Zapach pieczonej papryki unosi się w całym domu. A papryka smakuje zupełnie inaczej. Sałatka pasuje do mięsa lub ryb. Możecie także dodać do niej fety i oliwek, by zamieniła się w ciekawą sałatkę na przekąskę. Składniki: 3 czerwone papryki 1 duża cebula 3 łyżki tartego koziego sera (może być też grana padano, smakuje równie pysznie jak twardy kozi
Zasmakuj Kuchniktóre jakos kładniki diety regulują poziom cholesterolu. Łyżka t ego oleju zabezpiecza dzienne zapotrzebowanie organizmu w NNKT.Olej ten jest znakomitym dodatkiem do ziemniaków, kasz, pieczywa, sera, ryb, mięs, wszelkich warzywnych sałatek i surówek, a także składnik winegretu, majonezu czy dressingów.Zapraszam na stronę SEMCO gdzie dowiecie się jeszcze więcej ciekawostek na temat firmy i ich oferty
Z Majeczką w kuchniMałe smakołyki, co podjadać da się tu i ówdzie. Niewielkie przyjemności, niekoniecznie słodkie. Kuszące swą prostotą,a powalające smakiem. Znasz to? Na pewno. Chodzą za Tobą
W kuchni Karmel-itkiBardzo lubię sałatki, a takie z śledziem to chyba najbardziej. Moja dzisiejsza to połączenia śledzia, buraków, ziemniaków i ogórka z niewielką ilością majonezu
magiczna kuchnia KasiByła sałatka z tuńczykiem i jajkiem a teraz wersja z łososiem i jajkiem na rukoli. Coś lekkiego też na wielkanocnym stole musi się znaleźć. składniki
Monia miesza i gotujeryb jest łosoś . Ma on w sobie bardzo dużą ilość kwasów omega-3 , które są bardzo ważne i potrzebne dla naszego organizmu. Łososia możemy przygotować na bardzo wiele sposobów, ja podam Wam moją propozycję na to danie… Marynata do łososia – składniki 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżki miodu świeżo zmielony pieprz Zdrowa sałatka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Borkowski. - Manzoni Borgo Gritti Prosecco DOC – delikatne musujące wino, idealne jako aperitif, San Oro Chardonnay z Sycylii, z wyczuwalną nutą owoców tropiklanych, jabłka i agrestu. Doskonałe do ryb, owoców morza i sałatek. Weingut Robert Weil Rheingau Riesling Trocken 2012 - jak dla mnie najlepsze wino wieczoru, tu odezwała się moja miłość do rieslinga :) Dawson Creek Cabernet Sauvignon 2012 - dobrze zbalansowane
królestwo garówŚledzie nigdy chyba mi się nie znudzą, można podać je na tak wiele sposobów … Żadnym problemem nie też jest dopasowanie ich do pory roku, w której
Karo in the Kitchenseler naciowy, łączymy w misce z fenkułem i kawałkami jabłka. Dodajemy sok z cytryny, kilka łyżek oliwy, sól, pieprz z młynka, miód i delikatnie mieszamy. Na rybie układamy pure z selera i sałatkę a jej świeżość i soczystość doskonale rozkłada ciężar tłustość ryby. Far breton z solonym karmelem i suską sechlońską 30 -40 sztuk suszonych, mokrych śliwek suska 400g mąki
karmelowyNaprawde zachęcam do jedzenia ryb. Na blogu ukazał się już przepis z wędzoną makrelą ( sałatka z wędzonej makreli) , ale dobrych ryb nigdy dość. Dziś szybka i praktyczna pasta z makreli. Polecam :) Pasta z wędzonej makreli Składniki: 1 wędzona makrela 2 ogórki konserwowe/kiszone 1 mała cebula koprek/natka pietruszki 1 łyzka majonezu 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Sposób
Smaki NataliiObładowana wielkimi siatami z zakupami, krąży po mieście. Wszystko już ma, no prawie. Jeden element brakuje, ale ten najważniejszy, by te smakowe puzzle ułożyć i stworzyć
W kuchni Karmel-itkiUlubiona sukienka w groszki, paznokcie w jaskrawym kolorze, włosy pod górę upięte i pragnienie zobaczenia w tym roku morza. Siedzę zamknięta w pracy, a w wyobraźni
W kuchni Karmel-itkiUpały. A kiedy jest gorąco, Karmel-itka ma mniejszy apetyt.Ha, ale na tłuste sosy, ciężkie mięsiwa, obfite porcje... Nie, nie, nie! Mamy w końcu czerwiec, prawie
W kuchni Karmel-itkiPierwszy raz jadłam roszponkę usmażoną, na ciepło. Jestem zachwycona! W ogóle zmienia smak na jeszcze lepszy, delikatniejszy. A kiedy się smaży... Tak listki się nadymają, tworzą
W kuchni Karmel-itkiPewnie każdy z Was zna jakąś wersję tzw. śledzika pod pierzynką... Przyznam, że i ja mam kilka takich sprawdzonych. Najczęściej jest to klasyka z tego przepisu
Di gotuje