potrawka z cukinii z kurczakiem w śmietanie 2. zupa z czerwonej soczewicy z pomidorami i mleczkiem kokosowym 3. sałatka z młodych ziemniaków, rzodkiewek i marynowanego ogórka 4. ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi 5. zapiekane klopsiki ze szpinakiem 6. drożdżowe bułki z pieczarkami i serem 7. owsiane batony z malinami i masłem orzechowym 8. gulasz z indyka z morelami i ciecierzycą
Cooking for EmilyPoliczki wieprzowe w winie są doskonałą propozycją dania na wykwintny obiad. Najlepiej komponują się z puree ziemniaczanym lub młodymi ziemniakami. W przygotowaniu wbrew pozorom są łatwe i wcale nie tak pracochłonne jakby się wydawało. Mięso z policzków jest bardzo delikatne, jeszcze delikatniejsze od mięsa z polędwicy. Jedynym problemem w ich przygotowaniu może być dostępność – raczej nie znajdziecie(...)minut na sporym ogniu do momentu, aż sos zgęstnieje. Po czym wkładamy do niego policzki na chwilę, aby pokryły się sosem. 5 Podajemy z puree ziemniaczanym lub młodymi ziemniakami oraz ulubioną sałatką czy warzywami. Artykuł Policzki wieprzowe w winie pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia Bazyliikluskami lanymi smakowały jak w domu (tylko chyba nie chciało by mi się robić do niej lanych klusek). Udko z ziemniakami przyzwoite, a sałatka z marchewki pyszna. Menu było dość spore (opasła księga oprawiona w skórę), chyba dlatego ja najczęściej decyduje się na danie dnia, no i może trochę, dlatego
KuchniaWeDwoje.pldania z bobem. Koniecznie wypróbujcie ich teraz, gdy bób jest świeży i pyszny. Po sezonie polecamy Wam bób mrożony – też daje radę! Przepisy na dania z bobem: Sałatka z młodych ziemniaków, bobu i fasolki Danie w stylu włoskim, bo składnikiem sprowadzającym wszystkie trzy warzywa do jednego mianownika jest proste pesto. Ale młode ziemniaki muszą być polskie! Bób z migdałowym
Niedzielny kucharzfarszu. Przed smażeniem roladki obtocz w mące pszennej. Smaż na rozgrzanym oleju roślinnym, przekładając z boku na bok. Usmażone podawaj z ziemniakami z koperkiem sałatką (może być TAKA ) i sosem czosnkowym . Roladka drobiowa z kurkami poleca się do przygotowania. Przepis jest klarowny, w formie krok
kuron.com.pldania z bobem. Koniecznie wypróbujcie ich teraz, gdy bób jest świeży i pyszny. Po sezonie polecamy Wam bób mrożony – też daje radę! Przepisy na dania z bobem: Sałatka z młodych ziemniaków, bobu i fasolki Danie w stylu włoskim, bo składnikiem sprowadzającym wszystkie trzy warzywa do jednego mianownika jest proste pesto. Ale młode ziemniaki muszą być polskie! Bób z migdałowym
Niedzielny kucharzdomowe mini bułeczki z piersią kaczki, dymką i zielonną fasolą, kruche ciasto z kremem waniliowym i jagodami, krem z buraków i ciecierzycy, chrupiącego kurczaka z masłem szalotkowym i sałatką z młodych ziemniaków, a to tylko kilka z przepisów, które mnie zaciekawiły :-) Polecam, fajna pozytywna książka z ciekawymi propozycjami kulinarnymi :-) Tytuł: "Jedz, śmiej się i walcz " Autor: Joanna Jędrzejczyk
kruche babeczkiczasu do czasu nachodzi mnie ochota na coś dobrego, słodkiego i jeszcze żeby było zdrowo - tak powstała moja ostatnia sałatka ze słodkich ziemniaków, cieciorki, granatu, chipsów z jarmużu, pysznego słodkiego dressingu. Prawda, że uroczo wygląda? Smakuje obłędnie :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldczasu do czasu nachodzi mnie ochota na coś dobrego, słodkiego i jeszcze żeby było zdrowo - tak powstała moja ostatnia sałatka ze słodkich ziemniaków, cieciorki, granatu, chipsów z jarmużu, pysznego słodkiego dressingu. Prawda, że uroczo wygląda? Smakuje obłędnie :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldpokruszyć i wymieszać z bułką tartą. Roladki maczać w jajku,obtoczyć w panierce i usmażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać na ciepło z ziemniakami i ulubioną sałatką
Kolorowa kuchnia Elkiprzykrywkę podlewam mięso i wkładam na kolejne 50 minut, od czasu do czasu podlewam. M ięso było soczyste, mięciutkie , wspaniale przyprawione z chrupiącą skórką. Smakowało z ziemniakami, sosem i sałatką, jak również na kanapce z majonezem. Pychotka! * Niestety nie będę mogła Wam podawać dokład nej temperatury panującej w moim piekarni ku , nie chce on ze mną
Na moim talerzuwrzucam do naczynia żaroodpornego i piekę w piekarniku ok. 50 minut (30 minut pod przykryciem, później polewam mięso marynatą i ściągam pokrywkę). P odawać można z ryżem, ziemniakami i ulubioną sałatką . Pozostał ą marynat ę mo żna wykorzystać do baz y sosu , dodać pół opakowania śmietany lub p ół litra wo dy zagotować i zagęścić albo sosem z torebki
Na moim talerzupołożyć kosteczkę masła. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec pod przykryciem 15 minut. Następnie zdjąć przykrywkę i piec jeszcze następne 15 minut. Podawać z upieczonymi ziemniakami i zieloną sałatką. To było pyszne, smacznego
Kuchnia Pokoleń