Prosta, szybka i bardzo smaczna. Smak pikantnego pora przełamany został słodką, soczystą marchewką. Bardzo lubimy do ryb, mięs z grilla i innych
Walijskie PichcenieWyrazista, bardzo sycąca, zdrowa i po prostu pyszna. Warstwowa sałatka arabska to nasze najnowsze odkrycie. Można potraktować ją jako przekąskę albo kompletne danie wegańskie. Świetnie sprawdza się w diecie pudełkowej. Z łatwością zabierzesz ją do pracy albo na piknik. Przepis na sałatkę arabską z hummusem Składniki: na hummus 400 gramów ugotowanej ciecierzycy, łyżeczka sezamowej pasty tahini, sok z połowy cytryny(...)jeśli nie zamierzasz podać sałatki od razu, pomiń sól) i pieprzem, delikatnie wymieszaj. Sałatkę najlepiej podać w indywidualnych porcjach na małych talerzykach lub w miseczkach. Najpierw wyłóż warstwę hummusu, następnie kaszę z warzywami, na koniec dodaj trochę pokruszonego sera i posyp natką. Artykuł Sałatka arabska z hummusem. Zupełnie inna niż te, które jedliśmy do tej pory. PRZEPIS pochodzi
Kulinarna PolskaSałatka śledziowa to obowiązkowe danie na Wigilię oraz Święta Bożego Narodzenia. Jednak ja, jako wielbicielka sałatek ze śledziem, często je jem nawet w środku roku. Wystarczy
Kulinarne PrzebojeSyta i smaczna 🙂 Składniki 1 szklanka drobnego makaronu 1 opakowanie kabanosów (120 g) 1 puszka czerwonej fasoli 1 mały por 4 jajka 2 papryki grillowane w zalewie 3 łyżki … Czytaj dalej Sałatka makaronowa z kabanosem
czarrna od kuchniSałatka z tuńczykiem, ryżem, kukurydzą i wędzonym serem sprawdzi się zarówno jako sałatka na święta, czy też jako sałatka na imprezę. Sałatka z tuńczykiem i ryżem
Kulinarne PrzebojeSmaczna i pikantna za sprawą pora. Na co dzień i od święta :) Składniki : - biała część pora, - 100 g żółtego sera, - 4 ugotowane
Przepisy MikołajaZimową porą moja miłość do wszelkich kiszonek wzrasta. Za świeżymi pomidorami, sałatami, ogórkami tęsknię, ale te które możemy kupić w sklepie są pozbawione smaku. Za to
Stare GarySzybka , smaczna surówka do obiadu. Por mały zielone części 1 duża marchewka Posiekany koperek 2 łyżki šmietany 1 łyżeczka musztardy mogą być dwie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSurówka obiadowa z marchewki, pora, jabłka i rzodkiewki (z olejem). Już nie raz wspominałam Wam jak bardzo lubię surówki. Nie tylko jako dodatek do
Słodkie okruszkiPyszna domowa sałatka jajeczna, którą możemy serwować na różne okazje. -- Skład: 12 ugotowanych jaj, por, cebula czerwona, papryka, marchew, czosnek, sól, pieprz, majonez. Majonez: 2 szkl. oleju, jajko, łyżeczka musztardy, łyżeczka octu, szczypta soli i pieprzu... blendujemy od dołu do góry ~10 s i majonez gotowy... majonez-domowy -- Wszystkie warzywa i jajka kroimy...potem wkładamy do miski i dodajemy
chleba naszegoMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Uwielbiam wymyślać różne surówki do obiadu. Surówka z kiszonym jabłkiem jest wyjątkowa ze względu na smak składników i bogactwo zawartych …
My Blueberry Cornerdostałam olśnienia! Przecież ja te lody mam! I wcale ich dzisiaj nie jadłam. Piszę więc i podjadam, grzesząc okrutnie o tak późnej porze. Lato to w ogóle czas kulinarnej rozpusty... niby gorąco, niby lekko, sałatka, dużo wody w ciągu dnia.. a z drugiej strony bach - urlop i zupełna beztroska. Kawa na śniadanie, kawa po obiedzie
bistro mamaWiosenną porą kiedy jest sezon na szparagi możemy przygotować taką smaczną i lekką sałatkę. Możemy ją przygotować na kolację lub do pracy, polecam. Składniki: 50 gram rukoli 200 gram zielonych szparagów 2-3 jajka ugotowane na twardo 2 małe pomidory 1 mała cebula Olej lniany Przyprawa do sałatek Cykoria Sól Sposób przygotowania: Szparagi kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka
Bajeczna Kuchniaksiążki? Bardzo podobają historie opisujące pochodzenie tradycyjnych duńskich dań, ale wydają mi się one nieco zbyt ciężkie. Dobrze wygląda za to sałatka ziemniaczana ze szparagami i krewetkami, zupa ze szparagów, pęczaku i twarogu, pory gotowane z anchois, pieczona rzepa ze szczawiem i miodem, wątróbka z grilla, czy marynowany śledź. Na deser będzie marmolada mirabelkowa i pudding z chleba
Ugotowane pozamiatanezupa wielkanocna, wielu z nas nie wyobraża sobie bez niej świąt. W niektórych domach podawany jest już na śniadanie wielkanocne, w innych w porze obiadu. U mnie na obiad, na śniadaniu królują jajka, wędliny i sałatki. Mój żurek gotuję na wędzonce, przeważnie jest to szynka wędzona do gotowania, swojskim boczku i białej kiełbasie, podaję z jajkami ugotowanymi na twardo
Kuchnia z widokiem na ogród