zamierzchłych czasów, kiedy to w latach 80 moja mama po raz pierwszy zrobiła taki majonez. Majonez z przepisu wychodzi bardzo gęsty, wręcz dekoracyjny. Jeśli będzie używać go do sałatki, warto na samym końcu ubijania, dodać kilka łyżek wrzątku. Majonez stanie się rzadszy, ale nie za rzadki i jaśniejszy. Im dłużej ubijamy majonez, tym będzie on również gęstszy. Kolor majonezu(...)Powinno wszystko ładnie się połączyć w jednolita masę. Spróbujcie również zasąapić sok z cytryny octem winnym i zobaczyć jak to wpłynie na smak i kolor majonezu. Dość gadania, pora ubijania majonezu Drukuj Majonez domowy window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 żółtko 1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego 1 łyżeczki musztardy sól, pieprz do smaku
Mieszam w GarnkuSkładniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Kulinarne przemysleniaSałatka z zielonym sosem to pyszna propozycja na lekki obiad lub kolację. Sałatka jest przepyszna, sycąca i ma bardzo intensywny smak, a to za sprawą sosu
Alle Dobre!Zdrowe, smaczne i estetyczne posiłki zamknięte w pudełku, które możemy zabrać ze sobą do pracy, szkoły lub na wycieczkę to marzenie każdego. Teraz ich przygotowanie będzie
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamięso można też zastąpić żeberkami wieprzowymi, jak w Kapuśniaku , ale zupa będzie wtedy tłustsza) – 1 seler (ok. 180 g) – 1 korzeń pietruszki (ok. 130 g) – 1 por (ok. 100 g) – 6-7 ziemniaków – 6-8 ogórków kiszonych – 6 jajek na twardo – ok. 250 ml wody z ogórków kiszonych – 2 łyżki masła(...)jest podawana bardzo gorąca – świetnie rozgrzewa. Podawana ciepło – dzięki kwaskowości potrafi świetnie orzeźwić. Podobne przepisy Chłodnik z botwinki Egzotyczny krem z dyni Kapuśniak rozgrzewający Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related
Pociąg Do KuchniDomowy pasztet z jajkiem to idealna przekąska na świąteczny stół i nie tylko. Na bardzo smaczna przekąska sprawdzi się na każdą okazję, a nawet bez okazji
Przepiski.plMój pomysł na danie bezmięsne. Ziemniaki oskrobać i ugotować. Zaraz gorące przepuścić przez praskę, kalafior ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Podzielić kalafior na małe kawałki
Kuchnia PokoleńSurówka z kapusty pekińskiej to doskonały dodatek obiadowy. Taką samą robi moja babcia i jest to jedna z najlepszych surówek jakie znam. Jest soczysta, kolorowa i
Dietologśledzie, jabłka i cebula. Całość zalana olejem. Szybko i smacznie. Ten przepis na śledzie z jabłkiem i cebulą, mój tata usłyszał jakieś 20 lat temu w radio. Od tamtej pory dość często pojawiają się na naszym stole. Nie wymagają specjalnego nakładu pracy, wszystko kroimy, dodajemy kilka przypraw, ładujemy do słoika i wcinamy kolejnego dnia. Takie śledzie przechowujemy w zamkniętym(...)eksperymentowania. Możemy dodać chili, wędzoną śliwkę czy pokrojony ogórek kiszony. Możemy kroić jabłka i cebulę w kostkę, ale równie dobrze w półplasterki. Możemy śledzi z jabłkiem użyć jako bazy sałatki dodając np, szynkę, cykorię czy co tam wam podpowie wyobraźnia. Drukuj Śledź z jabłkiem i cebulą Szybki i prosty przepis na śledzia Składniki 3 filety śledziowe, najlepsze będą matjasy
Mieszam w Garnkuznajdzie coś dla siebie. Na warsztat wzięliśmy aż cztery przepisy z książki – tartę z dynią, borowikami i śledziem, do której właśnie załączam przepis, halibuta w papilotach z warzywami, sałatkę z pieczonych buraków i zupę z soczewicy. Każde danie miało w sobie coś wyjątkowego, ale myślę, że najważniejszą rzeczą jaką wyniosłam z warsztatów, to to że umiejętne połączone składniki(...)łyżki gęstej kwaśnej śmietany garść rukoli 3 borowiki (świeże lub mrożone) bądź inne ulubione grzyby garść liści szpinaku Śledzie 3 filety śledziowe ½ pora (biała część) 100 ml oleju rzepakowego 1 łyżka octu spirytusowego Dodatki oliwa z oliwek pieprz 1 łyżeczka miodu 1 cytryna/limonka INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
A to pestkaSurówka z kiszonej kapusty z papryką , inna niż wszystkie Kiszona kapusta zawsze jest hitem na początku zimy , kiedy to smakuje najlepiej . Taka własnoręcznie zrobiona z dużą
Ogrodnik w podróżymoja teściowa przygotowuje je jak tradycyjne mielone, po prostu zamiast mięsa są dodane posiekane w kostkę ugotowane na twardo jajka. Wielokrotnie miałam okazję się nimi zajadać i stwierdziłam, że pora podzielić się przepisem z innymi Zobacz również więcej przepisów na kotlety lub zamienniki mięsa ! Przepis na kotlety jajeczne Składniki bułka (najlepiej czerstwa, typu kajzerka) woda * lub mleko(...)masa bardzo się lepi. Kolety smażymy na rozgrzanym oleju na nieco większym ogniu, dopóki się nie zarumienią. Podajemy na ciepło do obiadu jako zamiennik mięsa . Najlepiej w towarzystwie ziemniaków, sałatki lub surówki . Jeszcze więcej wegetariańskich przepisów! Fritatta ze szpinakiem (keto) Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Zupa z białej kapusty Pulpety
WegePrzepismoja teściowa przygotowuje je jak tradycyjne mielone, po prostu zamiast mięsa są dodane posiekane w kostkę ugotowane na twardo jajka. Wielokrotnie miałam okazję się nimi zajadać i stwierdziłam, że pora podzielić się przepisem z innymi Zobacz również więcej przepisów na kotlety lub zamienniki mięsa ! Przepis na kotlety jajeczne Składniki bułka (najlepiej czerstwa, typu kajzerka) woda * lub mleko(...)masa bardzo się lepi. Kolety smażymy na rozgrzanym oleju na nieco większym ogniu, dopóki się nie zarumienią. Podajemy na ciepło do obiadu jako zamiennik mięsa . Najlepiej w towarzystwie ziemniaków, sałatki lub surówki . Jeszcze więcej wegetariańskich przepisów! Fritatta ze szpinakiem (keto) Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Zupa z białej kapusty Pulpety
WegePrzepispełni. Wszystko kwitnie. Uwielbiam tę porę roku, kiedy otacza nas soczysta zieleń młodych listków i świeżej trawy. Ale maj to także matury. Ponieważ trwają również różnorodne szkolenia, jestem w szkole sama. Siedząc na egzaminach i czekając na kuriera spędzam w pracy po kilkanaście godzin każdego dnia. Sporo jest w tym roku zamieszania z egzaminami maturalnymi: stara i nowa formuła, poziom(...)jednym z pierwszych wydań „Kuchni polskiej” znalazłam przepis, który zaintrygował mnie na tyle, że postanowiłam go wypróbować. Kiedy zaczęłam przygotowywać składniki, Dario zajrzał do kuchni i stwierdził: -O, będzie sałatka. Nie wyprowadzałam go z błędu, ale nie przygotowywałam sałatki. Zrobiłam sos tatarski, który podałam z jajkami na twardo. Był pyszny. Smakował wszystkim. Polecam. Składniki: • 4 ogórki konserwowe • 6 marynowanych pieczarek
W mojej kuchni