składniki: 400 g brokuła mrożonego lub 500 g świeżego 1 puszka ananasa 1 opakowanie sera typu feta 1 puszka kukurydzy 3 łyżki słonecznika Film krok po
Domowy Smak Jedzenia[Głosów: 5 Average: 5 /5] *składniki: 1 świeży brokuł ok. 500 g 1 puszka kukurydzy 150-200 sera feta 3 łyżki słonecznika
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 puszka ananasa 150 g szynki 200 g sera żółtego w kawałku 1 puszka kukurydzy 5 łyżek majonezu 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz wykonanie
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 200 g sera żółtego 200 g szynki, ulubionej, używanej do sałatek 5 ogórków konserwowych 1 mały pęczek świeżej natki pietruszki lub szczypiorku 3 łyżki majonezu
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 200 g makaronu kokardki lub penne 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 łyżki czarnych oliwek bez pestek 1 mały słoiczek suszonych pomidorów w oliwie
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 9 płatów śledziowych w oleju (jasnych) 3 burki, ugotowane lub upieczone 3 ziemniaki, ugotowane 3 marchewki, ugotowane 3 jajka, ugotowane 1 cebula 6 łyżek majonezu
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 słoiczek pieczarek marynowanych (170 g po odsączeniu) 300 g ogórków konserwowych 1 mały groszek konserwowy 1 mała cebula biała 1 słoiczek majonezu 1 łyżka
Domowy Smak JedzeniaSurówka z czerwonej kapusty to efekt kupienia kapusty podczas sobotnich zakupów, kiedy to naszą uwagę przykuły jej dorodne główki. Wybraliśmy największą, żeby zrobić z niej kilka
niecodziennikparyjarzyny kroi się tak, jak lubią domownicy. Niektóre składniki można pominąć (np. ziemniaki, groszek), niektóre dodać (kukurydzę, pora, ogórki konserwowe zamiast kiszonych). Przepis jednak dodaję i robię to celowo przed Wielkanocą, bo świątecznego śniadania bez niej sobie nie wyobrażam! Sałatkę przygotowuję 2-3 razy w roku i mam swoje wobec niej wymagania, co sprowadza się do tego
bistro mamaadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka weekendowa to bardzo szybka i łatwa sałatka z dodatkiem szynki, sera i wielu innych ciekawych składników. Jest to jedna z sałatek, którą można przygotować w ekspresowym tempie. Dlatego też będzie idealną opcją na domówkę, spotkanie ze znajomymi czy inną rodzinną imprezę. Sałatka weekendowa jest przepyszna! Lekko ostra, z akcentem słodyczy i słoności. Moim zdaniem wręcz idealna(...)domu sałatka weekendowa jest wręcz uwielbiana, dlatego też z czystym sumieniem mogę ją polecić i Wam. Sałatka weekendowa to zbiór najlepszych składników sałatkowych, które połączone w całość dają bardzo ciekawą kompozycję smakową. Sam przepis na sałatkę jest bardzo łatwy i przede wszystkim sprawdzony, dlatego też śmiało możecie zabrać się za przygotowanie sałatki weekendowej w swoich domach. PRZEPIS NA SAŁATKĘ WEEKENDOWĄ
Przepiski.plSałatka z frytkami sprawdzi się zarówno na obiad jak i na kolację. Sałatka jest syta, kolorowa i wygląda niezwykle apetycznie. Kto się skusi? Sałatka z frytkami jest bardzo prosta w wykonaniu i z pewnością posmakuje dorosłym jak i najmłodszym domownikom. PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z FRYTKAMI Składniki 1 duży filet z kurczaka 200 g frytek 1/2 opakowania mixu sałat 1/2 pora(...)ogórka kroimy w kostkę, pora w półkrążki. 3. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Sałatę myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. 4. Frytki smażymy na głębokim oleju lub pieczemy w piekarniku. 5. Składniki na sos łączymy ze sobą. 6. Przygotowane składniki przekładamy do salaterki, polewamy sosem czosnkowym oraz ketchupem. Podajemy odrazu po przygotowaniu. Artykuł Sałatka z frytkami pochodzi z serwisu
Alle Dobre!razem dzielę się z Wami przepisem zaczerpniętym z magazynu Kuchnia , który nieco zmieniłam. Ta pyszna sałatka z nutą azjatycką bardzo przypadła mi do gustu, możecie ją podać na każdą okazję i porę roku, zarówno zimą jak i w upalne dni, jest lekka a zarazem pożywna, a dodatkowego aromatu i orzeźwiającego smaku dodaje jej zawartość mięty i kolendry. Warto pamiętać(...)przyjemnym aromatem, smakiem i kolorem, mięta posiada wiele właściwości zdrowotnych, wspomaga trawienie, jest bogatym źródłem antyoksydantów, posiada właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne oraz energetyzujące. A zatem warto dodawać ją do koktajli, sałatek, dań i deserów. Czas przygotowania: 20 min. Porcja dla 4 osób ● 2 średnio dojrzałe awokado ● 1 mango ● 1 mała sałata lodowa ● 1 mały ogórek ● 80 g orzechów laskowych ● 1 ząbek
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaDzisiaj polecam przepis na pyszną sałatkę warzywną z majonezem. To doskonała przekąska dla całej rodziny. Podaję ją z pieczywem i wędliną. SKŁADNIKI: 6 rzodkiewek, 1 por, 15 sztuk patisonów konserwowych ORZECH , 4 jajka, 3,5 łyżki majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 5 minut pod przykryciem. Pora(...)studzę. Rzodkiewkę oczyszczam i kroję w plasterki. Patisony odsączam z zalewy i kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 2. Wszystkie przygotowanie składniki sałatki przekładam do miseczki. Dodaję majonez oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję z pieczywem i wędliną. Do przygotowania sałatki wykorzystałam patisony konserwowe , które otrzymałam do testowania od firmy
Tradycyjna kuchnia Kasirównież nie wyobrażacie sobie świąt bez sałatki jarzynowej? U mnie się ją jada zarówno na Wielkanoc jak i Święta Bożego Narodzenia. W moim rodzinnym domu zawsze robiło się sałatkę jarzynową w ilości hurtowej i to z dodatkiem ziemniaków. Taką wersję sałatki znam od dziecka. Muszę wspomnieć, że najlepiej smakuje mi podczas świąt. Obserwuj mój profil na INSTAGRAMIE SKŁADNIKI(...)porcji: 5 średnich ziemniaków 3 marchewki 1/2 średniego selera 1 średni por 1 puszka groszku konserwowego (400g) 1/2 białej cebuli 3 ogórki kiszone 1 średnie jabłko 4 jajka 350g majonezu 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 4 łyżeczki oleju rzepakowego sól, pieprz czarny PRZYGOTOWANIE sałatki jarzynowej z ziemniakami: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i odstawić. Ziemniaki, marchewkę i selera przełożyć
kulinarnyJasałatkowe sprawiły, że jarzynówka została trochę zapomniana. Mimo wielkiej i kolorowej konkurencji sałatka jarzynowa zostanie moją faworytką i ulubioną, choć czasochłonną potrawą. 2 pietruszki 1 mały seler 4 marchewki 2 ziemniaki 5 ogórków kiszonych 1 por 1 puszka groszku konserwowego 5 jajek 4 łyżeczki - musztardy 2 łyżeczki - śmietany(...)odcedzić i przelać zimną wodą na sicie. Do dużej miski wrzucić pokrojone w kostkę warzywa, por, ogórki oraz ugotowane na twardo białka, dodać groszek. Wymieszać. Przygotować sos. Żółtka utrzeć z musztardą, śmietaną i majonezem, doprawić solą i pieprzem. Natkę pokroić i dodać do sałatki razem z sosem. Wymieszać dokładnie
Jadło i czytadło