sałatka z słonecznikiem - 1703 przepisów (strona:92/114)

Surówka z czerwonej, kiszonej kapusty 199

Na tzw Jarmarku Staropolskim zobaczyłam czerwoną , kiszoną kapustę. Niewiele myśląc kupiłam 0.5 kg. Mojej, domowo ukiszonej , były w tym roku tylko symboliczne 2 słoiki i już

Stare Gary
Wegańska wersja granoli 162

syropu klonowego ½ szkl.  pasty daktylowej 200 g rodzynek Piekarnik rozgrzej do 170°C. Dwie duże blachy wyłóż papierem do pieczenia. W dużej misce wymieszaj suche składniki: płatki, orzechy, słonecznik, sezam, wiórki kokosowe oraz przyprawy. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, banana rozgnieć widelcem na gęstą papkę. Owoce dorzuć do miski, dodaj też syrop klonowy i pastę(...)dość duża porcja, która powinna wystarczyć na dłuższy czas (choć nie zawsze) – możesz wykorzystać ją do wypieków, świetnie smakuje jako chrupki dodatek do deserów oraz z jogurtem sojowym i sałatką owocową na śniadanie

Roślinna - blog wegański
Produkty marki Seitenbacher. 142

wersje mogą się schować. 5) Naturgran®  Bio Rohkost-Mahlzeit  czyli "surowy posiłek organiczny" to niepoddane obróbce termicznej pełnoziarniste, ekologiczne ziarno orkiszu połączone z migdałami, jabłkami, daktylami, nasionami słonecznika, siemieniem lnianym, sezamem i pestkami dyni. Inaczej mówiąc - to co najlepsze: nasiona, owoce i czyste ziarno orkiszu. Smakuje ciekawie, trochę inaczej... smak jest jakby "świeższy", a wszystkie składniki wyjątkowo chrupiące(...)dań kuchni włoskiej, np. zapiekanek. 7) Bio oliwa z oliwek - tłoczona na zimno, extra virgin. Ma świeży, owocowy smak, rzadko spotykany w przeciętnych oliwach z supermarketu - lubię ją w sałatkach owocowo - warzywnych, np. z rukolą i gruszką albo ze szpinakiem i truskawkami. 8) Bio olej rzepakowy - również tłoczony na zimno, dobry do zup czy sałatek. Ja osobiście najchętniej dodaję

Poranek na słodko
Czerwony ryż z roszponką i orzechami 168

Jak za ryżem białym nie przepadam, tak ryż czerwony pokochałam od momentu kiedy TO risotto poczyniłam. Za smak, za konsystencję, za możliwość kombinacji, za sytość, za

gutfut
Mazurki z malinami i białą czekoladą 113

300g malin – mogą być mrożone 100g białej czekolady 4 łyżki śmietany kremówki 3 łyżki cukru 2 łyżki miodu Do ozdoby: suszone owoce (żurawina, morele, śliwki,…), płatki migdałowe, słonecznik, orzechy, itp.       *** W pierwszej kolejności przygotowujemy nadzienie: maliny wkładamy do garnka, zasypujemy cukrem i podgrzewamy *** *** Maliny gotujemy na małym ogniu przez około 10-15 minut, co jakiś(...)malinowy *** *** Mazurki ozdabiamy wedle upodobań *** *** Po kilku godzinach mus malinowy całkowicie zastygnie *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: CIASTA I WYPIEKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ   Artykuł Mazurki z malinami i białą czekoladą pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Burak, rukola i feta! 150

kozi, ale ja nie tykam... pozostawiam kwestii upodobań. Na to orzechy, prażone pestki dyni, orzeszki piniowe czy co tam w szafce z ziaren macie :) Strużka kremu balsamicznego i sałatka taka, że ho ho! Normal 0 false 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband(...)porcji 2-3 średnie ćwikłowe buraki 100 g sera feta 100 g serka kanapkowego np. śmietankowego 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany rukola do posypania: pestki dyni, słonecznika, sezam, żurawina lub kiełki np. rzodkiewki krem z octu balsamicznego Przygotowanie: Buraki myjemy (w łupinach, osuszamy w papierowym ręczniku ) i wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą z oliwek oliwą

bistro mama
KIEŁKI - ICH WŁAŚCIWOŚCI I ZASTOSOWANIE + INSTRUKTAŻ UPRAWY KIEŁKÓW 201

dzień na talerzu lub tacy w nasłonecznionym miejscu. Przepłukujemy ostatni raz, osuszamy i przechowujemy w lodówce w dokładnie zamkniętych torebkach. Metoda "tackowa"  Metodą "tackową" uprawiamy kiełki gryki, słonecznika i pszenicy. Potrzebujemy: nasiona, wodę, dwie tacki i organiczną ziemię doniczkową. Moczymy nasiona w słoiku przez całą noc (napełniamy wodą aż po zakrętkę). Na tackę o wymiarach(...)łusek.  Przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętych pojemnikach (my ścinamy i jemy na bieżąco). Nadają się do spożycia do 7 dni od zbioru. Kiełków używamy jako składnik soków, sałatek lub koktajlu. Tak się prezentują na naszych talerzach: Do przygotowania tego wpisu wykorzystałam informacje zawarte w poniższych publikacjach: B. R. Clement: Life force. Superior health and longevity . Summerstown

Jeść, by żyć w zdrowiu
Pesto z rukoli 192

Jestem jedyną fanką rukoli w domu. Dałam już sobie spokój z przemycaniem choćby listka w sałatkach, po prostu sama zjadam wszystko, a w tym roku obrodziła mi w ogrodzie naprawdę bujnie. Wczoraj byłam zmuszona ściąć całość na raz, bo zaczęła już wyrastać, było tego około 2 kg! Wyobraźcie sobie tyle trawy na raz. W tech chwili moja lodówka jest wypełniona(...)może być stosowana w diecie chorych na anemię! Składniki (podaję dla standardowego opakowania rukoli, jakie możecie kupić w sklepach) 1 opakowanie sałaty (200 g-300 g) 50 g ziaren słonecznika/pestek dyni/orzechów włoskich/ 50 ml oliwy z oliwek/oleju z pestek winogron/nie polecam oleju kokosowego bo tężeje w lodówce na kamień, i trudno będzie rozsmarować pesto szczypta soli (pół łyżeczki

greenscarf
MĄKI NATURALNIE BEZGLUTENOWE. JEDZ BEZ OBAW ;) 148

żelaza. Wykorzystywana jako dodatek do ciast, ciasteczek, naleśników, do wyrobu chałwy oraz jako panierka. Mąka słonecznikowa Ma smak i aromat charakterystyczny dla pestek słonecznika. Jest bogata w błonnik, białko, cynk, nienasycone kwasy tłuszczowe i żelazo. Zawiera witaminę A, D i E oraz B6. Jest świetnym dodatkiem do słonych(...)witaminy z grupy B. Jest smakowym i wartościowym dodatkiem do wypieków ciast i ciasteczek oraz posypką do lodów, deserów i sałatek.  Mąka kokosowa Ma bajecznie kokosowy, słodki smak i aromat. Nie zawiera cholesterolu i ma mniej kalorii niż wiórki kokosowe. Jest źródłem błonnika i białka

BezglutenowaIzabela
gotowanie na żywo - CH Karolinka w Opolu 152

umilały kabarety, gwiazdy polskiej muzyki i regionalne zespoły .  Całość  zorganizowana była pod ogromnym namiotem, w scenerii iście wiejskiej. Wszędzie można było zobaczyć ozdoby ze słomy, dyni i słoneczników. Mieliśmy tam swoją część, gdzie gotowaliśmy dla przybyłych gości na żywo, czyli każdy mógł podejść i zobaczyć co robimy. Dodatkowo przez mikrofony na bieżąco prowadziliśmy to kulinarne widowisko, podawaliśmy przepisy(...)serwowaliśmy ale nawet nie było na to szans bo jak tylko postawiliśmy coś na stole to półmiski były puste w ułamku sekundy. Serwowaliśmy najróżniejsze dania począwszy od przekąsek, sałatek po dania główne, desery i babeczki.  Wydaliśmy setki porcji sałatki ze szpinaku z parmezanem, ciemnego pieczywa z pastą z fasoli, grzanek z pesto z karczocha i suszonych pomidorów, makaronu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania