sałatka z marchewką - 2654 przepisów (strona:84/177)

Surówka z młodej kapusty z truskawkami 175

szatkujemy i przekładamy do miski. Rzodkiewki i cukinię kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty. Z marchewki wycinamy wstążki przy pomocy obieraczki do warzyw, a truskawki kroimy w ósemki, dodajemy do pozostałych składników. Z octu balsamicznego i oliwy z oliwek przygotowujemy dressing, polewamy sałatkę

Moja smaczna kuchnia
Surówka z czerwonej kapusty 5888

kapusty i moge rzec śmiało, że jest...pyszna!Genialna do obiadu, dobra nawet do wędlin zamiast sałatki! Tradycyjna ma sok z cytryny i cebulę, u mnie nie ma ani soku z cytryny ani cebuli. Składniki pół główki czerwonej kapusty vinaigrette lime i pomarańcza marchewka jabłko majonez musztarda sól i pieprz Poszatkuj kapustę i posól. Odstaw w misce na około godzinke

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka śledziowa z białą rzodkwią 165

Jedna z wielu wersji sałatki śledziowej. Tym razem z białą rzodkwią i innymi warzywami.     Składniki: -2-3 marynowane filety śledziowe bez skóry -1/4 białej rzodkwi -1/4 selera -kawałek pora -marchewka -jabłko -szczypiorek -jogurt naturalny -majonez -przyprawa warzywna    Warzywa obieramy ze skórek.    Rzodkiew, selera, jabłko i marchewkę tarkujemy na grubych oczkach

Maminek kulinarny
Surówka z papryki 212

Potrawa z surowych warzyw, to nic innego, jak surówka. Do najpopularniejszych należą (chyba) surówki z marchewki, kapusty, czy pora. Każdy ma swoją ulubioną, a już do

mojewypiekiinietylko
Sałatka z pieczarkami, grzankami i kurczakiem. 340

kolację najczęściej jem sałatkę lub surówkę, więc dziś proponuję wam pyszną sałatkę z dużą ilością kurczaka, chrupiących grzanek, mięciutkich pieczarek i pysznym sosem. Na prawdę bardzo polecam. Składniki: 150 g pieczarek pierś z kurczaka 100 g bagietki 1 marchewka jabłko 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka sosu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiego sosu chilli Sól, pieprz Przygotowanie:  Wszystkie składniki kroimy

Kuchnia Łukasza
Sałatka z grillowaną cukinią i makaronem 219

cyklu szybkie obiady do pracy mam kolejna sałatkę do zaproponowania dla wszystkich miłośników takich rozwiązań w czasie pracy. Składniki: porcja dla 2 osób szklanka makaronu rurki mieszanka warzyw meksykańskich tj. kukurydza, groszek, fasola czerwona, marchewka 1/2 cukinii 5 pieczarek mała cebula 1 opakowanie Surimi około 200g. 1 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 4 jajka sól, pieprz Makaron

NaKońcuJęzyka
Sałatka jarzynowa z marynowanymi podgrzybkami i ciecierzycą 126

Sałatka jarzynowa, polski klasyk sałatkowy, została przeze mnie już wielokrotnie zmodyfikowana, choćby  tu . Dzisiaj też ją lekko złamię, bo zamiast ogórków użyłam grzybków marynowanych, a groszek zastąpiłam ciecierzycą.Wyszło bardzo smacznie, więc polecam. Składniki : 2 średnie ziemniaki  1 marchewka 1/2 średniego selera  1 pietruszka 200 g marynowanych podgrzybków 1 puszka konserwowej ciecierzycy 1/2 małej cebuli 4 jajka(...)kroimy w drobna kostkę . Dorzucamy drobniutko zszatkowaną cebulę , odsączone z zalewy pokrojone podgrzybki i soczewice.Dodajemy pokrojone jajka .  Na koniec dodajemy majonez, musztardę, śmietanę , sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Sałatkę  wykładamy na liście sałaty, dekorujemy podgrzybkami, listkami pietruszki i ulubiona wędlina.Smacznego

Gosia gotuje
94 przepisy na drugie śniadanie 230

śródziemnomorskimi Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe  Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym(...)chia z musem jeżynowym Korzenne muffinki z kaszy manny Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi Muffinki ze śliwkami Mus czekoladowy Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Mus jabłkowy z orzechami włoskimi Orzeźwiająca sałatka z arbuza z sałatą lodową i malinami Owsianka na mleku z bananem i malinami

Moja smaczna kuchnia
Curry z dynią 161

pieczenie, możecie także użyć surowej dyni pokrojonej w kostkę o wymiarach mniej więcej 3 x 3 cm. Wtedy zamiast na koniec dodajcie ją do rondelka wraz z marchewką, będzie potrzebowała więcej czasu na ugotowanie się. Na marginesie chciałam Wam podpowiedzieć co zrobić, żeby mieć upieczoną dynię zawsze pod ręką. Otóż ja gdy ją piekę robię to zawsze z większej ilości(...)kurczakiem zielone warzywne curry curry z ziemniakami i fasolką sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem sałatka z kurczakiem curry i granatem  keralskie curry warzywne według Jamiego Olivera ------------------------------------------------------------- Curry  z dynią Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 spora cebula 1/2 papryczki chili 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1/2 zielonej papryki 5 plastrów  pieczonej dyni 1 łyżeczka pasty curry

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka warstwowa - leśna polana. 281

przygotować. Hmmm.... co mogę powiedzieć, w smaku bardzo przypomina znaną już sałatkę gyros, więc dla mnie bomba! Idealna na imprezy. Składniki; 1 duży słoik marynowanych pieczarek 1 słoik majonezu kilka łyżek ketchupu 1 podwójna pierś z kurczaka 1 puszka kukurydzy 3 ziemniaki ugotowane w mundurkach 3 marchewki ugotowane 3 ogórki konserwowe sól, pieprz, przyprawa do gyrosa zielona pietruszka i koperek(...)wierzch wykładam pokrojone w kostkę ziemniaki. Delikatnie dociskam i wstawiam do lodówki, najlepiej na całą noc. Następnego dnia tortownicę nakrywam talerzem, odwracam ją do góry dnem wykładając sałatkę na talerz. ściągam folię i gotowe. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Sałatka Lwowska 2021

Pyszna sałatka na bazie burków ze śledziem i grzybami marynowanymi z sosem śmietanowo-musztardowym.Od kilku lat gości na moim świątecznym stole,moja rodzina zajada się nią ze smakiem. Składniki: 8 filetów śledziowych 8 buraków 4 ziemniaki 4 marchewki 4 jabłka 1 seler 8 ogórków kiszonych 1 cebula 1 słoik grzybów marynowanych sok z cytryny Sos: 2 szklanki śmietany(...)Grzyby odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Pokrojone składniki , oprócz ziemniaków i śledzi mieszamy.Skrapiamy sokiem z cytryny. Śmietanę mieszamy z musztardą, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Dodajemy do sałatki i delikatnie mieszamy.Na końcu dodajemy śledzie i ziemniaki,delikatnie mieszamy. Sałatka najlepiej jak postoi dzień ,wtedy wszystkie smaki się połączą ze sobą

Bajeczna Kuchnia
Sałatka z białej kapusty o czosnkowym aromacie (do słoików i bezpośredniego spożycia) 118

internetu i nie pamiętam źródła... Sałatka jest smaczna i szybka w przygotowaniu. Przyznam, że to jedna z moich ulubionych, którą obowiązkowo przyrządzam "na zimę". Nadaje się też do robienia na bieżąco. Wystarczy zmniejszyć proporcje składników i przygotować bezpośrednio przed spożyciem.  Bez pasteryzacji może postać (w lodówce) do 2 tygodni. 3 kg kapusty 6 marchewek 5 cebul Zalewa: 1 szklanki(...)plasterki. Składniki zalewy zagotować w dużym garnku. (Ząbki czosnku przekroić na połowę.) Do gorącej zalewy przełożyć warzywa i całość chwilkę podgrzać, aby wszystko zrobiło się ciepłe. (Nie gotować!)   Sałatkę (z zalewą) przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć. Pasteryzować około 20 minut

Di gotuje
Placuszki z kus kusu, marchewki i cukinii 138

warzywa i pyszne sałatki. W takie dni nie może również zabraknąć pysznych placuszków. Dziś chciałabym zabrać Was ze sobą na kulinarną ucztę, właśnie z placuszkami w roli głównej:) Placki z cukinii lubię bardzo, więc często przygotowuję je w różnych wariantach. Tym razem podzielę się z Wami przepisem na pyszne placki z kus kusu z dodatkiem tartej marchewki oraz cukinii. Posmarowane

Smaki Na Talerzu
Szwedzka sałatka ogórkowa do słoików. 336

Jednak najlepiej, jak sałatka dłużej postoi - wtedy uwolni wszytskie swoje aromaty :) Składniki: 2 kg ogórków do każdego słoika po ząbku czosnku, gałązce zielonego kopru oraz kilka ziaren gorczycy Składniki zalewy: 2 szklanki wody 1/4 szklanki octu 2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki chilli 1/4 szklanki cukru 1 liść laurowy kilka ziaren ziela angielskiego 1 cebula  1 marchewka 2 papryki czerwone(...)czasu mieszając. Po upływie wskazanego czasu przełożyć do słoików (zalewy wlać do 3/4 wysokości), zakręcić i gotować przez 5 minut. Przez kilka tygodni wstrzymać się z degustacją, gdyż sałatka musi troszkę postać aby wszystkie składniki dobrze się "przegryzły

My simple kitchen