczonym korpusie kurczaka i sokach, które wypłynęły z mięsa podczas pieczenia. Nic się nie zmarnowało! To chyba
Karo in the Kitchen