Dzisiaj zapraszam na sałatkę, którą chyba wszyscy znają i kochają. Każdy robi ją na swój sposób, i każdego wykonanie smakuje trochę inaczej. Dzisiaj zapraszam na moją wersję. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros oliwa 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 czerwonej papryki 1/2 czerwonej cebuli 1 puszka kukurydzy 6 ogórków konserwowych 4 łyżki ketchupu 4 łyżki majonezu
Trufelkowoogórki korniszony 1 średnia czerwona papryka 1 średnia cebula 1 pęczek koperku sól, pieprz Sposób wykonania: Kaszę zalałam wrzątkiem wg przepisu na opakowaniu wystudziłam. Paprykę, ogórki i cebulkę pokroiłam w kosteczkę, koperek posiekałam. Tuńczyka rozdrobniłam, kukurydzę odcedziłam. Wszystkie składniki połączyłam z kaszą doprawiając solą, pieprzem i olejem z tuńczyka. Sałatkę można także przygotować warstwowo
Darcia w kuchniPodpatrzyłam tę sałatkę u bratowej w czasie świątecznych odwiedzin. Bardzo nam posmakowała, więc postanowiłam przygotować ją na Sylwestra. Na pewno często będzie gościć na moim stole. Papryki kroję prawie w paseczki, gdyż lubię jak chrupią :)Składniki:2 piersi z kurczakatorebka ryżupapryka czerwona i żółtakilka ogórków konserwowych4 jajkapuszka kukurydzysól, pieprz, ziele angielskie i liść laurowykostka rosołowamajonezKurczaka kroimy w kostkę
NA MOIM TALERZUsałatka z zupek chińskich z papryką, ogórkiem, pomidorem i kukurydzą Sałatka z nuggetsami, rukolą, serem i pomidorkami z sosem musztardowym Sałatka z wędzonym kurczakiem, makaronem, pomidorami, orzeszkami ziemnymi i słonecznikiem Sałatka z wędzonym kurczakiem, sałatą lodową, ananasem i kukurydzą Sałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydzą Ciasta Ciasteczka ‚jajka sadzone’ Red Velvet Cake – czerwone ciasto z kremem Piankowy torcik truskawkowy
Kulinarne Przebojecieńko . Kukurydzę odsączamy z zalewy , dodajemy do kapusty . Cebulę kroimy drobniutko , ogórka na nieco większe kawałki – plasterki . Paprykę pozbawiamy komory nasiennej i także kroimy na kawałki . Warzywa mieszamy ze sobą w misce . Składniki na sos łączymy ze sobą w misce (oczywiście czosnek wyciskamy praską ) , przelewamy do sałatki . Mieszamy , odstawiamy na 10 minut , ponownie mieszamy i można serwować . Doskonała przystawka
Ogrodnik w podróżypo chińsku - z papryką ostrą Dżem z cukinii z galaretką Ogórki z chili - bez wekowania! Nalewka z agrestu Szczaw na zimę bez pasteryzowania Czeko-wiśnie, czyli wiśnie z rumem w czekoladzie OGÓRKI Ogórki małosolne autorka: kasiuniak86 | blog: Wśród kuchennych marzeń Ogórki małosolne na zime - Kiszone autorka: bryssska | blog: Magiczna Kuchnia Ogórki kiszone tradycyjne autorka(...)naturalnie Sałatka ogórkowa na zimę autorka: Ewa - w mojej kuchni | blog: w mojej kuchni Sałatka szwedzka autorka: Ewa - w mojej kuchni | blog: w mojej kuchni Sałatka szwedzka autorka: jazzowesmaki | blog: Jazzowe Smaki Sałatka szwedzka autorka: migotka28 | blog: Monia miesza i gotuje Sałatka na zimę z kapustą i ogórkami - wielowarzywna autorka: bryssska | blog: Magiczna Kuchnia Aromatyczna sałatka cukiniowo-paprykowa
Weekendy w domu i ogrodziełyżki oliwy z oliwek 3 opakowania zupek chińskich 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 4-5 ogórków kiszonych ogórek szklarniowy 3 łyżki śmietany 18% 4-5 łyżek majonezu ulubione przyprawy (u mnie po łyżeczce czosnku granulowanego, papryki słodkiej, papryki ostrej, curry i szczypta chili) pieprz sól Kurczaka oczyszczamy z błonek. W miseczce łączymy (rozgniatamy) kostkę rosołową(...)doprawić je swoimi ulubionymi przyprawami). Ogórka szklarniowego obieramy i razem z ogórkami kiszonymi kroimy w drobną kostkę. Dodajemy je do makaronu. Kukurydzę i fasolę odsączamy i wrzucamy do miski razem z pokrojonym kurczakiem. Dodajemy majonez i śmietanę. Aby wzbogacić smak możecie dodać jeszcze 1-2 łyżki wody z ogórków kiszonych. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wszystko mieszamy, przykrywamy
PatiGotujeSałatki, ja lubię jeść i przyrządzać. Do sałatek wrzucam to co lubię. Dzisiejsza propozycja idealnie nadaje się zarówno jako sałatka obiadowa, jak i samodzielna przekąska. Na poniższym zdjęciu widzicie saszetkę oleju z oliwek firmy Biolevita. Tak miałam przyjemność przetestowania tego produktu. Oleje sałatkowe tej firmy świetnie zdają egzamin dla aktywnych zawodowo. Dlaczego? Po prostu, do pojemnika wrzucamy umyte(...)dań na wynos -jak najbardziej ! Jakość produktu, bez zastrzeżeń. Składniki na 2 solidne porcje: 2 garście roszponki 1 pęczek szczypiorku razem z dymką 1 papryka czerwona 1 awokado 1 kawałek zielonego ogórka Mix Sałatkowy Biolevita w skład, którego wchodzi saszetka oleju z oliwek, saszetka mieszanki przypraw i saszetka prażonych ziaren słonecznika Wykonanie: Warzywa myjemy, obieramy i kroimy
Blondynka Gotujesałatka na Sylwestra i nie tylko. Chyba każdy lubi:) U nas w domu gości bardzo często. Kolorowe warstwy, pożywny kurczak, pikantny smak- po prostu pycha:) Na dwie salaterki średniej wielkości: 1/2 kapusty pekińskiej ok. 30-40 dkg fileta z kurczaka 3-4 łyżeczki przyprawy "Gyros" puszka kukurydzy 3 pomidory 1 ogórek wężowy długi lub 2 krótsze 2 średnie cebule czerwone(...)kilka minut. Jeśli puści sok to odcisnąć. Cebule pokroić w piórka i sparzyć. Układanie warstw od dołu: Mięso cebula ogórek majonez (ok. 2 łyżki) kleksy ketchupu kukurydza pomidor majonez (ok.2 łyzki) kapusta posypać mieloną papryką Sałatkę dobrze schłodzić
Maślane ciasteczkodzisiaj. Świetnie do niej pasują marynowane warzywa...ogórki, papryka, cebulka czy buraczki. Można zatem stworzyć swój własny bukiet smaków, nie zapominając o składnikach podstawowych : śledziach i ziemniakach. Polecam :) SKŁADNIKI; 2 płaty marynowane matiasa 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach 4 jajka 1 mała czerwona cebula 1 ogórek kiszony kilka liści sałaty kilka listków pietruszki do dekoracji SOS: 2 łyżeczki(...)ugotować na twardo, obrać i również pokroić w plastry. Śledzia pokroić w paseczki, ogórka w półplasterki, a cebulę w piórka. Układać na talerzu warstwami plastry ziemniaka, śledzia, jajka i ogórka. Poprzekładać fantazyjnie sałatą i piórkami cebuli.Składniki na sos połączyć ze sobą i łyżeczką nanieść na sałatkę. Udekorować listkami pietruszki odstawić na 10-15 minut w celu przemacerowania się smaków
Gosia gotujeMa być zdrowo i smacznie więc będzie pasta z awokado i kiełkami. Taka pasta to ciekawa odmiana dla codziennych kanapek z szybką czy żółtym serem. Zapewne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kosteczkę. Doprawiamy cukrem trzcinowym, wędzoną czerwoną papryką, suszonym lubczykiem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do mięsa. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 60 minut aby smaki dokładnie się połączyły. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni do miękkości. Podajemy z ulubionym sosem i sałatką. U mnie była to sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula, ogórek, ser feta i sos czosnkowy
VioletoweKucharzenieHej! Wczoraj robiłam sałatkę z kaszą quinoa. Wyszła bardzo, bardzo pyszna, więc dziś przepis. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznienimi to wymieńcie te składniki na ogórki małosolne, korniszony lub paprykę konserwową. Sałatka z młodych ziemniaków może być smakowitym uzupełnieniem do mięs z grilla lub pieczonych ryb. Składniki: 5 ugotowanych młodych ziemniaków (średnie) 4-6 suszonych pomidorów (najlepiej w oleju) 1 płaska łyżka kaparów 2 łyżki posiekanego koperku 1/2 małej czerwonej cebuli 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki
Codziennik Kuchennytaka niespodzianka :) SAŁATKA Z WĘDZONYM OSTROBOKIEM Składniki: - 1 wędzony ostrobok - 1 puszka fasoli białej - 1 czerwona cebula - 4 ogórki korniszony - 2 papryczki pepperoni - 1 łyżka kaparów - 6 jajek - majonez - pieprz - sól Przygotowanie: Rybę obieramy ze skóry, usuwamy z niej ości i rozdrabniamy ją na kawałki. Płuczemy fasolę. Cebulę, ogórki i paprykę kroimy. Wszystko dodajemy do ryby
Życie zamknięte w smaku