Talerz pełen witamin i pyszności :) Moje sałatki często powstają według schematu: zielsko + awokado + inne warzywa + bakalie + sos. Zawsze wychodzi smacznie. Czytaj więcej »
Kasia SarnaSkładniki: -pól główki małej słodkiej kapusty -jedna duża marchewka -jedno jabłko -sok z połowy cytryny -łyżeczka cukru -olej słonecznikowy -sól -pieprz Ścieramy kapustę na
Kulinarne przemysleniaNajpopularniejsze warzywo późnej jesieni i zimy! Marchewka z dodatkiem ananasa to bardzo smaczna surówka. Pomarańczowy kolor dodatkowo napawa optymistycznie, a podana razem
To co kochamSkładniki: 5 filetów śledziowych 1 burak 2 marchewki 1 cebula 5 jajek majonez Sposób wykonania: Filety moczymy w wodzie około 2 godzin a następnie kroimy na
Qchnia po prostuSurówka "Colesław" Składniki: pół główki białej kapusty 3 marchewki 1 cebula 3 łyżki majonezu 2 łyżki mleka 1 łyżka cukru pudru 1,5 łyżeczki octu winnego/jab
Pelusiowa KuchniaNa dzisiejszy dodatek do obiadu proponuję surówkę z marchewki z dodatkiem gruszki. Samo zdrowie. Tania, prosta w wykonaniu i smaczna. Składniki: Dowolna ilość marchewki Gruszka Gęsta
Smaki EwyTym razem tradycyjną surówkę z białej kapusty wzbogaciłam dodatkowo o marchewkę, pietruszkę, seler oraz kawałek czerwonej papryki. Surówka wyszła pyszna i bardzo aromatyczna
Walijskie PichcenieSzybkie co nie co na kolację. Marchewka z reguły znajduje zastosowanie w innych potrawach - gorzej z białymi warzywami. Wystarczy coś dodać, doprawić i już . Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnipolędwicy argentyńskiej w sosie z zielonego pieprzu z pieczonymi ziemniakami i sałatką z pomidorów i rukoli. Filet z pstrąga Zabierzowskiego smażony na klarowanym maśle podany z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Filet z kurczaka w pieprzu cytrynowym z sosem czosnkowym, opiekanymi ziemniakami i surówką z marchewki. Burger wołowy z (wybranymi dodatkami) jalape ñ o i ser camembert oraz(...)szybko przygotowany. Mięso było jednak dobrze doprawione, świetny sos i sałatka. Ziemniaczki też super, bo został odsączony nadmiar tłuszczu. Plus za kwiatek ;) Ryba imponująca, mięciutka. Kurczak delikatny i soczysty. Pomimo tego, że na jednym talerzu zostało podane danie główne i surówka, sos nie przedostał się (dzięki swojej konsystencji) pod marchewkę. Burger wołowy średnio wysmażony, idealny. Nie spodziewaliśmy się
Karola gotujeDziś nieco klasyki. Sałatka jarzynowa znana jest chyba każdemu. I choć tak znana, różni się składem, w zależności od regionu. Składniki: * 3 ziemniaki * 3 marchewki * 1 pietruszka * nieduży kawałek selera - wielkości 1 ziemniaka * 1 cebula * 1 kwaśne jabłko * 3-4 ogórki kiszone * 2 jajka gotowane na twardo * 200 g groszku konserwowego * 5 łyżek kukurydzy ( można pominąć ) * majonez * musztarda * sól, pieprz(...)Ugotowane warzywa oraz ogórki, jabłko, cebulę i jajka pokroić w miarę równą kostkę. Dodać odcedzone z płynu groszek i kukurydzę. Całość wymieszać. 3 łyżki majonezu wymieszać z łyżeczką musztardy. Sałatkę warzywną połączyć z sosem majonezowo-musztardowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W razie konieczności dodać więcej majonezu. Smacznego
kolorowotorcikowotradycyjną sałatkę jarzynową robimy z warzyw gotowanych i konserwowych. Dla odmiany dodałam świeżą czerwoną paprykę i naprawdę wyszło smacznie. Składniki: 5 dużych ziemniaków 4 marchewki 1 seler 1 czerwona papryka 1 puszka groszku konserwowego 5 jajek majonez musztarda sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Selera, ziemniaki i marchew gotujemy w łupinkach do miękkości. Studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę. 2. Paprykę(...)ugotowane jajka na twardo kroimy w kosteczkę. Wszystko przekładamy do dużej miski, dodajemy osączony groszek, majonez, musztardę i mieszamy. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Sałatkę schładzamy przed podaniem. Smacznego
Kuchnia domowa Anipiątkowy poranek zapraszam na pyszną sałatkę warzywną z makaronem. Najczęściej podaję ją z wędliną i pieczywem. To doskonała przekąska dla całej rodziny. Polecam!!! SKŁADNIKI: 100g makaronu o dowolnym kształcie, 1 por, 1 słoik groszku z marchewką, 1/2 słoika marynowanej czerwonej papryki ORZECH , 4 jajka, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Pora kroję w plasterki i zaparzam 10 minut(...)wrzątku. Następnie odcedzam i chwilę studzę. 2. Groszek z marchewką oraz paprykę odsączam z zalewy. Paprykę kroję w kostkę. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, odcedzam. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 3. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję z pieczywem. Do przygotowania sałatki wykorzystałam paprykę marynowaną
Tradycyjna kuchnia KasiZapraszam na szybka sałatkę z buraków sałatkę, którą możemy zrobić zamiast tradycyjnej jarzynówki lub jako druga po niej! Jest na prawdę pyszna i ma w sobie niewiele składników. Oto składniki burak czerwony ogórek kiszony czerwona cebula marchewka sól himalajska różowa pieprz ziołowy SKWORCU majonez ROLESKI musztarda sarepska ROLESKI sos czosnkowy ROLESKI Umyj buraki i ugotuj(...)skórce. To samo zrób z marchewką. Odłóż do całkowitego wystygnięcia. Po czym obierz ze skóry. Pokrój w kosteczkę. Ogórki obierz ze skórki. Pokrój w kosteczkę, podobnie cebulę. Wymieszaj wszystko razem. Dosmacz pieprzem. Dodaj sosu czosnkowego. Musztardę oraz majonez. Wymieszaj. Sprawdz czy musisz dołożyć soli. Sałatka gotowa. Podałam ją na PORCELANA BOGUCICE Niezwykła sałatka potrzebuje niezwyklej oprawy. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnizupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych
Kulinarne przygody Gatitycukinii 1 kg ogórków zielonych 50 dag papryki 50 dag cebuli 60 dag marchewki 5-6 ząbków czosnku 6 łyżek pokrojonej natki pietruszki 2 łyżki soli 4 łyżki cukru 1/2 szklanki oliwy 1 szklanka octu winnego 6% 500 g gęstego przecieru pomidorowego Marchewkę obrać,paprykę oczyścić i pokroić w drobną kostkę wraz z cukinią i ogórkami ( ze skórką). Cebule(...)pokroić w kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę i dodać pozostałe składniki.Wymieszać i zostawić na noc. Następnego dnia sałatkę wkładać do wyparzonych słoików,dobrze zakręcić i pasteryzować
Niespełnione zdolności kulinarne