śledziowej, aby jej podanie było urozmaicone, a na stole kolorowo. A co do sałatki - ulubiona mojego męża Składniki: 1 duży słoik 0,7 l mieszanki konserwowej: groszek, kukurydza, marchewka 3 jabłka 4 ziemniaki ugotowane 1 duży burak ugotowany 30 dag filetu śledziowego solonego 4 łyżki majonezu sól,pieprz do smaku jabłka do wydrążenia do nafaszerowania Wykonanie: Sledzie moczymy
Z Majeczką w kuchniOstatnio robiłam sałatkę warzywną i z zupkami chińskimi , zbliżał się Sylwester więc trzeba było znowu coś przygotować :) postanowiła dla odmiany zrobić sałatkę z makaronem :) wyszła naprawdę pyszna(...)Zapraszam :) Składniki : 1 paczka makaronu malutkie muszelki 1 puszka kukurydzy około 1/2 kg piersi z kurczaka kawałek pora 5 jajek Kawałek czerwonej papryki jeśli lubicie 1 majonez pieprz, sól , vegeta około 5/6 ogórków korniszonów oliwa do smażenia kurczaka Wykonanie: Makaron ugotować al dente . Por umyć i drobno pokroić. Korniszony pokroić w kosteczkę. Paprykę pokroić w kostkę ( jeśli
Sama słodycz i szczypta chilikanapki i zapełnienie brzucha mojego smakosza :) Ulubiona sałatka z tuńczykiem . Często jemy sałatkę z ryżu i tuńczyka. Tym razem wykorzystałam makaron conchigliette, czyli malutkie muszelki.Mmm pycha! Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym puszka kukurydzy 1 cebula czerwona 2 jajka 200 g makaronu 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 2 papryki 3 ogórki kiszone pieprz
NA MOIM TALERZUFajna, mało skomplikowana i smakowita sałatka na każdą okazję. Potrzebne składniki: -1 torebka ryżu "parboiled" -słoik drobnego groszku konserwowego -4 ugotowane jajka -puszka tuńczyka w oleju (duże kawałki) -7 średnich ogórków konserwowych -1 średnia cebula -2 łyżki majonezu -przyprawa warzywko do smaku -kilka kawałków papryki konserwowej Ryż gotujemy i studzimy. Groszek odsączamy. Wylewamy olej
Maminek kulinarnyBardzo dobra sałatka warzywna z paluszkami surimi. Świetna na wizytę gości, idealna przekąska. Składniki: 1 opakowanie paluszków surimi 1 puszka kukurydzy 5 jajek 1 zółta papryka 1 ogórek wąż pół pęczka koperku 3 łyżki majonezu sól morska Kamis pieprz młotkowany z kolendrą Kamis Wykonanie: Paprykę i ogórka kroimy w kostkę, dodajemy drobno pokrojone jajka ugotowane na twardo, odsączoną kukurydzę
Z Majeczką w kuchniSałatkę pieczarkową według naszego przepisu nazwałyśmy "szybką" z dwóch powodów. Szybko się ją przygotowuje i równie szybko znika :-)) Składniki: 4 jajka pieczarki marynowane 400g groszek konserwowy 1\2 puszki cebula ogórek kiszony majonez sól, pieprz musztarda zielona pietruszka, bądź kiełki Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki, ogórki i cebulę również pokroić, dodać groszek
Anioły w kuchnipoprawny sposób można powiedzieć, że są królami kuchni i sałatek. Sałatka ziemniaczana, to idealna sałatka z dużą ilością ziemniaków, a w dodatku cebulka i niesamowicie smaczny sos majonezowo-śmietankowy. Bardzo polecam! Składniki: 6 średnich ziemniaków 5 jajek 0,5 cebuli 50 g dymki 6 łyżek majonezu 2 łyżki śmietany sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy w łupinach przez
Kuchnia Łukaszawersję pescowegetariańską , z nutą egzotycznej nektarynki. Naprawdę, ten owoc pasuje lepiej niż ananas! SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO, SURIMI I NEKTARYNKĄ /własny, współpraca z Winiary;/ 1 słoiczek selera naciowego w zalewie 150 g paluszków surimi 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 dojrzałe nektarynki 2-3 łyżki majonezu Delikatnego Winiary sól, pieprz Selera i kukurydzę odcedzam, wrzucam do miski. Surimi obieram
W kuchni Karmel-itkinatrafiłam przeglądając: UgotujmyTo.pl Zmianą jaką wprowadziłam są pomidorki koktajlowe i kolorowy makaron. Sałatka z makaronem i pomidorkami. Składniki: 200 - 250 g pomidorków koktajlowych; 400 g makaronu rurki (3 kolory); 200 g sera żółtego; 2 ząbki dobrego czosnku; ok. 15 listków świeżej bazylii; 4 łyżki majonezu; pieprz, sól. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pomidorki myjemy i kroimy
Miksturownikszynkę, szczypiorek, majonez i jogurt. Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mielonymi paprykami. Mieszamy *** *** Farsz przekładamy do wcześniej wydrążonych białek *** *** Jajka dekorujemy z wierzchu drobno pokrojonymi papryczkami *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE
Blog z ApetytemJajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki *** *** Z każdej połówki jajka delikatnie, za pomocą łyżeczki wyciągamy żółtko i przekładamy do miseczki *** *** Do żółtek dodajemy majonez oraz chrzan i całość rozgniatamy widelcem na gładką masę *** *** Rzodkiewki i szynkę kroimy w małą kosteczkę a szczypiorek drobno siekamy *** *** Wszystkie pokrojone składniki dodajemy do masy z żółtek i dokładnie mieszamy. Całość(...)czasu podania jajka przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: KOLOROWE JAJECZKA FASZEROWANE PRZEPIS TUTAJ JAJKA Z SOSEM CHRZANOWYM ZAWIJANE W SZYNCE PRZEPIS TUTAJ SOS TATARSKI PRZEPIS TUTAJ SAŁATKA W MUSZLACH PRZEPIS TUTAJ WIELKANOCNE MAZURKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ
Blog z ApetytemSKŁADNIKI: • mieszanka sałat • filet z kurczaka • szynka parmeńska • oliwki • ser feta • pomidor • pieczywo • tymianek suszony • oliwa z oliwek • sól, pieprz, curry i ostra papryka • sos czosnkowy ( majonez mieszamy z jogurtem naturalnym w stosunku 1:2 dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą z pieprzem) PRZYGOTOWANIE: • Kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem, curry i ostrą papryką. Smażymy go na rozgrzanej oliwie(...)paseczki i pieczemy w piekarniku aż stanie się chrupiąca. • Na talerzu układamy sałatę, polewamy ją sosem czosnkowym. Na sosie układamy kurczaka, oliwki, kruszymy ser feta. Pomidory układamy dookoła talerza. Sałatkę posypujemy grzankami i upieczonymi paseczkami szynki parmeńskiej
KUCHNIA POLSKAUwielbiam nachosy i zwykle jem je z salsą lub sosem serowym . Tym razem postanowiłam dodać je do popularnej ostatnio sałatki meksykańskiej. Sałatka okazała się hitem imprezy i każdy prosił o przepis. Myślę, że jeśli jeszcze jej nie próbowaliście to najwyższa pora to nadrobić ;) 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 3 łyżki koncentratu pomidorowego(...)sól, pieprz łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka oregano puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy czerwona cebula 1/2 sałaty lodowej opakowanie chipsów nachos 2 łyżki posiekanego szczypiorku Sos: 1 szkl majonezu 1 szkl jogurtu greckiego 1/2 szkl keczupu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki Na oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać posiekany czosnek i mięso mielone. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i oregano. Usmażyć
Smakołyki AsiLetnia, kolorowa sałatka na bazie tuńczyka, świeżego bobu, czerwonej i żółtej papryki, chrupiącej kaszy i pachnącej natki z pietruszki. Całość polana sosem majonezowo - musztardowym smakuje rewelacyjnie i jest świetną propozycją na drugie śniadanie. Składniki: 300g bobu 200g kaszy pęczak 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1/2 pęczka świeżej natki z pietruszki sól pieprz(...)łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: 1. Kaszę pęczak ugotować w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. 2. Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, a następnie wystudzić i obrać. 3. Tuńczyka odsączyć z zalewy. 4. Papryki pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w drobną
Szalona Kuchnia Ewelinyzawsze dobre sałatkowe połączenie. W tej wersji sałatki została ona trochę przełamana smakiem serka typu feta i podrasowana ostrością czosnkowego sosu. Wszystko to bardzo dobrze ze sobą koresponduje i smakuje :) Składniki: 1 brokuł 20 pomidorków koktajlowych 200 g sera typu feta 6 ząbków czosnku 220 jogurtu typu greckiego 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki cukru łyżeczka ziół prowansalskich sól(...)pieprz Przygotowanie: W pierwszej kolejności przygotowujemy sos, ponieważ warto aby miał on czas na przegryzienie się smaków w lodówce. Jogurt typu greckiego łączymy z dwoma łyżkami majonezu. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do bazy. Następnie dodajemy dwie łyżeczki cukru, łyżeczkę ziół prowansalskich, szczyptę soli oraz szczyptę pieprzu. Całość najlepiej zamknąć w słoiczku, dobrze wymieszać i wstawić do lodówki
Taste Therapy