Bardzo szybka w przygotowaniu sałatka z pieczonym mięsem z kurczaka, żółtym serem, pomidorem i ogórkiem. Wyrazistego smaku nadaje dodatek musztardy. 1 pieczony filet z kurczaka 3 pomidory 200 g żółtego sera 1 ogórek 1 łyżka musztardy stołowej WOM Parczew 2 łyżki majonezu Sól Pieprz 2 łyżki natki pietruszki Mięso z fileta kroimy w kosteczkę. Ja wykorzystałam mięso, które zostało
VioletoweKucharzeniełam,że będzie szybko...kiełbaski z grilla a do tego sałatka z młodych ziemniaczków.Szybko,ale smacznie ....a najeść też się można a jak... Składniki: 80 dag młodych ziemniaków ok 20 dag wędzonego boczku 4 jajka mały pęczek koperku Sos: 2-3 łyżki śmietany kwaśnej 1 łyżka majonezu 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka rosyjskiej musztardy sól,pieprz
Niespełnione zdolności kulinarnePolecam wiosenną sałatkę jako przekąskę lub na kolację. Pyszna warzywna z jajem. Składniki: - główka sałaty lodowej - pomidory 2 szt. - pół czerwonej papryki - ogórek świeży 2 szt - szczypiorek - sol i pieprz mielony biały do smaku - jajka ugotowane 6 szt Dodatkowo: majonez 4 łyżki jogurt grecki 4 łyżki sól i pieprz do smaku Krok 1 Sałatę palcami rwę
Różowa kuchniajakości i wartości składników .Zapraszam więc na pyszną ,smaczną sałatkę z wykorzystaniem wędzonej ryby. Danie ma 300 KCAL. ćwierć główki kapusty pekińskiej pokrojonej w paski 100 g. 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku -6g. kawałek wędzonej makreli -100 g. 1 rozgnieciony ząbek czosnku - 3 g. 1 łyżeczka majonezu light -5 g. chrupkie pieczywo -11g. herbata miętowa niesłodzona bez ograniczeń ***************************************************** Kapustę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijest najważniejszy. Najważniejszy jest smak. I właśnie ta sałatka go ma. Sałatka pysznie smakowała z chrupkim pieczywem kukurydziano-gryczanym Tovago . Składniki: 1 słoik selera konserwowego 0,5 puszki kukurydzy konserwowej 3 jajka ugotowane na twardo 50 g sera żółtego w plasterkach 3 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie: Seler odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze
Ala piecze i gotujeZnakomita sałatka z indykiem i zupkami chińskimi. O wyraźnym smaku. SKŁADNIKI: 2 zupki chińskie 1/2 cebuli 1/2 puszki kukurydzy 20 dag fileta z indyka pół pora 10 dag sera żółtego 3 łyżki ketchupu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2łyżki majonezu Kieleckiego sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mięso kroję w kostkę i smażę na oleju z dodatkiem soli
Gotowanie Patkipierwszy na blogu i w ogóle w mojej kuchni sałatka z zupek chińskich. Składniki: 3 zupki chińskie (u mnie 2 rosoły i kurczak curry) pierś z kurczaka puszka kukurydzy papryka pokrojona w kostkę (u mnie z zalewy olejowej) sól pieprz curry papryka ostra olej do smażenia majonez Wykonanie: Makaron pokruszyć według uznania i zalać go dużą ilością gorącej
Pychotkaaaprzemówiło do mnie połączenie tuńczyka i ryżu i bardzo mi ta sałatka smakuje. Polecam serdecznie! Składniki: 200 g ryżu (2 woreczki) 1 czerwona papryka 2 puszki tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym lub oleju) 4 jaja ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy 3-4 ogórki kiszone lub korniszony majonez sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Ryż ugotować w osolonym wrzątku. Przestudzić
Kuchnia domowa Anifeta pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Przygotować sos majonezowo czosnkowy: Wymieszać majonez, jogurt, ketchup z wyciśniętymi ząbkami czosnku, solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać z sosem majonezowo czosnkowym. Na suchej patelni uprażyć słonecznik. Po uprażeniu położyć słonecznik na ręczniku papierowym i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Słonecznikiem posypać górę sałatki. Smacznego
W kuchni u Monikisprawdzi się na świątecznym stole jak i zwykłych rodzinnych spotkaniach. Sałatkę podałam na talerzyku New Hollis Gold PORCELANA BOGUCICE 6 płatów śledzia marynowanego 300 g makaronu ,,drobne muszelki” 460 g mieszanki marchew-groszek-kukurydza Orzech (klik) 4 ogórki kiszone 2 łyżki gęstej śmietany 18% 2 łyżki majonezu Sól Pieprz Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę. Kroimy w drobną kosteczkę
VioletoweKucharzeniePyszna i przede wszystkim bardzo szybka sałatka robi się ją w 15 minut Składniki: makaron tortellini 250 g (najlepszy wg mnie to ten z biedronki z szynką lub grzybami) 1 papryka czerwona ogórek gruntowy - 5 szt. lub jeden duży. 3 jajka kukurydza konserwowa majonez 2 łyżki szczypior - 1 pęczek sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować wg, przepisu na opakowaniu. - odcedzić
Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...jesień, więc obowiązkowo świeże orzechy wrzucam gdzie się da :) Dzisiaj lekka sałatka z farfalle, suto okraszona orzechami laskowymi. Składniki: 250 g makaronu typu kokardki , 1 duża czerwona papryka, puszka kukurydzy konserwowej, 200 g wędzonej piersi z kurczaka, 1 średniej wielkości cebula, 1 szklanka wyłuskanych orzechów laskowych, 4 łyżki majonezu (użyłam typu light), sól, pieprz, Sposób przygotowania: Makaron ugotować al dente
Nie tylko w kuchniCiekawy pomysł na sałatkę z surowej, młodej kapusty. Najlepsza jest bowiem kapusta surowa, gdyż podczas gotowania traci wiele cennych składników (np. witaminę C). Składniki: ½ główki młodej kapusty, 1 duża pomarańcza, 2 łyżki suszonej żurawiny, 1 łyżka posiekanych orzechów, 4 łyżki majonezu, posiekany koperek lub natka pietruszki. Wykonanie: Kapustę bardzo drobno posiekać, dodać obraną pokrojoną pomarańczę, żurawinę i orzechy. Wymieszać składniki
Tradycyjna KuchniaUdało mi się skonstruować pyszną i trochę nietypową sałatkę warstwową z rukolą. Dzięki temu zielonemu akcentowi ślicznie prezentuje się na stole. Składniki: 5 jajek 250 g szynki konserwowej 5 ogórków konserwowych puszka kukurydzy garść rukoli 125 g sera żółtego sos – 4 łyżki jogurtu greckiego (lub majonezu), 2 łyżki ketchupu, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo
e-PrzepisyKulinarnePrzepis na tę sałatkę wypatrzyłam u Evenki. Sałatka zdecydowanie przypadła mi do gustu. I na pewno jeszcze ten przepis nie raz wykorzystam:) Składniki: 6 jaj; 1 puszka zielonego groszku; 1 duża cebula lub szczypiorek; 50 dkg pieczarek; 30 dkg gotowanej szynki; sól i pieprz; majonez; 2 łyżki masła; Wykonanie: Pieczarki opłukać, pokroić w talarki i usmażyć na maśle. Groszek
In my kitchen