kukurydzą i tuńczykiem to moim zdaniem najprostsza i najmniej pracochłonna sałatka jaką znam. Mimo tego właśnie ona jest moja ulubioną. Zapraszam do jej wypróbowania. 2 puszki kukurydzy ( ja używam bonduelle) puszka tuńczyka w sosie własnym ogórki konserwowe ( ilość w zależności od ich wielkości ) ok 6 majonez wedle uznania sól pieprz Odcedzić kukurydzę i tuńczyka. Wrzucić do miski. Ogórki pokroić
cukrem pudrem posypaneryżu a kiedy w końcu się udało - wzięłam się za tę sałatkę:). Łatwa, pyszna i bardzo popularna - tyle mogę o niej napisać. Polecam! 250g makaronu orzo w kształcie ryżu 200 g dobrej jakości szynki 3 ogórki gruntowe 1 puszka kukurydzy 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Szynkę
Szefowa kuchnifasolę która bardzo fajnie się wkomponowała w jej smak. Sałatka z kolorowym tortellini i czarną fasolą Składniki : 1 opakowanie kolorowego tortellini z szynką 300 g sera żółtego 300 g szynki konserwowej 4 ogórki konserwowe 1 puszka kukurydzy 1 puszka czarnej fasoli 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz czosnek granulowany do smaku szczypiorek do dekoracji
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSałatka, którą zawsze robi mój mąż :) Jeśli chodzi o proporcje, to robi na oko trzyma sie tylko zasady, że mniej więcej ile wagowo makreli tyle sera. Składniki: ryż, makrela wędzona, ser biały, cebula czerwona, papryka, majonez, pieprz. Przygotowanie: Makrelę oczyścić z ości. Do miski włożyć makrelę, biały ser, majonez i razem ugnieść. Następnie dodać posiekaną cebulę, paprykę, ugotowany ryż, popieprzyć
Państwo Wojtczuk gotująilość i proporcje wszystko zależy od tego na ile osób przygotowujemy sałatkę. Sałatka ta ma jeden minus o którym byłam informowana - w mig znika ze stołu :) Składniki: 1 średni por, 1 słoik selera, 1 puszka kukurydza, kilka ogórków konserwowych, 2-3 udka kurczaka wędzonego, 1 puszka ananasa, majonez. Przygotowanie: pora, kurczaka, ogórki, ananasa pokroić. Dodać odcedzoną kukurydzę i selera. Dołożyć
Państwo Wojtczuk gotująsałatki jarzynowej bez jajek, więc postanowiłam spróbować. Co dla mnie dziwne, sałatka bardzo mi posmakowała.Postanowiłam więc podzielić się przepisem. Składniki: 1 duży ziemniak 1 pojedyncza pierś kurczaka 10 pieczarek z zalewy octowej oika(marchew, groszek, kukurydza) ki ciecierzycy z puszki pół czerwonej cebuli 3 łyżki majonezu,sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ziemniak myjemy i wkładamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneBardzo prosta sałatka. Wbrew pozorom łagodna w smaku. Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy. Składniki: -słoik papryki konserwowej -20 dag żółtego sera -2-3 ogórki kiszone -4-5 jajek ugotowanych na twardo -2 cebule -mały słoiczek majonezu -pieprz, sól do smaku Cebulę obrać, drobno posiekać i sparzyć. Paprykę odsączyć i pokroić w paski. Jajka i ogórki pokroić
Kulinarne przemysleniajedzenia ryb. Na blogu ukazał się już przepis z wędzoną makrelą ( sałatka z wędzonej makreli) , ale dobrych ryb nigdy dość. Dziś szybka i praktyczna pasta z makreli. Polecam :) Pasta z wędzonej makreli Składniki: 1 wędzona makrela 2 ogórki konserwowe/kiszone 1 mała cebula koprek/natka pietruszki 1 łyzka majonezu 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Sposób wykonania: Makrele dokładnie
Smaki Nataliirównież jako lekka kolacja, czy przekąska. Teraz wystarczy wymieszać z jogurtem i sałatka gotowa! SKŁADNIKI: kilka liści sałaty lodowej 2 dojrzałe pomidory 3 -4 ogórki gruntowe 1/2 papryki żółtej pęczek rzodkiewki pęczek szczypioru 2-3 jajka ugotowane na twardo 2-3 łyżki jogurtu greckiego(można pomieszać z majonezem) kulka lub dwie mozzarelli sól, pieprz z moździerza WYKONANIE: sałatę porwać
Kuchnia Beatykażdym razie gdy tylko mogę to jestem :-) a dziś jestem z sałatką idealną na majowy piknik lub spotkanie przy grillu :-) SKŁADNIKI 200 g makaronu (muszelki, kolanka lub inne podobne) 1 podwójny filet z kurczaka 1 długi świeży ogórek 1 puszka kukurydzy 4 jajka 3 - 4 łyżki majonezu 1/2 pęczka koperku 3 łyżki oleju z czosnkiem sól, pieprz Makaron gotujemy
Czary - gary w kuchniwiosenności na którą wyczekujemy z utęsknieniem. A Wy lubicie ziemniaczane sałatki ? Sałatka ziemniaczana z ogórkiem kiszonym i szynką SKŁADNIKI : 500 g ziemniaków gotowanych w mundurkach 2-3 jajka ugotowane na twardo 200 g szynki konserwowej 1-2 ogórki kiszone świeży koperek cienki szczypiorek 1-2 łyżki majonezu sól i pieprz PRZYGOTOWANIE : Ugotowane ziemniaki i jajka obieramy z łupiny
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiZapraszam na pyszną i prostą sałatkę z kapusty pekińskiej. Idealne pasuje do drugiego dania. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 pomidor 1 mała cebula 1/2 papryki czerwonej 2-3 ogórki konserwowe 1 średnia marchewka sos sałatkowy koperkowo- ziołowy 2 łyżki majonezu Kapustę pekińską pokroić. Pomidor, cebulę, paprykę czerwoną i ogórki pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce
Ewusiowe Smakikażdym przyjęciu, podany na różne sposoby pieści nasze podniebienie. Proponuję dziś sałatkę, która mam nadzieję, że Wam zasmakuje . SKŁADNIKI: 5 matijasów z zalewy octowej 1 średnie jabłko mały słoiczek pieczarek marynowanych 1 mała cebula biała jedna czerwona 5 jajek 4 średnie ogórki kiszone 2-3 łyżki majonezu pieprz kolorowy grubo mielony albo z moździerza sól WYKONANIE: śledzie kroimy w paski
Kuchnia BeatyKolejna sałatka na bazie selera. Składniki: ½ kg selera 2/3 szklanki mleka 10 dag żółtego twardego sera 5 dag płatków migdałowych 15 dag pieczarek sól do smaku pieprz do smaku sok z cytryny do smaku natka pietruszki majonez Wykonanie: Selera wyszorować, obrać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem mleka i ugotować. Następnie odcedzić, wystudzić i pokroić w kostkę wraz z serem
Tradycyjna KuchniaSałatka jest smaczna i szybka do przyrządzenia. Świetnie sprawdza się na uroczystościach rodzinnych. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 1 mała kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 czerwone cebule 6 ogórków konserwowych ketchup pikantny majonez 1 przyprawa gyros olej do smażenia Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą gyros, dodajemy niewielką ilość oleju i dokładnie
Bajeczna Kuchnia