Smaki idealnie się komponują tworząc syte, wspaniałe danie. Dla mnie bomba! Polecam!!! Składniki na sałatkę z kuskusem, wędzoną rybą i warzywami: 1/2 szklanki kaszy kuskus + wrzątek do jej przygotowania kawałek ryby wędzonej (u mnie 2 duże brzuszki z łososia) lub np. 1/2 tuszki makreli, lub puszka tuńczyka 1 awokado 1/3 strączka papryki (u mnie czerwona) 1/2 papryczki peperoni (opcjonalnie(...)siekamy w średnią kostkę, szczypiorek i peperoni siekamy drobniutko, dodajemy do ryby. Pomidorki kroimy w ćwiartki lub połówki i również dodajemy do warzyw. Gotowy kuskus rozdrabniamy widelcem, dodajemy do sałatki, mieszamy. Doprawiamy solą (ja nie musiałam, gdyż ryba była wystarczająco słona), pieprzem, możemy dodać łyżkę oliwy, mieszamy, a następnie chłodzimy. Podajemy po około 2 godzinach. Ja podałam ją jako przystawkę
Rozpustne gotowanieShare by Mail BURGERY WOŁOWE / BEEF BURGERS 0 Comments / 06/10/2016 DYNIOWE RISOTTO / PUMPKIN RISOTTO 0 Comments / 30/09/2016 SAŁATKA ARBUZ FETA / WATERMELON & FETA SALAD 2 Comments / 26/09/2016 TARTA Z KURKAMI I JARMŻEM / CHANTERELLE & KALE TART 0 Comments / 21/09/2016 PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI / SMOKED MACKEREL PASTE 0 Comments / 05/09/2016 MOUSSAKA 0 Comments / 31/08/2016 OMLET Z KURKAMI / CHANTERELLE OMELET 0 Comments
Martyna CooksSałatka, którą zawsze robi mój mąż :) Jeśli chodzi o proporcje, to robi na oko trzyma sie tylko zasady, że mniej więcej ile wagowo makreli tyle sera. Składniki: ryż, makrela wędzona, ser biały, cebula czerwona, papryka, majonez, pieprz. Przygotowanie: Makrelę oczyścić z ości. Do miski włożyć makrelę, biały ser, majonez i razem ugnieść. Następnie dodać posiekaną cebulę, paprykę, ugotowany ryż, popieprzyć
Państwo Wojtczuk gotująoleju; można użyć też tuńczyka lub makreli) 1/2 puszki kukurydzy Dodatkowo: 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę. Fasolkę, łososia oraz kukurydzę należy odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki umieścić w misce i połączyć z majonezem. (Czasami dodaję kawałek papryczki chili.) Sałatkę doprawić do smaku, a przed podaniem najlepiej schłodzić
Di gotujePrzedstawiam pastę rybną z makreli bez dodatku majonezu. Nie byłam pewna czy ją przygotowywać i czy może być smaczna, jednak okazało się, że bardzo dobrze, że
Karola gotujeoraz witamin z grupy B, a także duże ilości błonnika pokarmowego. Taką oto sałatkę postawiłam na wigilijnym stole jako ciekawostkę kulinarną. Poprosiłam wszystkich, aby spróbowali odgadnąć, jaki jest jej skład. Zdecydowanie mówili, że ryba, że na pewno w składzie jest makrela. Piękne zdziwienie rysowało się na ich twarzach, gdy oznajmiłam, że ryby tam nie ma :) Koniecznie musicie przetestować
wege i kropkaprzepisów. Angelika Galareta w ieprzowa Karp smażony Sałatka ziemniaczana Marzena Śledzie w oleju lnianym Magdalena Szybkie pomarańczowe ciasto z kisiele m Marta Moskole Aga Makowe muffinki z serem Agnieszka Wigilijne babeczki Danuta Tatar z makreli wędzonej i awokado Joanna Błyskawiczne ciasteczka migdałowe
Magiczne Życie MartySEKO SA zajmuje się głównie produkcją marynat rybnych, wyrobów rybnych na bazie śledzia solonego, sałatek i past rybnych, ryb smażonych w zalewach octowych i pomidorowych oraz innych rybnych wyrobów garmażeryjnych. W ofercie jest ponad 200 pozycji asortymentowych opartych głównie na bazie śledzia i makreli sprowadzanych z Islandii, Norwegii, Danii i Niemiec. Do mnie dotarły takie propozycje -Beczka śledzi. Filety śledziowe
Z Kuchni Do Kuchnimakreli, awokado, jajka w koszulce z dodatkiem koziego sera i migdałów. Całość polana niewielką ilością aromatyzowanym rozmarynem olejem rzepakowym i doprawiona jedynie szczyptą soli i pieprzu. Bardzo lekkie, zdrowe danie, bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, które są zarówno w rybie, awokado, jak i oleju rzepakowym. W mojej kuchni bardzo cenie sobie olej rzepakowy, to on przeważa jako dodatek do sałatek(...)ważne byśmy uwzględnili je w naszym codziennym jadłospisie. Składniki (na 1 porcję): 1/3 szklanki kaszy gryczanej 2/3 szklanki wody szczypta soli i pieprzu 1/2 awokado 50 gram wędzonej makreli kawałek koziego sera w roladce garść migdałów 1 jajko świeża bazylia 2-3 łyżki oleju rzepakowego aromatyzowanego rozmarynem* Kaszę gotuję w podanej ilości wody do momentu aż ta wchłonie płyn całkowicie
Mango Papajamakreli, awokado, jajka w koszulce z dodatkiem koziego sera i migdałów. Całość polana niewielką ilością aromatyzowanym rozmarynem olejem rzepakowym i doprawiona jedynie szczyptą soli i pieprzu. Bardzo lekkie, zdrowe danie, bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, które są zarówno w rybie, awokado, jak i oleju rzepakowym. W mojej kuchni bardzo cenie sobie olej rzepakowy, to on przeważa jako dodatek do sałatek(...)ważne byśmy uwzględnili je w naszym codziennym jadłospisie. Składniki (na 1 porcję): 1/3 szklanki kaszy gryczanej 2/3 szklanki wody szczypta soli i pieprzu 1/2 awokado 50 gram wędzonej makreli kawałek koziego sera w roladce garść migdałów 1 jajko świeża bazylia 2-3 łyżki oleju rzepakowego aromatyzowanego rozmarynem* Kaszę gotuję w podanej ilości wody do momentu aż ta wchłonie płyn całkowicie
Mango PapajaJogurtu używam do zabielania zupy, do polewania pierogów owocowych, do przygotowywania surówek i sałatek. Jogurtem zastępuję także majonez we wszelkiego rodzaju pastach do chleba . Moja bardziej pro-zdrowotna wersja pasty makrelowej zawiera jako „zlepiacz” właśnie jogurt naturalny zamiast majonezu. Składniki dla 2-3 osób: 1 mała makrela wędzona 1 jajko – ugotowane na twardo 2 średnie ogórki kiszone ½ średniej cebuli czerwonej
Grunt to przepis!Sałatka, albo pasta kanapkowa, jak kto woli. Można ją jeść rozsmarowaną na świeżym pieczywie, albo podać na talerzu :) Prosta i niewymagająca wielu składników, jednak mająca w sobie coś wyjątkowego :) Przekonajcie się sami :) Składniki: wędzona makrela cebula 4 średnie ogórki kiszone 3 jajka majonez pieprz Rybę obieramy ze skóry, pozbywamy się ości i rozdrabniamy na mniejsze części. Cebulę, jajka i ogórki
Czerwona PorzeczkaWielkanoc coraz bliżej. Macie już pomysły na Wasz stół świąteczny - jak będzie wyglądał? Jeśli jeszcze szukacie inspiracji to poniżej znajdziecie ponad 50 pomysłów na sałatki, ciasta, mięsa, jajka... BABKI i CIASTA Babka zebra Babka cynamonowa Babka czekoladowa z likierem kawowym Babka cytrynowa Babka trio Keks Keks w białej polewie Piaskowiec Pisanka Wielkanocne ciasto Ciasto marzenie - z jabłkami(...)makrelą Jajka faszerowane oliwkami Jajka faszerowane pieczarkami i porem Jajka faszerowane pieczarkami, porem i serem w skorupce Jajka faszerowane chrzanem Jajka faszerowane szynką i marynowanymi pieczarkami. Jajka faszerowane łososiem Różowe jajka (jajka w zalewie buraczanej) MIĘSA Schab faszerowany śliwkami Schab faszerowany żurawiną Schab faszerowany pomidorami Pieczeń z warzywami Pieczeń z żurawiną Strudel z białą kiełbasą i jabłkami SAŁATKI Sałatka
Lena GotujePasta rybna z wędzonej makreli - śniadaniowy hit! Pasta z makreli jest świetną formą serwowania ryb. Ta mieszanka delikatnego mięsa ryby z ostrym smakiem korniszonów oraz musztardy
KorniszonkiAwanturka z makreli świetnie smakuje z pomidorami i świeżym pieczywem Awanturka z makreli to świetny pomysł na urozmaicenie śniadania. Awanturka to tradycyjna pasta, której bazą jest
Korniszonki