sałatka z szpinakiem - 1682 przepisów (strona:72/113)

Mięso z ryżem, warzywami i serem żółtym 351

Jedzonko bardzo dobre zarówno na ciepło, np. jako obiad lub jako sałatka;) Jest to danie banalne, jednakże smakuje świetnie. Składniki: 200g ryżu, 1/2 papryki, 2 ogórki

Kuchnia Pełna Pasji
Rolada z ciasta francuskiego z warzywami 14374

Po prostu palce lizać:) Pomysł na szybki, pyszny oraz efektowny obiad:) Przepis który na stałe zagościł w moim codziennym repertuarze kulinarnym. Mój mąż bynajmniej nie pozwoli

Kuchnia Pełna Pasji
Sałatka superfood z kurczakiem teriyaki, awokado i quinoa 183

Sałatka Superfood z Alchemist Gastropub tak bardzo za nami chodziła przez ostatnie dni, że wracając z pracy zahaczyliśmy o małe zakupy i oto jest! Podrasowaliśmy ją nieco dodając szparagi i kurczaka teriyaki oraz zastępując fetę mozarellą. Pyszna, zdrowa, pożywna i lekka – idealna na upały Składniki: Świeże liście szpinaku baby Rukola Roszponka Mozarella Zielone oliwki Pomidor Ogórek Rzodkiewki Kiełki rzodkiewki(...)opakowaniu – ziarna przepłukać, a następnie gotować około 20-30 minut w wodzie w proporcji 1:1,5 ze szczyptą soli i 1 łyżeczką oliwy z oliwek. Artykuł Sałatka superfood z kurczakiem teriyaki, awokado i quinoa pochodzi z serwisu Taste and Cook

Taste and Cook
Zielony koktajl z grejpfrutem ( dieta dr. Dąbrowskiej) 200

wegańskie według dr. Dąbrowskiej sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora Zielony koktajl z grejpfrutem Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 jabłko 1/2 grejpfruta 2 spore garści świeżego szpianku woda mineralna Wykonanie: Owoce bardzo dokładnie myjemy i obieramy. Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne. Szpinak płuczemy i rwiemy na kawałki

Kulinarne przygody Gatity
Co w maju do lunchboxa? - Proste obiady na 7 dni #3 (PDF do pobrania) 281

Mamy pełnię wiosny, a stragany uginają się od świeżych warzyw i owoców. Staram się więc zaprosić do mojej kuchni jak najwięcej sezonowych produktów. Szparagi, szpinak, botwinka, świeży koperek i dymka - to one tym razem są gwiazdami mojego jadłospisu. W maju przygotowałam lekkie dania odpowiednie do lunchboxa w wersji wegetariańskiej, ale z opcją uzupełnienia o mięso lub rybę.  Proste obiady(...)tego obiadu pieczoną rybę. U mnie jest to łosoś, ale jadłam ten zestaw także z białą rybą. Sosu salsa verde wychodzi sporo, zostawcie więc 3-4 łyżki do sałatki makaronowej na wtorek. Składniki / dla 2 osób: listki z pęczka rzodkiewek (można zamienić na natkę pietruszki, koperek, bazylię) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka kaparów 1 łyżka musztardy 2 łyżki czerwonego octu

Chilli Czosnek i Oliwa
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 30.09.2016r. 149

Kotlety z k aszy jaglanej ze szpinakiem i pieczarkami   Marzena  Tort ellini szpinakowe zapieczone z pulpecikami mięsnymi     Aga Schab w ziołach, cebuli i czosnku   Ela Surówka z jesiennych owoców   Marta  Pasztet z cukinią   Di ana  Batoniki owsiane z dodatkiem otrębów Małgo r zata Sałatka z czerwonej papryki i pora

Magiczne Życie Marty
Sałatka z fasolką szparagową i makaronem 199

pomysłu jak wykorzystać młodą fasolkę szparagową i groszek cukrowy, to ta sałatka jest tego przykładem. Smaczna, pożywna a zarazem lekka bez zbędnych sosów, majonezów itp Składniki: Dla 3 osób: 200g makaronu typu kokardka 100g młodej fasolki szparagowej 50g obranego groszku cukrowego 1/2 małej główki sałaty 1 garść liści szpinaku ok 6 suszonych pomidorów ugotowane mięso z dwóch udek kurczaka

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z pomidorkami i ciecierzycą curry 159

inne słodkie bezwartościowe przekąski, po których zaraz czujemy się głodni. Ta sałatka jest lekka, ale też jednocześnie nasyci Cię na dłużej, a to dzięki ciepłej ciecierzycy, smakowicie podpieczonej w przyprawie curry. Ostatnio uwielbiam wcielać natkę pietruszki w rolę sałaty, ale równie dobrze możesz wykorzystać tutaj na przykład rukolę, szpinak lub inne zielone liście.  Składniki: 1 mała czerwona cebula 250g

Roślinna - blog wegański
Udka faszerowane szpinakiem, serem i orzechami 125

kość z udka ucinamy w połowie. Mięso tłuczemy lekko, wykładamy ostudzony szpinak i kawałek sera. Spinamy patyczkami do szaszłyków i obtaczamy w "Przyprawie do kurczaka" Knorr (patrz zdjęcia). Pieczemy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym w temp. 180 stopni przez 45 min. pod przykryciem, a kolejne 30 minut bez przykrycia. Sałatka z groszku cukrowego: 250 g groszku cukrowego 1 gruszka

Marder&Marder Manufacture
KOMOSA RYŻOWA Z WARZYWAMI 187

Bardzo lubię połączenie komosy ryżowej z ciecierzycą. Często stosuję je w zupach oraz daniach jednogarnkowych. Tym razem przygotowałam sycącą sałatkę: Czytaj więcej »

Kasia Sarna
Kiwi na odchudzanie i zaparcia 133

zaledwie ok. 60 kcal . Kiwi można dodawać do różnego rodzaju sałatek i koktajli. Polecam też połączenie jogurtu naturalnego z kiwi oraz z siemieniem lnianym - przepyszne, odżywcze i idealne na wyregulowanie wypróżnień! Przepisy na oczyszczające koktajle z kiwi znajdziesz poniżej: - koktajl oczyszczający z zieloną herbatą -> link - koktajl oczyszczający ze szpinakiem -> link Nie zapominajmy zatem o tym cennym owocu dodając

MintTaste
DIETETYCZNA SAŁATKA DO PRACY 180

również Was posiliła.  Taka jest moja propozycja! PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z JAJKIEM: - 1 jajko ugotowane na twardo - 1/2 długiego ogórka zielonego, pokrojonego w długie plastry - 1 mały burak w kolorze pomarańczowym - kilka rzodkiewek, pokrojone w plasterki - garść kiełków z rzodkiewki - dwie garście mieszanki sałat - mała garść liści szpinaku - listki bazylii i mięty dressing: - łyżka oliwy z oliwek, łyżka soku

SMYKWKUCHNI
SAŁATKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ, JARMUŻEM I SEREM FETA 342

mojego codziennego menu. Jest nieco podobna do tradycyjnej sałatki arabskiej TABBOULEH, ale ja ją mocno zmodyfikowałam. Polecam na lunch do pracy, lub lekką kolację.  SKŁADNIKI: ( 2-3 PORCJE): 1 szklanka komosy ryżowej (quinoa) – można użyć w zamian kaszy jęczmiennej, pęczaku lub kuskusu garść jarmużu (opcjonalnie świeżego szpinaku) 100 g sera feta 1 ogórek zielony 3 pomidory ½ średniej cebuli

Calzonella.com
Miruna w zielonej panierce na ryżu 178

sokiem z cytryny i pozostawić na 5-10 min Do szpinaku i listków mięty, dodać jajko, mąkę, odrobinę soli i około łyżki soku z cytryny- wszystko zblendować Na gorącym tłuszczu smażyć z obu stron kawałki ryby zanurzone wpierw w szpinakowo-miętowej panierce Osączyć na papierowym ręczniku  Zrobić sałatkę, u mnie z pomidorów i arbuza (polałam sosem miętowym

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania