Lekka włoska sałatka z mini mozzarellą, orzechami włoskimi, winogronami i pomidorami koktajlowymi, to smaczne połączenie warzyw, owoców i sera. Wszystko to zatopione w różnych odcieniach zieleni sałat i ostrym różu pelargonii - kwiatów, które uwielbiają upały i najlepiej czują się w pełnym słońcu
Przepisy KulinarneWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ . ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki sałatki: 2 większe garście roszponki, 2 jajka, mały pomidor (najlepiej malinowy), duży ogórek małosolny, puszka tuńczyka w kawałkach (może być w oleju lub sosie własnym), garść posiekanego szczypiorku. Składniki sosu: łyżeczka majonezu, 2 łyżeczki śmietany, łyżeczka ostrej musztardy, 2/3 łyżeczki syropu klonowego
JejKuchniaDlatego coraz częściej Aga kombinuje z nowymi pomysłami i przepisami na różne potrawy. Zdecydowanie więcej pojawia się białego sera i jajek... i dziś właśnie nowa sałatka💚 białkowa z brokułami... 😀 Składniki: brokuł papryka czerwona pomidor jajka słonecznik sos czosnkowy Przygotowanie: Brokuł myjemy i gotujemy na parze lub w wodzie (al dente). Jajka gotujemy na twardo. Paprykę, pomidora myjemy i kroimy
Dieta Rozdzielna i Zdrowiemarynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – przepis na pasztet – jajka faszerowane PRZYGOTOWANIE: 20 min + 12 h marynowanie Składniki: – 4 jajka ugotowane na twardo
nietylkopasta.plmarynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – przepis na pasztet – jajka faszerowane Przygotowanie : ok 1 h Składniki: – 1 szklanka mąki pszennej – 1 szklanka mąki ziemniaczanej
nietylkopasta.plmarynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – jajka faszerowane Przygotowanie : ok 3,5 h Składniki: – 500 g karkówki lub łopatki – 30 dag boczku
nietylkopasta.plchyba najpowszechniejszym ziołem używanym w kuchni. Jej zapach jest zbliżony do gałki muszkatołowej. Stosujemy ją w wielu zupach i sosach, idealnie komponuję się z pomidorami i wszelkimi daniami kuchni śródziemnomorskiej. Dania mięsne, sałatki, nabiał, makarony, na pewno ma sporę pole do popisu. Musimy jednak wiedzieć że bazylia nie może być łączona z innym bardzo intensywnym ziołem gdyż jej aromat
Dominacja smakuzawartość tłuszczów nienasyconych, szczególnie kwasu alfa-linolenowego omega-3. Olej ten przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Zapraszam na zdrową i pyszną sałatkę! Składniki: 1 szkl kaszy kuskus 3 małe pomidory 1 ogórek zielony 1/2 czerwonej papryki 1 pęczek natki pietruszki 20-30 listków świeżej mięty 4 łyżki soku z cytryny 6-7 łyżek oleju lnianego
TrufelkowoŻyjąc w biegu nie przywiązujemy dostatecznej uwagi temu co spożywamy. Często są to przekąski kupowane na szybko w sklepie lub dania typu fast food. Sama odkąd
CzarnawisienkaZdrowa, pełna żelaza sałatka z delikatną wątróbką, świeżym szpinakiem i suszonym pomidorem. Ilość porcji
AniaGotuje.plByliście może na Krecie? Jedliście coś ciekawgo? Dajcie znać co jedliście a ja postaram się przygotować i opublikować Wasz przepis na blogu! Do przygotowania sałatki potrzebujemy (porcja dla 1 osoby): 3 małe pomidory (najlepiej aromatyczne, bio – nie żadne holenderskie) 1/2 zielonego ogórka 1/2 małej czeronej cebuli 1 ziemniak, ugotowany kilka grzanek sól, pieprz do smaku oliwki kalamata (kilka
Szybko Tanio Smacznieprosta sałatka do pracy. Kolejna propozycja z cyklu zrób to sam, nie kupuj w barze ;) Tak, bo naprawdę zrobienie takiej sałatki do pracy to kilka minut. Dzień wcześniej kup sałatę, tuńczyka w puszce w sosie własnym, pomidora i jajka :) Rano, wstaw jajka do gotowania i przeczytaj poniższy przepis by wiedzieć co dalej. Sałatka z tuńczykiem
Kuchnia na wzgórzuSmaczna, lekka i delikatna sałatka na bazie komosy ryżowej, szparag zielonych, suszonych pomidorów, żółtej papryki i garści ziół. Pełen zdrowia posiłek świetnie nadający się na wynos do pracy. Składniki (4 średnie porcje): 1 szklanka komosy ryżowej 1 żółta papryka 10 suszonych pomidorów pęczek zielonych szparag 1 szalotka 1 ząbek czosnku garść posiekanej natki pietruszki garść posiekanej
Mango Papajabędzie on bardziej twardy! Dopiero po usmażeniu solimy mięso i podajemy z salsą czy ulubionymi dodatkami, u nas jest to zawsze lekka sałatka. szybka sałatka : - 2 garście sałat - kilka krążków cebuli - 1 pomidor - 1/2 ogórka - 1 plaster świeżego ananasa - salsa: 1 łyżeczka miodu, 3 łyżki oliwy, troszeczkę chili, sok z limonki, zioła, 1-2 łyżki wody, sól Gotowe! Mama
SMYKWKUCHNISałatka z włoskiej kuchni, klasyczna Caprese- z mozzarellą, pomidorami, świeżą bazylią oraz oliwą z oliwek. Dodatkowo sól, pieprz + słodki ocet balsamiczny dla podniesienia walorów smakowych i... tyle, bo przecież kuchnia Włoska charakteryzuje się prostotą w przygotowaniu potrawy oraz minimalizmem składników, ale za to z idealnym ich doborem 😃 Mnie Caprese najlepiej smakuje jako samodzielne i lekkie danie z dodatkiem chrupiącej bagietki
Kraina Miodem Płynąca