Zostało jeszcze wymieszać składniki sosu i to wszystko....Składniki układamy na półmisku i sałatka gotowa! Doskonała dla wszystkich leniuchów którzy nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni. Sa ł atka jest pyszna i kolorowa :-) Składniki: makaron tortellini z dowolnym nadzieniem, ja kupiłam tortellini ze szpinakiem i ricott ą , pomidor 1,5 szt, kukurydza konserwowa 1/4 puszki, szczypiorek posiekany(...)sosu, mieszamy i przekładamy na półmisek . Pomidory kroimy w grub ą kostkę i układamy na makaronie. Następnie posypujemy kukurydz ą . Na sałatkę wylewamy drug ą po ł ow ę sosu. Wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem
kulinarne odsłony patiużyłam czarną sól z Cypru w płatkach) Wykonanie: Oczyszczony wcześniej szpinak i rukolę układamy na dnie miski lub talerza. Na nim pokrojone wzdłuż awokado, pokrojoną w plastry pomarańczę, pokruszoną w palcach fetę. Całość posypujemy uprażonym na suchej patelni słonecznikiem. Oliwę ubijamy z octem, pieprzem i solą. Polewamy sałatkę. SMACZNEGO :) OPCJONALNIE: 1 filet z kurczaka - nacieramy oliwą z oliwek
Blondynka Gotujewiosna, a to oznacza, że będziemy jeść więcej kolorowych warzyw, które bardzo lubię, zwłaszcza w sałatkach . Dzisiejsza jest inspiracją na Wielkanoc, bo z jajkiem, oliwkami i kukurydzą oraz zieloną sałatą masłową, która ostatnio gości w moich codziennych posiłkach. Lubię zwłaszcza jej młode, najmniejsze listki, chrupiące i jasnozielone, zajadam się nimi dla zdrowia i urody. Jeszcze niedawno gościła tylko(...)Sałatę masłową można zastąpić w tym przepisie np. sałatą lodową, rukolą drobnolistną, szpinak baby dobrej jakości także doskonale się sprawdzi. Jeśli lubicie zielone oliwki, wykorzystajcie takie, niestety nie potrafię przekonać do zielonch oliwek, jedynie smakują mi te z pestkami, które zajadaliśmy na promocji Cagliari w Krakowie . Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Składniki: kilka liści sałaty masłowej, tych wewnętrznych, jasnych
Moja smaczna kuchniagotujemy jajko na miękko 3/ Opłukany świeży szpinak układamy na talerzu, dodajemy zrobione grzanki, kawałki kurczaka, pokrojony pomidor, oraz ugotowane jajko tak jak na zdjęciu. Na koniec posypujemy startym serem. 4/ Z jogurtu, majonezu i kremówki robi sos mieszając wszystko. Dodajemy czosnek, pieprz, sól, odrobinę cukru i sos Worcestershire. 5/ Polewamy sosem sałatkę. Smacznego
Kuchnia PROzdrowotnaJeśli ma być zdrowo to na myśl przychodzą Mi najróżniejsze sałatki. Dziś proponuje taką z kuskusem. Szybko się ją przygotowuje a jest na prawdę smaczna.Bez zbędnych sosów czy dipów, żeby było lekko. Dla urozmaicenia tę prostą przekąskę podałam w 3 kolorowych muszlach : ze szpinakiem, z pomidorami i z kurkumą. Palce lizać! Składniki: puszka tuńczyka w oleju roślinnym 1 czerwona(...)Tuńczyka osączamy. Do salaterki przekładamy pokrojone warzywa, tuńczyka, kaszę, wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku. W osolonej wodzie gotujemy makaron na półtwardo. Ugotowany hartujemy zimną wodą, ostudzone muszle napełniamy sałatką
Z Majeczką w kuchnijajkiem - tak w tym roku zaczynam sezon na szparagi! Do czego i Was zachęcam serdecznie. Prosta sałatka ze szparagami i jajkiem Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 4 ugotowane ziemniaki 3 jajka ugotowane na miękko 2 garści liści szpinak 1 ząbek czosnku świeże ulubione zioła oliwa z oliwek sok z 1 cytryny sól pieprz Wykonanie
Kulinarne przygody Gatitymało kosztują! Nic tylko wcinać! Sprawdź też 5 przepisów na sałatki idealne na lunch do pracy Sałatka z pieczonych buraków z chmurkami z koziego sera – składniki: 6 małych albo 4 średniej wielkości buraki czerwone 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 garście umytego szpinaku 1 garść orzechów włoskich 50 g kremowego serka koziego 2 łyżki gęstego jogurtu Sól i pieprz
Niedzielny kucharzmało kosztują! Nic tylko wcinać! Sprawdź też 5 przepisów na sałatki idealne na lunch do pracy Sałatka z pieczonych buraków z chmurkami z koziego sera – składniki: 6 małych albo 4 średniej wielkości buraki czerwone 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 garście umytego szpinaku 1 garść orzechów włoskich 50 g kremowego serka koziego 2 łyżki gęstego jogurtu Sól i pieprz
Niedzielny kucharzmało kosztują! Nic tylko wcinać! Sprawdź też 5 przepisów na sałatki idealne na lunch do pracy Sałatka z pieczonych buraków z chmurkami z koziego sera – składniki: 6 małych albo 4 średniej wielkości buraki czerwone 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 garście umytego szpinaku 1 garść orzechów włoskich 50 g kremowego serka koziego 2 łyżki gęstego jogurtu Sól i pieprz
Niedzielny kucharzkojarzą się nam z kuchnią włoską. Bardzo łatwo je przygotować z dostępnych składników jakie mamy w domu. Sałatki z makaronem są sycące możemy podać na obiad, kolację i zabrać w formie lunchu do pracy. Składniki Makaron calamari Łosoś wędzony na zimno Rukola Szpinak Ser biały Pomidory koktajlowe Sos Vinaigrette ziołowo- koperkowy 50mloleju rzepakowego
Kulinarne pyszności Molkitego na co akurat jest czas. Teraz mamy wysyp szpinaku (więc była szpinakowa frittata i kopytka ze szpinakiem) i jest bardzo dużo sałaty, już niestety trochę przerośniętej. Sałatę jemy cały czas ale jest jej tyle, że na pewno nie przejemy jej w sałatkach. Postanowiłam ją więc udusić (traci wtedy objętość, ha!) i zrobić z niej zupę. Sama zupa z sałatą
Cooking for Emilykajeńskim pieprzem. Gotuj przez 10 minut. W międzyczasie ugotuj bulgur na sypko. Podaj z kaszą bulgur i sałatką. Do curry użyłam mrożonego jarmużu. Jeśli jest świeży to jeszcze lepiej. Należy jednak oderwać liście od twardych łodyg i grubo pokroić. Jarmuż można zastąpić szpinakiem. Do zagęszczenia curry używam migdałowej mąki. Curry można zaciągnąć mąką jeśli tak wolicie. The post Kurczak
codojedzeniaszparagami i mozzarellą. Sałatkę możemy podawać na ciepło lub na zimno, w zależności od tego jak wolicie. Sałatka ze szparagami i mozzarellą Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 1 opakowanie mozzarelli w kulkach 1 ząbek czosnku listki rukoli listki szpinaku sałatkowego płatki chili olej kujawskiego cytryna bazylia sól morska Wykonanie: Szparagi płuczemy, osuszamy
Kulinarne przygody Gatitysolimy, pieprzymy i dodajemy gałkę muszkatołową do smaku KROK 4 Nadziewamy naleśniki: 1) na usmażone naleśniki układamy szpinak po czym zawijamy w rulonik 2) zawinięte ruloniki naleśnika kroimy na pół, po czym każde z połówek przekrawamy jeszcze na pół KROK 5 Przygotowanie sałatki pod naleśniki: 1) sałatę rwiemy na małe kawałki wprost na talerz na który będzie podany naleśnik, następnie
smacznieinatematOd wczoraj pracuję nad moim menu sylwestrowym, mam za dużo pomysłów i nie umiem sobie poradzić :PPomyślałam, że może chociaż Wam ułatwię poszukiwania na blogu.Poniżej
Czerwona Porzeczka