Jedna z najprostszych, szybkich sałatek – coleslaw. Najbardziej ją lubię z dodatkiem pokrojonych, suszonych śliwek – niebo! Smakuje równie dobrze z suszoną żurawiną. Takie małe, słodkie kawałeczki robię ogromną różnicę. Składniki: 250g białej kapusty garść suszonych śliwek 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny szczypta pieprzu szczypta soli kapustę posiekaj w drobne paseczki śliwki pokrój na ćwiartki majonez wymieszaj
SandraFrej.comdania. Jedną z moich propozycji jest przygotowanie świątecznej sałatki z tuńczykiem. Sałatkę robi się bardzo szybko więc gospodynie będą zadowolone. Składniki: 1 szklanka makaronu Arc Pol kółeczka 1 puszka kukurydzy 1 cebula 1 puszka tuńczyka w oleju 1 pomidor 1/2 świeżego ogórka sól pieprz majonez do smaku Makaron Arc Pol kółeczka ugotować al dente. Tuńczyka wraz z olejem przełożyć
Kuchnia w oparachSkładniki: 1 średniej wielkości por 1 duża marchewka 200 g kukurydzy z puszki 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki soku z cytryny sól
Qchnia po prostupasty jajeczne i rybne. Ta pasta z wędzonej makreli bardziej przypomina chyba sałatkę, pokrojone w drobna kostkę ogórki przyjemnie chrupią, a suszone pomidory dodają charakteru. Pasta z wędzonej makreli Składniki: 1 wędzona makrela (ok 300g) 2 kiszone ogórki średniej wielkości 100g żółtego sera 2 łyżki majonezu 4 suszone pomidory pieprz do smaku sok z cytryny słodka papryka Makrelę obrać
Obiad gotowysolą i pieprzem. Wystudzone pieczarki, cebulkę oraz żółtka jajka rozdrabniamy nożem. Mieszamy z majonezem. Farsz można jeszcze doprawić solą i pieprzem do smaku. Połówki białek napełniamy farszem. Gotowe! Na Wielkanoc polecam też: Żurek bez mleka (na domowym zakwasie) Wielkanocne buraczki z chrzanem Domowy zakwas na żurek Sałatka a’la rosyjska (z jajkiem) Sałatka makaronowa z brokułem Ciasto pleśniak Szybka
Dieta bez mlekaszynki konserwowej duża garść świeżej, siekanej natki pietruszki 4 czubate łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy. Brązowy ryż gotujemy około 30 minut. Paprykę, pieczarki i szynkę konserwową kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki sałatki łączymy. Mieszamy, schładzamy w lodówce. Smacznego
Smak mojego domuPyszna, łatwa i efektowna sałatka. :) Składniki: 1 opakowanie tortellini z mięsem (250 g) 500 g pomidorków koktajlowych 350 g żółtego sera (o delikatnym smaku) 350 g szynki 1 ogórek (duży) mała puszka kukurydzy 1 por 250 ml majonezu light 3 łyżki jogurtu greckiego sól pieprz 1,5 łyżeczki czosnku niedźwiedziego kilka kropel soku z limonki 2 garście startego parmezanu szczypiorek
DominikaDolciwarzyw, kabanosów, krakersów - jako sos do polania na surówki i sałatki Czas przygotowywania: do 5 minut + gotowanie jajek Ilość sosu: około 300 g Składniki: • 3 średnie jajka ugotowane na twardo • 2 pełne łyżki chrzanu • 2 pełne łyżki śmietany do 10 - 18 % • 2 łyżki majonezu • szczypta soli i pieprzu
AniaGotuje.plIdealny sos tatarski? A może jako sałatka? To już zdecydujcie sami. Pewne jest, że dobrze smakuje i chętnie sięga się po dokładkę! Koniecznie spróbujcie ! Składniki: 300 g pieczarek 1 cebula 5-6 ogórków kiszonych 2 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu 1/2 płaska łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy, myjemy. Wrzucamy do garnka z gotującą się wodą
Gotuj z Mąkąwłosku, trochę po polsku. Co powiecie na taki pomysł? Spróbujecie? Ja polecam. SAŁATKA TORTELLINI ITALIANI Składniki: 150 g tortellini z nadzieniem serowym 150 g szynki konserwowej 1 papryka żółta 8-10 pomidorków koktajlowych 1 ogórek 1 mała czerwona cebula sos: 1 łyżka śmietany 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy sól, pieprz Przygotowanie: Tortellini gotujemy, studzimy. Szynkę i paprykę kroimy
Bon appetit mon amieziemniaczaną z jajkami w maślankowym sosie. Do jej przyrządzenia zainspirowała mnie Martha Stewart ( sałatka ma polskie pochodzenie tak jej wykonawca). Jest wyrazista w smaku. Polecam. Składniki: 2 ½ kg ugotowanym ziemniaków w mundurkach 1 cebula ½ szkl. octu winnego 1 czubata łyżeczka cukru ½ łyżeczki soli Pieprz 1 szklanka majonezu 1 szklanka maślanki Korniszony - kilka 4 jajka ugotowane na twardo Natka pietruszki Wykonanie
Smaki Ewygatunków. Wyszła bardzo dobra, lekko chrupiąca, lekko słodka, lekko kwaśna i sycąca sałatka. Składniki: jedna szklanka ryży basmati 1 puszka kukurydzy ok 300 gram wędzonej lub gotowanej piersi z indyka - ja kupiłam dwa grube plastry piersi wędzonej 2 duże ogórki konserwowe sól, pieprz 2 łyżki majonezu ewentualnie 1 płaska łyżeczka ostrej musztardy Ryż basmati ugotować zgodnie z przepisem
Ze smakiem bez glutenuDzisiaj kolejna odsłona łatwej i szybkiej sałatki do obiadu, czyli SURÓWKA Z SAŁATY Z POMIDORAMI. Jak nazwa wskazuje, są w niej pomidory i chrupiąca sałata, a do tego aromatyczny koperek. Całości wspaniałego smaku dopełnia sos na bazie śmietany oraz majonezu z nutką przyprawy prowansalskiej. Polecam przepis! ------------------------------------ Liczba porcji : 4 Czas przygotowania : 20 minut ------------------------------------ SKŁADNIKI: głowa sałaty (ulubionej) 4 średniej wielkości
Moja Książka KucharskaSkładniki: 100 g makaronu ryżowego 250 g paluszków surimi 1/2 pęczka koperku 1 mały jogurt 1 łyżka majonezu 200 g kukurydzy z puszki 2 łyżki soku
Qchnia po prostu