sałatka z rybą - 2839 przepisów (strona:41/190)

Sałatka makaronowa z wędzonym pstrągiem 172

dobrze, że już piątek... a jak piątek to zapraszam na rybę. Dzisiaj na blogu sałatka makaronowa z wędzonym pstrągiem w towarzystwie oliwek, fety i czerwonej cebuli. Składniki: szklanka grubego makaronu (użyłam kolanek ozdobnych z Lubelli) opakowanie wędzonego fileta z pstrąga (125 g) mały słoiczek lub woreczek zielonych oliwek pół kostki fety (użyłam z ziołami) pół czerwonej cebuli 3 łyżki

Czerwień i błękit
Domowe oliwy smakowe 206

ziołowe są bardzo atrakcyjnym składnikiem wielu potraw, nadają im bowiem niepowtarzalnego smaku i zapachu. Do najbardziej popularnych należą oliwy ziołowe :- z rozmarynem (używana do aromatyzowania mięs i ryb, ale też do sałatek)- z liściem laurowym i zielem angielskim (używana przeważnie do mięs)- z jałowcem (używana do mięs)- z majerankiem (używana do mięs, do marynowania kaczki

Menu Zdrowia
Brokułowa sałatka z tuńczykiem 154

Wiosennie, zielono i kolorowo . Sałatkę można zabrać do pracy, jako lunch, do szkoły. Jest lekka, zdrowa i nie będziemy po niej głodni.  Z sosem tuńczykowym

wesoła kuchnia
Pstrąg pieczony z sałatką na ciepło 153

łyżeczką cukru, solą, pieprzem i ziołami wg uznania.  Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, rybę skropić oliwą z oliwek i piec na ruszcie ok 15 minut. Gotową rybę podawać z ciepłą sałatką

Cook&Love
Robyn Lawley gotuje - recenzja książki modelki plus size 124

się głodny. Całość przeplatana jest apetycznymi zdjęciami, krótkimi informacjami o autorce, jej zdjęciami oraz miejscem na własne notatki . W książce można znaleźć przepisy m.in. na: - sałatkę ziemniaczaną - sałatkę fasolową - smażonego łososia - rybę z frytkami w ciecie piwnym - pieczonego kurczaka - żeberka wieprzowe - zapiekankę makaronową z tuńczykiem - duszone kotlety jagnięce - zapiekankę pasterską - ciasteczka Anzac - lamingtony - klasyczne crepes - tartą z kremem custara - pomysły

Di gotuje
Sałatka z młodymi ziemniaczkami i pstrągiem 118

Wiosenne młode warzywa w połączeniu z wędzoną rybą to smaczna i zdrowa propozycja na lekki obiad czy kolację. Składniki: (na 2 porcje) 6-8 małych

Pyry na Gaz
Przetwory z czosnku niedźwiedziego 183

liście, łodyżki i kwiaty, które są piękną ozdobą potraw. A do czego można go używać? Praktycznie do wszystkiego – do przygotowania pesto, nalewek, marynat, do zup, sosów, mięs, ryb, farszów, twarogów, jaj, sałatek, masła ziołowego, na kanapki… i nie tylko. Gorąco polecam – na zdrowie. Wydrukuj przepis The post Przetwory z czosnku niedźwiedziego appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Parzony łosoś podany z zieloną sałatką 175

przygotowania ryby w inny sposób niż smażenie lub pieczenie. Łosoś parzony w wodzie to sposób na uzyskanie smacznej i soczystej ryby. Łosoś zachwyca w smaku :) Taką rybę podałam z zieloną sałatką na bazie świeżych ogórków, awokado i szczypiorku. Pomysł na to danie zaczerpnęłam z programu kulinarnego Doradca Smaku .  Składniki na porcję dla 3-4 osób: 0,5 kg świeżego

Ugotować
SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z WĘDZONĄ MAKRELĄ - KOLACJA DIETA 1500 KCAL. 285

bardzo wdzięczni:).Jednak zaleca się je jeść tylko od czasu do czasu ponieważ podczas wędzenia tracą one na jakości i wartości składników .Zapraszam więc na pyszną ,smaczną sałatkę z wykorzystaniem wędzonej ryby. Danie ma 300 KCAL. ćwierć główki kapusty pekińskiej pokrojonej w paski 100 g. 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku -6g. kawałek wędzonej makreli -100 g. 1 rozgnieciony ząbek czosnku

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tarta z cukinią, porem i papryką (quiche) 108

kolację. Quiche można przyrządzić zarówno w wersji wegetariańskiej jak i mięsnej. Do tego można jeść go na ciepło jak i na zimno. Ja zawsze komponuje do niej rybę i pyszną, letnią sałatkę z roszpunką lub rukolą, pomidorami, koprem włoskim ze słonecznikiem. Oczywiście do tego sos miodowo-musztardowy . Przepis tutaj . Ciasto: 1 i 3/4 szklanki mąki 100 g masła 1 jajko

Calzonella.com
Oliwa Band of Chefs 116

Manaki. Uprawiane są one w rodzinnych gajach w regionie: Ermioni-Kranidi na Peloponezie. Dedykowana jest do dań z grilla. Doskonale komponuje się z daniami z wieprzowiny, wołowiny, rybami, drobiem, makaronem i sałatkami. Mi smakuje również ze świeżą bagietką.  Bagietkę posmarować oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5-7 minut. Gorącą bagietkę natrzeć czosnkiem, skropić oliwą

królestwo garów
Sałatka z zielonymi pomidorami 1257

się spodobało robienie kolorowych słoiczków na zimę. Teraz już wiem, że będzie to coroczną tradycją. Jest to wydłubany ze starego zeszytu przepis od babci. Ta słodko kwaśna sałatka jest idealna to ryby ale także do innych dań.  Składniki: 2 kg kapusty 1 kg cebuli 1 kg papryki 10 zielonych pomidorów  4 marchewki 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki octu

Pelusiowa Kuchnia
Śródziemnomorska sałatka z pieczoną papryką 146

duża ilość wody, można ja odlać. 5. Teraz dodaj oliwę i ocet. Całość posól i popieprz do smaku. Ta sałatka smakuje dobrze z rybą lub sama z grzanką

AZgotuj!
Sos chrzanowy 133

chrzanowy to super sos. Jest łatwy, szybki i uniwersalny. Można go podawać do pieczonych mięs, ryb lub z ulubioną sałatką.  Składniki 1 opakowanie jogurtu naturalnego 1 łyżka chrzanu 1 ząbek czosnku sok z 1 cytryny sól ziołowa śródziemnomorska pieprz świeżo mielony Do jogurtu naturalnego dodajemy łyżkę chrzanu i mieszamy. Z cytryny wyciskamy sok i dolewamy do jogurtu. Czosnek przeciskamy

My Chcemy Jeść
Sałatka ziemniaczana z jabłkiem i groszkiem 124

Włożyć do miski, dodać groszek, majonez i delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku musztardą. Do sałatki użyłam ziemniaków typu sałatkowego, dzięki czemu kostka pozostała kostką do końca :) Sałatkę można podać z ikrą ryb. * Typy kulinarne - A - sałatkowy - twardy, charakteryzuje się dużą wilgotnością i niską zawartością skrobi, doskonałe do gotowania w „mundurkach”, do sałatek lub na grilla - B - ogólnoużytkowy - średnio twardy, nierozsypujące

królestwo garów