sałatka z porów - 3536 przepisów (strona:107/236)

Sałatka ” Rosyjska jesień” 198

height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) . Doprawiamy solą , pieprzem ( tego w tej sałatce nigdy za wiele ) , chrzanem i majonezem . Mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki ,żeby się składniki przerobiły ze sobą . Podajemy o dowolnej porze dnia ..lub nocy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height(...)class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smacznego ! Artykuł Sałatka ” Rosyjska jesień” pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Wiejska patelnia z chrupiącymi ziemniaczkami, kiełbasą i serem 141

zależy od wielkości patelni)* kawałek kiełbasy żywieckiej Henryk Kania około 2 łyżki oleju 2 cm pora (biała część) kawałek żółtego sera w kostce świeżo mielony czarny pieprz szczypta słodkiej czerwonej papryki sól do smaku *używam ziemniaków, które zostały z obiadu lub tych ugotowanych do sałatki Przygotowanie: Ziemniaki kroimy w kostkę. Rozgrzewamy patelnię z 2 łyżkami oleju. Przekładamy nasze pokrojone ziemniaki(...)pieprzem i solą. Całość smażymy, co jakiś czas delikatnie obracając składniki, aby ziemniaczki były chrupiące z każdej strony (jak mocno, to już kwestia waszych upodobań). Pod koniec dodajemy posiekany por, lekko mieszamy. Doprawiamy po wierzchu szczyptą słodkiej czerwonej papryki i posypujemy startym żółtym serem. Zostawiamy tak chwilę do stopienia sera, zdejmujemy z palnika. Oprószamy lekko świeżo mielonym pieprzem i podajemy

Słodkie okruszki
Sałatka z Gnoccchi Sardi , fety, i brokuła 257

sałatkę z brokułami , fetą i przepyszny ekologicznym      Makaronem  gryczanym  Fabijańscy wyprodukowanym na wodzie żródlanej .                 Składniki : 300 g makaronu  Gnocchi  Sardi Fabijańscy 1 mały brokuł 1/2 opakowania sera fetta  2, 3 łyżki majonezu kilka rzodkiewek kawałek pora około(...)różyczki , ugotować w osolonej wodzie. Szynkę , por , ser fetta, rzodkiewki  pokroić w kostkę. Dodać do makaronu i wymieszać . Ugotowany brokuł pokroić na kawałki , wymieszać z makaronem. Przyprawić do smaku solą i dużą ilością pieprzu , na końcu dodać majonez i delikatnie wymieszać. Połączenie takich składników wyda Wam się może troszkę dziwne ale sałatka w smaku jest naprawdę pyszna :) Smacznego :) Zapraszam

Sama słodycz i szczypta chili
Klopsiki w delikatnym sosie z porem i selerem naciowym 120

ostatnim czasie w mojej kuchni bardzo dobrze zadomowiło się warzywo jakim jest por. Używam go do wielu dań zamiast cebuli, ponieważ ma podobny smak a jest o wiele lżejszy. Stanowi świetny dodatek do wszelkiego rodzaju gulaszy, sałatek, surówek czy farszy. W przepisie, którym dzisiaj się z Wami podzielę wraz z selerem naciowym, koperkiem i pietruszką stanowi składnik bardzo delikatnego, kremowego(...)700g mielonego mięsa wieprzowego, 2 łyżki bułki tartej, jajko, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, olej do smażenia Sos: 500 ml wywaru jarzynowego, pół szklanki śmietanki 12%, duży por pokrojony w półplasterki, 5 łodyg selera naciowego pokrojonego w drobne cząstki, pęczek posiekanego koperku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, zielona czubryca, łyżeczka mąki, olej Przygotowanie: Przygotowanie dania zaczynamy

Życie ze smakiem
Wiosenna surówka 154

Wiosenna,  bo jej kolory i świeżość oddają urok tej przepięknej pory roku. Niezwykle chrupiąca i orzeźwiająca, z powodzeniem można zjeść ją solo lub podać do obiadu.   (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date(...)sałatkowego  -oliwa i sok z cytryny do skropienia  -szczypta cukru Wszystkie składniki kroimy w drobne paseczki, dodajemy cukru, kilka kropli cytryny i  skrapiamy oliwą. Dokładnie mieszamy. Sałatka przed podaniem powinna postać 15 minut w celu zintegrowania się smaków

Kulinarne przemyslenia
Sałatka z ananasa i selera 106

Sałatka z ananasa i selera Sałatka łatwa i szybka w przygotowaniu do tego jest jeszcze bardzo smaczna. Przepis otrzymałam od znajomej. Składniki : seler konserwowy - 1 słoik ananas - 1 puszka jajka - 5  szt kukurydza - 1 puszka por ser żółty - 180 g  szynka konserwowa -  230 g sól i pieprz majonez - 4 łyżki Przygotowanie: Pora opłukać, pokroić w piórka Jaja

Kuchnia Danusi
Zielona sałata z ogórkiem 158

Sałata masłowa to moja ulubiona o tej porze roku. Świeża, prosto z ogródka z delikatnymi młodymi liśćmi jest najlepsza. Do tego ogórek sałatkowy i zielone bąki cebuli, połączone z delikatnym musztardowym sosem to poezja smaku 🥗 Nie ma lepszego dodatku do obiadu 😊 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(...)miseczki wlać olej, dodawać kroplami sok z cytryny i dokładnie mieszać do zgęstnienia. Następnie dodać cukru, soli, wymieszać do rozpuszczenia i dodać musztardy.  Wymieszać na gładki sos. Polać sałatkę i delikatnie wymieszać

Kulinarne przemyslenia
Sałatka z kapusty włoskiej 127

Sałatka z kapusty włoskiej  1 kapusta włoska 2 szklanki bulionu warzywnego 4 ziela angielskie 2 liście laurowe 1 cebula 1 por 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki 5 łyżek oleju oliwa z oliwek Kapustę włoską pokroić, dodać sól i lekko ugnieść. Odstawić na chwilę. Następnie wygnieść wodę, przełożyć do garnka i zalać dwoma szklankami bulionu. Dodać ziele angielskie

Gotuję Testuję
Bistro Pelier – zachwycający lokal – Lublin 92

wiele razy, a to na kawę, a to zjeść coś dobrego. Czasem tylko na drinka. Wszystko, co do tej pory próbowaliśmy było bardzo smaczne. Składniki są dobrej jakości i ciekawie ze sobą zestawione. Cieszą mnie takie połączenia jak np. sałatka z sosem orzechowym. Dania są zawsze ładnie podane, obsługa jest miła, a wnętrze za każdym razem robi wrażenie. Chociaż warto

Pasja Smaku
Sałatka grecka, zawsze niezawodna 114

Przygotowanie błyskawiczne, kilka produktów i gotowe. Sałatę umyć osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Ogórka umyć i pokroić w półplasterki

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z tortellini 172

Składniki: 1 opakowanie tortellini (250 g) 1/2 puszki groszku 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pora 300 g pieczarek 5-6 łyżek majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie do miękkości, … Czytaj dalej Sałatka z tortellini

czarrna od kuchni
Japończyki 1860

pozbawić skórek i pokroić na mniejsze kawałki. Ogórka kiszonego pokroić na mniejsze części. Tak samo pokroić ugotowane 4 jajka. Pora poszatkować. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Przyprawić solą, pieprzem i zalać majonezem. Wymieszać dokładnie. Na talerzu tworzyć niewielkie kupki sałatki warzywnej, obtoczyć śledziem. Na każdego Japończyka położyć połówkę ugotowanego jajka (z pozostałych 4). Można ozdobić papryką. TYLKO TERAZ

Gotuję Testuję
Surówka z pora 117

Surówka z pora      Kiedyś należałem do grupy ludzi, którzy mówili, że z owoców najlepiej lubią schabowego, a z warzyw kiełbasę... :-)      Dziś sytuacja się odwróciła, główną rolę w pożywieniu odgrywają warzywa, sałatki, surówki i inne dodatki z ogródka lub bazarku.      Teraz na talerzu dominują warzywa, czyli surówka obowiązkowo. Bez względu(...)Węglowodany i białka są bardzo potrzebne, jednak główną rolę w napędzaniu naszego organizmu do właściwej pracy pełnią te wartościowe składniki, które znajdują się w np. surówkach... Składniki: 1 duży por (tylko biała część) 1 spora marchewka majonez pieprz sól Przygotowanie: Por tniemy w piórka, a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy tyle majonezu aby składniki się połaczyły

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sałatka makaronowa z tuńczykiem 238

Składniki: 250 g makaronu 1 puszka tuńczyka 1 puszka groszku 4 pomidory 1/2 pora 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować, przepłukać zimną wodą i odcedzić. Tuńczyka odsączyć z … Czytaj dalej Sałatka makaronowa z tuńczykiem

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania