Sałatka jest fajnym pomysłem na szybkie, lekkie oraz bogate w witaminy i substancje odżywcze danie. Jest idealną propozycją dla lubiących połączenie smaku tuńczyka ze świeżymi warzywami. Składniki: 1 opakowanie mixu sałat 5 ziemniaków 5 średnich dojrzałych pomidorów 5 jajek ½ dużego zielonego ogórka 1 ½ puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym ½ czerwonej cebuli zioła prowansalskie oregano oliwa Sos: 5 ząbków
Szalona Kuchnia EwelinyPrzepisów na bogracz jest tyle, co na popularną sałatkę jarzynową. Każdy ma swój i każdy robi go według własnego gustu. Ja dziś postanowiłam podzielić się z Wami przepisem, który gości u mnie na stole. Zima to idealna pora na takie rozgrzewające dania jednogarnkowe. Można zrobić takiej potrawy nieco więcej i odgrzać na następny dzień. Ta czynność akurat dobrze robi
My simple kitchenJesień i zima to dla mnie czas kiedy najczęściej przygotowuje szybkie, pożywne i aromatyczne gulasze oraz zapiekanki. Wiosną i latem wolę lekkie dania takie jak sałatki czy zupy krem. Przepis na dzisiejszy gulasz z ziemniakami, groszkiem i czerwona fasolką powstał dość spontanicznie po przejrzeniu zawartości szafek i lodówki. Użyłam do niego groszku mrożonego ale taki konserwowy też spokojnie się nada
Życie ze smakiemwieprzowiny , teraz pozostało , tylko usmażyć ją , na oleju ( bardzo małej ilości ) , na złoty kolor . Przy smażeniu ,nie mieszać zbyt często , bo puści sok . Genialna , skropiona sosem z frytkami i sałatką lub zapakowana, do ciepłej bułki ..Smacznego ! Artykuł ” Wieprzowina Samuraja ” , czyli siekana , smażona , doprawiona pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżypewno tak. Osobiście bardzo lubię gdy w daniu coś mi chrupie: skórka świeżo wypieczonego pieczywa, chrupiąca panierka z kukurydzianych płatków czy podprażone ziarna słonecznika, orzechy bądź grzanki w sałatce. Tym razem również będzie chrrrrupiąco:) Zrobiłam sobie ostatnio bardzo fajne kanapeczki na… sucharkach:) Sucharki posmarowałam serkiem kanapkowym i wyłożyłam na to pokrojone na mniejsze części pomidorki koktajlowe oraz cząstki awokado
Smaki Na Talerzugotowane jajka obierz ze skorupek, pokrój na ćwiartki, poukładaj na każdą porcję mięsa po 3 ćwiartki jajka np. w kształcie wiatraka. Podawaj z ziemniakami ( frytkami ), surówką lub dobrą sałatką. Smacznego
Przepisy i porady kulinarnechwilę na to by soki w środku przestały buzować, pokrój go na grube plastry i układaj na talerzu w towarzystwie sosu i z pieczonymi ziemniaczkami oraz z sałatką grecką gotowe! Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujetruskawkami Coś niegrzecznego Studzenie zmysłów – lody z solonym karmelem i orzechami Błyskawiczne ciasto z pomarańczami i kremem czekoladowo-miętowym Mus kokosowy z nasionami chia Najprostsza miłość po włosku Sałatka pobudzająca zmysły ze szpinakiem, fetą, gruszką i suszonymi pomidorami Quiche z gruszką, wędzonym łososiem i camembertem, posypane rukolą Rozgrzewający zmysły krem z czerwonej papryki z mleczkiem kokosowym i białą czekoladą
Eat me! Fit me!można przygotować na wiele sposobów, ale ja najbardziej lubię krokiety z jajkiem i te z pozostałym mięsem z rosołu. Na blogu znajdziecie również przepis na sałatkę z gotowanym kurczakiem . Składniki na około 18-20 naleśników: * 2 szklanki mąki * 3-4 jajka (wszystko zależy od ich wielkości) * około 2 szklanek mleka * około
Zrób to smacznieUwielbiam wędzonego łososia – zarówno na grzanki, do sałatek, jak i jako dodatek do makaronu. To właśnie w połączeniu z makaronem i pieczonymi pomidorami tworzy fantastyczne, szybkie danie, któremu nie potrafię się oprzeć! Jedno z mich ulubionych dań obiadowych! Najlepszej jakości łosoś, świeże, soczyste pomidory i ugotowany al dente makaron – takie trio, które sprawia, że nie chcę odrywać się
Ostra na Słodkonastępnie obsyp ¼ posypki. Wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 15-20 minut, aż ryba będzie upieczona, a posypka lekko chrupiąca. Podawaj np. z ziemniakami i kolorową sałatką. ➤ Rada: W ten sam sposób możesz przygotować także inne gatunki ryb, np. łososia, mintaja czy mirunę. Wpis powstał we współpracy z Monini
Chilli Czosnek i Oliwasmaku. Gotowe, domowe pesto spokojnie wytrzyma w lodówce kilka dni, możemy sięgać po nie wedle potrzeb i używać do różnych potraw. Jak? Mieszając z makaronem, smarując ciabattę, dodając do sałatki caprese lub łyżkę do zupy, faszerując bądź marynując chude mięso… Moim zdaniem rewelacyjnie wzbogaca smak dań i może być niepowtarzalnym balsamicznym wykończeniem. Dodaje również mnóstwo wartości odżywczych, witamin, minerałów
Fitsweet.meSpaghetti z rzepy – czyli rzephetti :-). Można jeść na zimno, jak sałatkę i na ciepło, jak klasyczny makaron. Jest pyszne i niskokaloryczne. Czas : 15 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Rzephetti jest niesamowicie zdrowym daniem. Rzepa (a właściwie biała rzodkiew, bliska kuzynka rzepy, o bardzo podobnych właściwościach) ma mnóstwo witamin, działa przeciwzapalnie i przy tym wszystkim ma niewiele więcej kalorii niż
Niedzielny kucharzDelikatne mięso z piersi z kurczaka zapiekane ze smakami tradycyjnej włoskiej sałatki na bazie świeżych, dojrzewających w słońcu pomidorów, pachnącej, aromatycznej bazylii i sera prosto z Italii. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 240g mozzarelli 2 pomidory 14 liści świeżej bazylii masło do wysmarowania formy sól pieprz słodka czerwona papryka Wykonanie: 1. Każdą z piersi kurczaka naciąć poprzecznie
Szalona Kuchnia Ewelinymiseczkach do 0,3 l o takich jak na przykład tutaj, zobaczcie . Możecie spróbować inne moje przepisy na śniadanie – pastę z jajek i pomidorów suszonych , a także śniadaniową sałatkę z awokado . Zobacz mój film z przygotowania twarożku Składniki – Twarożek z fetą i rozmarynem 150 g mielonego twarogu lub serka bieluch 100 g fety – tu do zdobycia prawdziwa
Kuchennyviral.pl