Wielkanoc. Chcieliśmy ominąć majonez - robić własnego nie było potrzeby, a każdy majonez dostępny w sklepach niestety zawiera cukier. :( Chcieliśmy gęstszy i bardziej kremowy sos, więc pomyśleliśmy o połączeniu kremowego jogurtu naturalnego z mascarpone - sprawdziło się świetnie - do tego stopnia, że robiliśmy już taki sos do sałatki jarzynowej nawet. Wyszło pycha! Spróbujcie koniecznie! :) Składniki: jajka, wędzona makrela, szczypiorek, koperek
Plate of Joypolana sosem majonezowo-musztardowym. Całość przed podaniem posypałam rzeżuchą, aby dodać sałatce nieco innego smaku. Składniki na 2 porcje: 6-8 liści sałaty masłowej 2 mniejsze pomidory malinowe 1 mały pęczek zielonych szparagów (250 g) 4 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz sos 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka sosu sojowego
UgotowaćProsta sałatka z kilku składników, a smak nie do opisania. Składniki: 3 duże ziemniaki 1 mały seler korzeniowy 1 pietruszka 3 jajka 1 cebula 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 200 g boczku parzonego 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Warzywa gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo. Warzywa, jajka, boczek kroimy w kostkę. Dodajemy osączoną z zlewy kukurydzę i posiekaną
R'n'G Kitchenopis wymagały lekkiego odświeżenia. W związku z tym, przepis na sałatkę publikuję na nowo – mam nadzieję, że nie będzie stanowiło to dla Was problemu;) 250 g tortellini 200-250 g szynki (u mnie polędwica wieprzowa) 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Tortellini gotujemy wg wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Odcedzamy. Kukurydzę osączamy z zalewy
Smaki Na Talerzugruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem – sałatka kebab – sałatka brokułowa – kurczak z batatami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację SURÓWKA COLESŁAW Przygotowanie: 15 minut Składniki: – pół główki młodej kapusty lub kapusty Coolwrap – 1 średnia marchewka – 1 cebula – 3 łyżki majonezu – 3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18% – 1 spory ząbek
nietylkopasta.plPopularna sałatka z kurczakiem przygotowana w mojej wersji smakowej :) Składniki : - filet z piersi kurczak a (ugotowany w rosole), - 50 g ugotowanego ryżu, - puszka kukurydzy, - puszka ananasa w kawałkach, - słoik selera konserwowego, - papryka konserwowa, - sól, pieprz, - majonez. Wykonanie : Ugotowane mięso pokroić w kostkę, a paprykę w paski. Dodać odsączony seler, kukurydzę i ananasa. Razem z ryżem wymieszać w misce. Dosmaczyć
Przepisy Mikołajablade”, prawie żółte sztuki kapusty, ale jeśli traficie na ładną zieloną, sałatka będzie jeszcze ładniej wyglądała;) 1 nieduża kapusta pekińska 1 słoiczek tuńczyka w oleju (ja kupuję w lidlu, można ewentualnie wykorzystać 2 puszki tuńczyka np w sosie własnym) 1 mała puszka kukurydzy 4 jajka majonez sól, pieprz Kapustę drobno szatkujemy. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy
Smaki Na TalerzuMała wariacja na temat sałatki ziemniaczanej. Tym razem z dodatkiem kurczaka w przyprawie do gyrosa. 6-7 ziemniaków 8 jajek 7 marchewek 1 puszka groszku 7 ogórków konserwowych 1 duża cebula 2-3 pojedyncze piersi kurczaka przyprawa gyros majonez musztarda francuska sól, pieprz Ziemniaki gotujemy w mundurkach na półmiękko (powinny być ugotowane, ale nie mogą się rozpadać). Odcedzamy. Odstawiamy
Smaki Na Talerzuobiadu z pewnością Wam zasmakuje. Jeśli zrobicie ją tuż przed podaniem sałatka będzie bardzo chrupiąca; jeśli zaś przygotujecie ją z kilkugodzinnym wyprzedzeniem przyjemnie zmięknie. Oba warianty bardzo smakowite. 1/2 główki czerwonej kapusty 1/2 czerwonej cebuli 1 jabłko kilka suszonych śliwek 2 łyżeczki miodu 3 łyżki majonezu 1 łyżka białego octu winnego sól, pieprz Kapustę szatkujemy. Czerwoną cebulę drobno siekamy. Obrane
Smaki Na Talerzuowoców morza, lub jako zakąska do ouza lub piwa. Wykonanie tej sałatki krok po kroku pokazałam w filmiku Serdecznie zapraszam do oglądania. A Kto lubi przepisy kulinarne w wersji pisanej, to zapraszam do czytania. SKŁADNIKI: 👌 1 szkl. ryżu ugotowanego 👌 5 łyżek jogurtu greckiego 👌 5 łyżek majonezu 👌 1 cebula 👌 paluszki krabowe surimi pokrojone w kostkę 👌 1 łyżka oliwy
Rita creativesię na naszym stole. W moim przypadku jest to właśnie ta sałatka. Czasami robię ją również tak po prostu bo ją uwielbiam. A że przygotowuje się ją w dosłownie chwilę to jest to idealne rozwiązanie dla zabieganych. Składniki: brokuł puszka kukurydzy szynka konserwowa papryka czerwona majonez jogurt naturalny sól i pieprz do smaku Przygotowanie: brokuł
Gotowanie z pasjąsię na naszym stole. W moim przypadku jest to właśnie ta sałatka. Czasami robię ją również tak po prostu bo ją uwielbiam. A że przygotowuje się ją w dosłownie chwilę to jest to idealne rozwiązanie dla zabieganych. Składniki: brokuł puszka kukurydzy szynka konserwowa papryka czerwona majonez jogurt naturalny sól i pieprz do smaku Przygotowanie: brokuł
Gotowanie z pasjąrazem głównym składnikiem są pieczarki. Smak sałatki wzbogaciłam marynowaną papryką. Choć sałatka nie grzeszy wyglądem, to jest naprawdę pyszna. Spróbujcie. Składniki: 3-4 pieczarki (u mnie 4 mniejsze) 3 kawałki marynowanej papryki Octim 4 pełne łyżki kukurydzy z puszki 3 plasterki schabu 1-2 łyżki majonezu 3 łyżki startego żółtego sera (na drobnych oczkach) świeżo mielony czarny pieprz i sól
Słodkie okruszkiczasu do czasu przyrządzić sałatkę śledziową. Zrobiłam "czyszczenie zapasów" i wyszła smaczna sałatka na niedzielne śniadanie. Składniki: 4-5 płatów śledziowych wiejskich 2 ugotowane jajka 1 słoik marchewki z groszkiem i kukurydzą 1/2 czerwonej cebuli 3-4 kawałki marynowanej papryki 2 małe ogórki kiszone 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy pieprz do smaku Sposób przygotowania: 1. Warzywa odsączyć z zalew
Kuchnia domowa Anisię jako propozycja na imprezę jak i na kolację. Inspiracją do powstania sałatki była życzliwość marki Ole! , Stovit, Helio Jamar . oraz ePrezenty. Składniki: 50 dkg pieczarek 3 jajka puszka kukurydzy Jamar 40 dkg szynki z kurczaka 1 łyżka Rodzynek sułtańskich Helio Natura Sól, pieprz 9 łyżek majonezu Przygotowanie: Pieczarki czyścimy, kroimy, przekładamy na patelnię. Doprawiamy solą. Smażymy około 10 minut
Podróż w kulinaria