Kocham sałatki :) A te z tradycyjnymi Polskimi warzywami są najpyszniejsze:) Tym razem przygotowałam sałatkę z gotowanymi warzywami, porem, jabłkiem oraz z pysznymi Kwaszonymi Ogórkami ORZECH. http://www.orzech.com.pl/pl SKŁADNIKI NA 6 OSÓB: 3 marchewki 2 pietruszki 1 por 1 /2 selera 3 Ogórki Kwaszone ORZECH 2 jabłka Sól i pieprz do smaku 2 łyżki majonezu PRZYGOTOWANIE: Marchewkę, selera
Gotowanie Patkitakże przetwory. Fasolka szparagowa ze słoika, będzie zimą idealnym dodatkiem do obiadu, może być tez dodatkiem do ulubionej sałatki.. Robicie taką fasolkę? Jeśli nie, to koniecznie spróbujcie. Składniki: 1 kg fasolki szparagowej na każdy słoik: 1 kawałek marchewki 1 ząbek czosnku 2 zielone pióra kopru 1 liśc laurowy 3 pieprze 2 ziela ang zalewa: 3 szkl wody 1 szkl
Z Majeczką w kuchniPogoda nas ostatnio nie rozpieszcza, deszcz i deszcz. Zapraszam więc Was do wyczarowania czegoś kolorowego a mianowicie sałatkę ziemniaczaną i kurczakiem wędzonym. Sałatka może być daniem śniadaniowym, dodatkiem obiadowym czy też kolacją. Polecam. Składniki: 4-5 ziemniaków gotowanych w mundurkach Mieszanka warzywna – marchewka z groszkiem Ćwiartka z kurczaka wędzona Fasola biała z puszki Pęczek szczypiorku 1 mała cebula Pieczarki marynowane
Smaki Ewyliść sałaty dwie kulki falafela, plaster świeżego ogórka, kilka listków mięty i powstanie cudna kanapka na lunch czy kolację! SAŁATKA: - garść mieszanki sałat - 3 kulki falafela - 10 cieniutkich plasterków ogórka zielonego - 10 cieniutkich plasterków rzodkiewki - 5 cieniutkich plasterków marynowanej marchewki - kilka pasków marynowanej papryki czerwonej - 5-6 oliwek greckich - świeże zioła: kolendra, pietruszka i melisa - kilka płatów różowego, marynowanego imbiru
SMYKWKUCHNIMoja ulubiona surówko - sałatka z białej kapusty.Gościom też bardzo smakowała.Polecam do dań z mięsem. 0.5 główki małej kapusty białej 1 duża Marchewka startą na tarce o dużych oczkach 0.5 pora 1 duża cebula czerwona olej 1 łyżeczka musztardy sarepskiej Szczypta soli i cukru odrobina octu winnego na białym winie lub sok z cytryny ****************************************************************** Kapustę poszatkowacdrobno.Por
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiJest szybka, prosta i ładnie wygląda a przy tym bardzo dobrze smakuje i z powodzeniem może zastąpić lekki posiłek. Sałatka z makaronem z zupek chińskich Składniki: 2 zupy marki vifon puszka kukurydzy pół kapusty pekińskiej podwójna pierś z kurczaka marchewka 2 łyżki majonezu pietruszka tymianek Do dzieła!!! Makaron z zupek kruszymy na drobniejsze kawałki i zalewamy wrzątkiem (bez przypraw
sierotka maRysia w kuchnimarchewki 1 pietruszka 2 ziemniaki 150 g majonezu 1 łyżka musztardy sól pieprz pieprz ziołowy staropolski Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę ugotować, wszystko w skórkach. wystudzić i obrać. Wszystkie składniki pokroić w kosteczkę, majonez wymieszać z musztardą , doprawić sałatkę solą i pieprzem, Wymieszać
Gotowanie jest łatweKomputer naprawiony! Dałam sobie sama radę, więc chyba mogę ubiegać się o stanowisko programisty w dużych firmach! Żartuję. Mimo incydentu z komputerem, wczorajszy dzień był świetny
Be Fit Be StrongMłoda kapusta ze śmietanką... Intensywnie zielone, poszatkowane liście młodej kapusty. Młoda cebula dymka wraz ze szczypiorkiem. Krążki soczystej marchewki i wiórki koperku. Zaprawione słodką śmietanką. Pyszny
Gospodyni Miejskawedle własnego uznania. ,,Róbta co chceta" a i tak jest pyszna. Dla mnie to coś w rodzaju sałatki jarzynowej zawiniętej w żółty ser. PYCHA!!! Składniki: 1/2 kg żółtego sera Farsz: 3 jajka 1 puszka groszku konserwowego 3 marchewki 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 300 gram serka topionego 1/2 kostki masła 1 łyżki śmietany
Bea(u)ty kitchenFajna, ciekawa i bardzo dobra ta sałatka! Znalazłam w "Wielkim Żarciu". Autorem przepisu jest Trusia. Składniki: 1 słoiczek cebulki konserwowej; 1 puszka kukurydzy; 0,5 opakowania marchewki mrożonej w kostce (ja użyłam z Hortexu); 20 dkg szynki konserwowej; 1 puszka fasoli czerwonej; 4 ogórki konserwowe; 4 jajka ugotowane na twaedo; nieduży por (biała część); 200 ml majonezu; 200 ml śmietany
In my kitchenPost Surówka z białej kapusty z sosem jogurtowo-musztardowym / surówka Coleslaw pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojealternatywa dla sałatek kupnych w słoikach, w których nie wiadomo, co (oprócz warzyw) jeszcze pływa ;) Taka sałatka pasuje zarówno do obiadu, do kanapek czy innych dań, które dobrze - smakiem - komponują się z zalewą octową. Składniki: 3 kg zielonych pomidorów 3 marchewki 5 cebul 2 czerwone papryki 1/2 l octu 10% 2,5 l wody 1 łyżeczka oleju do każdego(...)słoika - ile słoików tyle łyżeczek oleju :) 3 łyżeczki cukru liście laurowe ziele angielski pieprz w ziarenkach Marchewkę obieramy, myjemy, kroimy w plasterki Cebule obieramy i kroimy w piórka Paprykę czyścimy, kroimy w paseczki lub półpaseczki Wszystkie pkrojone składniki wsypujemy do dużej salaterki - wygodniej jest mieszać. Jeśli nie mamy dużej salaterki to możemy wymieszać składniki w dużym garnku Pomidory myjemy, czyścimy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSałatka jest bardzo smaczna i można ją przygotowywać przez dłuższy czas, ponieważ wszystkie warzywa są dostępne przez cały czas, więc nie musimy się ograniczać do sezonu letniego. Składniki: 1 kg buraków czerwonych 1 kg marchewki 1 kg cebuli 1 kg białej kapusty 8 szklanek wody 5 łyżek cukru 1,5 łyżki soli 6 listków laurowych 10 kulek ziela angielskiego(...)octu 10% Buraczki i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę poszatkować, a cebulę pokroić w piórka. Wszystkie warzywa wkładamy do dużego garnka zalewamy wodą i dodajemy cukier, sól, listki laurowe, ziele angielskie. Gotować 25-30 minut, aż warzywa zrobią się miękkie i pod koniec dodać ocet. Gotować jeszcze chwilkę. Gotową sałatkę nakładać do wyparzonych słoików
talerz przyjemnościWłaśnie teraz jest czas na najlepszą młodą kapustę. Moim ulubionym daniem z jej jest surówka z młodej kapusty z dodatkiem jabłka, marchewki i koperku. Smakuje
Kuchnia Łukaszakilka produktów i sałatka gotowa a my nie musimy się wstydzić że nie mamy czym ugościć :) Zapraszam :) Składniki : około 6 ziemniaków ugotowanych w całości 1 słoiczek mieszanki warzywnej meksykańskiej z ( marchewka, fasola czerwona, kukurydza, groszek(...)warzywną odcedzamy z zalewy i dodajemy do reszty produktów. Przyprawiamy do smaku solą , pieprzem i musztardą, dodajemy szczypiorek a następnie majonez i wszystko mieszamy . Dekorujemy groszkiem lub oliwkami . Sałatkę bardzo szybko się przygotowuje szczególnie wtedy gdy ziemniaki zostaną nam z obiadu . Smacznego:) Zapraszam na zakupy do sklepu http://piatnica.net/ po pyszne produkty
Sama słodycz i szczypta chiliprzygotowanej sałatki to przepis jaki dopasowałam do wymagań lekkostrawnej diety, na którą mam zamiar przejść. Polecam. Sałatka z farfalle i warzywami i lekkim sosem majonezowym (light) Składniki na 1 porcję: garść makaronu farfalle/ kokardki 3 łyżki mieszanki meksykańskiej (czerwona fasola, kukurydza, groszek, papryka, marchewka) 1/2 łyżeczki majonezu Winiary 1/2 łyżeczki jogurtu greckiego chili w młynku Kotanyi 1 jajko ugotowane(...)Koperek kroimy drobniej i dodajemy do makaronu w raz z sosem z jogurtu, majonezu i chili, mieszamy całość, doprawiamy chili z młynka. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego. The post Sałatka z farfalle i warzywami (light) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię