niepowtarzalny, jedwabisty aromat winogron. Idealny dla osób lubiących smak czosnku, ale unikających go ze względu na ostry zapach. Niezastąpiony do wędlin, dań z grilla, a także do pieczonych ziemniaków, kanapek i sałatek. Sałatka kalafiorowo- brokułowa
Kuchnia Danusijabłko na tarce o grubych oczkach Dodałam śmietanę I na koniec musztardę i pieprz Wszystko wymieszałam i pyszna sałatka gotowa. Można dodać jeszcze namoczone rodzynki. Smacznego! Polecam Sałatkę śledziową z ziemniakami i burakami
potrawyregionalneSmacznego! Polecam śledzie w różnych odsłonach: śledzie smażone w zalewie octowej śledzie z czosnkiem i majerankiem śledzie w sosie śmietanowo musztardowym z koperkiem sałatkę śledziową z jabłkiem sałatkę śledziową z ziemniakami i burakami
potrawyregionalnemarynatą zalałam rybki. Gdy wystygły, wstawiłam je do lodówki na 24 godziny aby "przeszły" przyprawami. Smacznego! Zapraszam na inne śledziki: śledzie po kaszubsku sałatka śledziowa z jabłkiem sałatka śledziowa z ziemniakami i burakami śledzie z czosnkiem i majerankiem śledzie w sosie musztardowo śmietanowym
potrawyregionalneranczerski lub farmerski to idealny dodatek do sałatek, frytek, pieczonych ziemniaków czy nawet pizzy czy pierożków na ostro. Robi się go błyskawicznie i należy go zjeść w przeciągu doby aby się nie popsuł. Zachęcam do zrobienia. Sos ranczerski. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekoperkiem i posmarować śmietaną. Przygotowanego łososia zapiekać pod przykryciem około 30-35 minut (ryba musi zmienić kolor, a śmietana powinna wchłonąć się w łososia). Przygotowaną rybę podać z ziemniakami i ulubioną sałatką
Ugotowaćzaczęła się do spotkania z przedstawicielami producentów. Mieliśmy przyjemność spróbować kilku dań z fasolą wrzawską w roli głównej: zupa fasolowa pasztety z fasoli (z grzybami i wiśniami) zapiekane ziemniaki z fasolą sałatki z fasoli Dania wykonane były na miejscu a przygotowały je Panie ze Stowarzyszenia producentów fasoli tycznej „piękny Jaś” we Wrzawach. Wszystkie dania wspaniałe :) Następnie udaliśmy
królestwo garówmlekiem i bułce tartej. Smażymy na rumiano na maśle klarownym z każdej ze stron. Upieczone odkładamy do garnka i przykrywamy pokrywką, aby spokojnie doszły. Podajemy z ziemniakami, pure, ulubioną sałatką. Jakość pomidorów suszonych jest bardzo ważna, dlatego też z braku własnoręcznie przygotowanych postawiłam na markę Ponti. Ten wybór mnie nie zawiódł
Malinowe Pocałunkikostkę. Szczypiorek drobno siekam. Wszystkie składniki mieszam razem, dodaję przyprawy do smaku oraz sok wyciśnięty ze sparzonej cytryny i oliwę z oliwek. Sałatkę podaję z ziemniakami z wody i kotletem z piersi kurczaka. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenminut w lodówce. Patelnie rozgrzewamy z niewielka ilością oleju. Smażymy polędwiczki po 3-4 minuty na każdej stronie. Odkładamy na talerz by chwilkę „odpoczęły”. Podajemy np. z ziemniakami i domową sałatką z buraczków. Smacznego
Kolizje Smakówprzeciskamy lub kroimy bardzo drobniutko. Wszystkie składniku dipu dokładnie mieszamy. Kotleciki panierujemy najpierw w dipie, po czym w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju. Kotleciki podajemy z sałatką , frytkami lub ziemniakami :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google_ad_height = 250; var linkwithin
Smakowy Rajchwilę, żeby ryba się ładnie przypiekła (rybę obracamy tylko raz, czyli najpierw jedna strona, później kolejna). Jako że ryba jest zrobiona na tłuszczu, to polecam do obiadu ziemniaki i lekką sałatkę (zamiast frytek). Jeżeli ryba jest duża, to warto ją ponacinać, wtedy nie wymaga dłuższego smażenia. Moje rybki smażyły się łącznie około 23 minuty i były miękkie. Wypatroszone pstrągi przed
Passions hobbies lifekoniec dla podkreślenia smaku dodać sos pieczarkowy, rozprowadzony w niewielkiej ilości wody i chwilkę pogotować. Bo bitek idealnie pasuje kasza gryczana, ale u mnie ze względu na córkę ziemniaki w towarzystwie sałatki z buraczków
Kuchnia w opałachżeby było tak samo, ale nie do końca i sumie to jednak inaczej.Najpierw więc było jajko.Jajko w koszulce zamiast sadzonego.Czyli poszetowe. Lub jak kto woli - perduty.Pomysł na ziemniaki był prosty. Sałatka szwabska (zwana tez austriacką),ze specyficznym posmakiem octu i musztardy,tym razem wylądowała w piekarnikui tak oto stała się zapiekanką :)Czytaj więcej
bistro mamamięso wyjmujemy z lodówki by nabrało temperatury pokojowej. Następnie doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Grillujemy z obu stron średnio po 4 minuty z każdej. Taka karkówka najlepsza z pieczonymi ziemniakami oraz letnią sałatką. karkówka bejcowana w piwie i kawie
Bon Appetit Małgorzaty