sałatka - 51333 przepisów (strona:2282/3423)

Czas hamburgera 132

wpadamy w skrajne obżarstwo, wtedy warto cieszyć się wszystkimi smakami. To one przecież kolorują codzienne życie, w którym jest czas na wytworne ciasta, na zielone soki, na warzywne sałatki, ale także w końcu przychodzi też pora na hamburgera. Domowy hamburger Porządna porcja kalorii. Od czasu do czasu każdy ma ochotę na taką drobną przyjemność. Na złamanie zasad dietetycznych i zjedzenie

KulinarneImpresje.pl
Kolorowa kiszonka z dyni i brokuła 187

Lubicie brokuły ? Pewnie gotujecie je lub dusicie i podajecie jako jarzynkę do obiadu, albo dodajecie do sałatek. A lubicie dynię ? Najczęściej trafia do zupy i jest miksowana na krem. A jedliście kiedyś te warzywa ukiszone? Prawdopodobnie nie, bo to mało popularny sposób na ich przygotowanie. Mam nadzieję, że przeczytanie tego wpisu zachęci Was do zrobienia nowej kiszonki i spróbowania dyni

Smaczna Pyza
SAŁATKA Z SELERA 173

Dziś po solidnym śniadaniu i obiedzie z deserem, na kolacje postanowiłam zjeść sałatkę :) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Sałatka z buraczków i serem feta 214

kostkę przełożyć do szklanej miski.Uprażone orzechy również obieramy ze skórki siekamy na małe kawałki. Do buraczków dodać marynowaną cebulę, miód, przyprawić solą i pieprzem. Na koniec posypujemy sałatkę pokruszonym serem feta oraz orzechami. Odstawiamy w chłodne miejsce. Podajemy jako przystawkę do mięs. Smacznego

kgwjanczewo
5 dań z resztek jedzenia, które wyglądają jak z restauracji 176

doskonały patent na nadmiar pieczywa lub czerstwy chleb. Zakochacie się w tym przepisie , a pieczywo już nigdy się u Was nie zmarnuje. Zobacz przepis. Zobacz też 5 przepisó na sałatki idealne na lunch do pracy Artykuł 5 dań z resztek jedzenia, które wyglądają jak z restauracji pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Sałatka z kurczakiem z bombą witamin 192

Lekka, zdrowa, pożywna kolorowa sałatka na bazie kurczaka w aromatycznej mieszance przypraw curry, świeżych owoców oraz roszponki. Idealny pomysł na obiad pełen witamin. Składniki: 300g fileta z kurczaka 125g roszponki 1 granat 3 pomarańcze 70g słonecznika 2 łyżki klarowanego masła curry sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta pokroić w grubszą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i curry, odstawić na około 30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka grecka 383

Tradycyjna grecka sałatka ze świeżych, soczystych, grubo krojonych warzyw, wyrazistych w smaku czarnych oliwek i sera fety, który jest uważany za najlepszy kulinarny wynalazek greckiej kuchni. Całość skropiona aromatycznym dressingiem smakuje rewelacyjnie i znakomicie komponuje się z każdym rodzajem mięsa. Składniki: 1 sałata lodowa 3 pomidory 2 ogórki 2 czerwone małe cebule 160g czarnych oliwek 300g sera feta Dressing

Szalona Kuchnia Eweliny
Łosoś peklowany w cytrusach, ziarnach kolendry i fenkuła 157

fenkuła. Cytrusy świetnie przełamują tłusty smak ryby, a kolendra dodaje charakteru. Tak przygotowany łosoś idealnie sprawdzi się jako elegancka przystawka na przyjęciu, ale będzie też świetnym składnikiem codziennych sałatek lub kanapek. Spróbujcie i dajcie znać jak Wam smakuje. Proporcje na kawałek łososia o wadze ok 1 kg 1 kg łososia 1 szklanka gruboziarnistej soli 1 szklanka cukru 2 łyżki ziaren

olalacooking
Łosoś w cieście francuskim z czarną truflą. 110

układamy na cieście pokrytym sosem. Wierzch delikatnie posypujemy startym parmezanem. Pieczemy w 200°C, do momentu, aż ciasto się zarumieni. Dekorujemy szczypiorkiem i prażonymi migdałami. Podajemy z lekką sałatką. Smacznego

DominikaDolci
Prosta sałatka z chrupiącym oscypkiem i żurawiną. 93

Dziś blog kończy PIERWSZY MIESIĄC! :) Z tej okazji pojawią się jeszcze dwa przepisy. Na początek sałatka z chrupiącym, pieczonym oscypkiem i żurawiną. Składniki: - 2 małe maślane oscypki - 3 łyżki konfitury żurawinowej - garść prażonych orzechów włoskich - garść prażonych płatków migdałowych - kilka dużych rodzynek - pomidorki koktajlowe - kilka liści ulubionej sałaty/ mieszanki sałat - krem balsamiczny - sok z 1/2 cytryny - oliwa z oliwek - sól

DominikaDolci
Sałatka Meksykański Król Imprezy. 212

solą oraz pieprzem. Podsmażamy na maśle. Cały sok odparowujemy.  Studzimy. W miseczce łączymy jogurt z majonezem. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Sos ma być kontrastem dla ostrych produktów w sałatce. Sałatę myjemy i dokładnie suszymy. Targamy na mniejsze kawałki. Pomidory myjemy, sparzamy i ściągamy skórę. Pozbywamy się gniazd nasiennych ze środka i kroimy je w kostkę. Fasolę odcedzamy i spłukujemy

DominikaDolci
Sałatka z blanszowanym brokułem i kurczakiem. 113

Dobrze znana sałatka w nieco innej odsłonie. :) Łatwa i szybka w przygotowaniu. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka oliwa z oliwek  sól pieprz 1 brokuł (500 g) mała puszka kukurydzy (170 g) 200 g sera gorgonzola  garść prażonych nasion słonecznika rzeżucha do posypania Sos: 2 łyżki lekkiego majonezu 4 łyżki jogurtu greckiego 2 garście startego parmezanu sól

DominikaDolci
Sałatka warstwowa z selerem, kurczakiem i ananasem. 188

Jest to właściwie połączenie dwóch sałatek.  Danie smaczne, pożywne, a jak wiosennie wyglądające! Świetnie nada się również na wielkanocny stół. Zachęcam do wypróbowania. :) Składniki: I. Kurczak: 2 piersi z kurczaka lub 1 podwójna 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka curry oliwa z oliwek I. Sos: 250 ml majonezu light 5 łyżek (200 ml) jogurtu greckiego 2 garście startego parmezanu

DominikaDolci
Warstwowa sałatka z tortellini. 133

Pyszna, łatwa i efektowna sałatka. :) Składniki: 1 opakowanie tortellini z mięsem (250 g) 500 g pomidorków koktajlowych 350 g żółtego sera (o delikatnym smaku) 350 g szynki 1 ogórek (duży) mała puszka kukurydzy 1 por 250 ml majonezu light 3 łyżki jogurtu greckiego sól pieprz 1,5 łyżeczki czosnku niedźwiedziego kilka kropel soku z limonki 2 garście startego parmezanu szczypiorek

DominikaDolci
Sałatka z owocami morza. 139

Dziś przepis na pyszną sałatkę! :) Składniki: I. Krewetki: 250 g mrożonych krewetek 3 ząbki czosnku 2 małe, suszone papryczki chili sól pieprz oliwa II. Kalmary: 250 g mrożonych krążków kalmarów sól 1/2 szklanki mąki suszona bazylia 1 jajko 1/4   szklanki wody gazowanej olej rzepakowy III. Sos: 3 łyżki oliwy 1 łyżka zalewy z suszonych pomidorów 1 łyżeczka kremu balsamicznego

DominikaDolci

Proponowane wyszukiwania