salatka z makaronem - 5739 przepisów (strona:60/383)

Sałatka z brokułem i soczewicą 215

Smaczna i ciekawa sałatka. Atrakcyjności dodaje jej makaron z atramentem kałamarnicy oraz soczewica gotowana na parze. Mój syn próbował jeść ją pałeczkami.   Składniki 1/2 opakowania makaronu z atramentem kałamarnicy 1 mały brokuł 1 puszka soczewicy gotowanej na parze firmy … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Zupa krem z buraków z nutką pomarańczy 196

Uwielbiam buraki w każdej możliwej postaci. Na moim blogu pojawiły się już babeczki, sałatki, makarony i barszczyk z użyciem buraków (przepisy znajdziecie >TUTAJ< ), a tym razem przedstawiam Wam zupę krem z buraków z nutką pomarańczy. Choć pieczenie buraków trwa dość długo, ta zupka jest warta czekania! Składniki: - 1,25l bulionu (1,25l wody + 1 łyżka domowego koncentratu

Be Fit Be Strong
Makaron z tuńczykiem, brukselką i kozim serem 148

szansę, gdyż w tym połączeniu na pewno się do niego przekonasz. Tego typu danie możesz zjeść na ciepło na obiad czy kolację, ale równie dobrze sprawdzi się jako sałatka makaronowa zabrana ze sobą na drugie śniadanie do pracy. Szybkie dania z brukselką i tuńczykiem Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Jak zrobić domowe suszone pomidory (na słońcu lub w piekarniku)? 424

przeciwnych razie olej może nie przykryć wszystkich pomidorków i może się na nich rozwinąć pleśń.  Pomidory możecie jeść już po 2-3 dniach. Są dobre na kanapkę, do sałatek, makaronów. Na końcu postu zamieściłam kilka przepisów z suszonymi pomidorami. Pamiętajcie, że również olej po suszonych pomidorach jest bardzo smaczny i warto go wykorzystać do różnych potraw, np. gdy miksujecie

Chilli Czosnek i Oliwa
Quesadilla z serem 184

wgniotło mnie w fotel. Jadłem już kilka razy u różnych ludzi, jadłem swoje własne, jadłem w restauracjach, ale to był kompletny masakrator. W pozytywnym znaczeniu of kors :) Była też makaronowa sałatka z tuńczykiem (albo inną rybą - prawdę mówiąc nie pamiętam już - w końcu spora ilość alkoholu niezbyt pozytywnie wpływa na proces percepcji i zapamiętywania), było chili con carne, była

Marder&Marder Manufacture
Słownik kulinarny: Pomidory cherry 133

niewielkiej wielkości. Do pomidorów cherry zaliczamy pomidory: cherry, piccolo, sycylijskie piccolo, cherry gałązka, cherry sycylijskie, cherry śliwkowe, śliwkowe mini, cherry mix Taka odmiana pomidorów najlepiej nadaje się do: sosów, sałatek, makaronów, zapiekanek, krewetek, zakąsek, ryb, pizzy, kanapek, mięs i marynat Źródło: MAKRO Cash & Carry

WojnaNaSmaki.pl
Pesto z czosnku niedźwiedziego 135

początek tygodnia serwuję Wam kolejne zielone danie i tym samym kolejne zielone pesto. Przygotowałam je z niezwykle aromatycznego czosnku niedźwiedziego. Pięknie pachnie i jest bardzo smaczne. Wykorzystacie je do makaronu, sałatek, kanapek. Doskonale smakuje również z jajkami, jako dodatek zamiast majonezu :-). Zajrzyjcie też po przepisy na pesto z liści rzodkiewki pesto z rukoli pesto pomidorowe Czytaj więcej » Ten i więcej

Pora coś zjeść
Roślinny zdrowy majonez 175

najwyższa pora więc zabrać się za pyszne i roślinne wielkanocne potrawy. Na pierwszy rzut pójdzie majonez, który stanowi bazę do większości dań. Już wcześniej podawałam podobny przepis przy okazji makaronowej sałatki ze świeżymi pomidorami i awokado , ale na wszelki wypadek powtórzę go tutaj wraz ze zdjęciami. Ten majonez robi się błyskawicznie. Ma delikatną i kremową konsystencję, która doskonale komponuje się

Roślinna - blog wegański
Idea posiłku, czyli czym jest frokost 1401

niezwykle szeroką gamę dań: od wypchanych po brzegi sandwichy, poprzez wyjątkowe kanapki z galaretką jedzone nożem i widelcem, zapiekanki, omlety, pieczone lub smażone mięsa z ziemniakami, dania z ryżu, makaronu, sałatki lub tarty... Nieograniczone możliwości.  Zazwyczaj frokost jadam w pracy, przygotowany przez naszych wspaniałych kucharzy. Wczoraj jednak umówiłam się na lunch z C., bo akurat w okolicach odpowiedniej godziny

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kotleciki kukurydziane z serem 254

Zapomniałam wstawić przepis wcześniej..Była sałatka makaronowa do której zużyłam połowę puszki kukurydzy ..no a drugą połowę wykorzystałam do zrobienia kotlecików ..pomysł podpatrzyłam tutaj 1/2 puszki kukurydzy konserwowej Develey  2 pełne łyżki kaszy kukurydzianej [ u mnie mąka kukurydziana i kasza kuskus] 1 jajo kurze  duży plaster sera żółtego 1/4 papryki czerwonej sól do smaku  wegeta

Moje domowe kucharzenie
7. Figa nie z makiem, czyli pieczona figa w wersji na słodko 222

każdy kto choć raz spróbował wie, że żadne suszone odpowiedniki dostępne w Polsce nie zastąpią tych świeżych. Otóż świeże figi idealnie komponują się z mięsem, serami, pasują do sałatek, makaronów, ciast oraz… deserów!  Dzisiaj naszła mnie ochota na figi pieczone, z delikatną nutką wanilii, cynamonu, malin i mięty. Mój dzisiejszy przysmak jest idealną alternatywą na podwieczorek dla dwojga, ponieważ

Symfonia Smaków
Ulubieńcy miesiąca LUTY 117

cały dzień i to mi się podoba.  SKŁADNIK Zdecydowanie w lutym królowały moje ulubione pomidorki koktajlowe. I myślę, że polubiliśmy się na znacznie dłużej. To idealny składnik do sałatek, makaronów, zapiekanek. zdjęcia pochodzą z Google grafika

Magiczne Życie Marty
Ulubieńcy miesiąca MARZEC 129

szpargałami potrzebnymi do zdjęć na blog.  KOSMETYK Znowu zapach i to ten urodzinowy czyli Mexx Pure. Jest delikatny, wiosenny. Taki idealny dla mnie. SKŁADNIK Szpinak do makaronu, sałatek, niezastąpiony w koktajlach wiosennych oraz idealny do nadziewania dosłownie wszystkiego. Uwielbiam!  zdjęcia pochodzą z Google grafika

Magiczne Życie Marty
Szpinak – przepisy, właściwości odżywcze 222

szpinaku. Szpinaku nie powinni spożywać głównie: chorzy na dnę moczanową cierpiący na reumatyzm osoby ze schorzeniami nerek ludzie z chorą wątrobą Jak podawać szpinak? Szpinak można wykorzystać jako element sałatek, makaronów, naleśników. Równie dobrze smakuje jako dodatek do dietetycznych koktajli. Jak blanszować szpinak? Blanszowanie polega na poddaniu krótkotrwałej obróbce termicznej, poprzez zanurzenie warzywa we wrzącej lub gorącej wodzie. Czas blanszowania

Kulinarne Przeboje