salatka z kasza - 1504 przepisów (strona:66/101)

Dietetyczna Sałatka z cieciorką i żurawiną! LUNCH BOX FIT! 490

Dietetyczny obiad do pracy! Pyszny, lekki i sycący! POLECAM!   SKŁADNIKI: - 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej - 1/4 awokado -1/3 pomarańcza - kilka pomidorków koktajlowych - 3 łyżki

SMYKWKUCHNI
Grillowane faszerowane pieczarki 128

pokroiłem na kawałki, wymieszałem z miętą i ugotowaną wcześniej kaszą bulgur. Doprawiłem do smaku oliwą, solą i sokiem z cytryny. Pieczarki oczyściłem, usunąłem nóżki i ułożyłem blaszkami do góry w piekarniku. Zapiekałem pod grillem w 220 C przez 15 minut. Zgromadzony w środku sok odlałem. Tak przygotowane pieczarki faszerowałem sałatką i posypałem pieprzem

R'n'G Kitchen
Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami z dodatkiem natki i koperku lekko pikantna 172

wyżej, nie dodajemy jednak chilli z cayenne.  Kaszę ugotowaną przekładam do dużego naczynia, wrzucamy brokuły i cukinię, dodajemy tarty ząbek obranego czosnku, Specialite, posiekaną natkę i koperek, doprawiamy jeśli zajdzie potrzeba. Mieszamy. Możemy podać jako danie obiadowe zaraz po przygotowaniu, ale polecam schłodzić i podać jako wspaniałą sałatkę

Moja smaczna kuchnia
Co to jest: MAFTOUL? 175

sporych, okrągłych ziarnach. Pochodzi z Palestyny/Libanu i jest tamtejszym odpowiednikiem kaszy kuskus. Tradycyjnie przyrządzają go kobiety: rolując wysuszony na słońcu bulgur.Sposób przyrządzania: 1 szklankę maftoul zalej dwiema szklankami bulionu i gotuj przez około 15 minut.Maftoul można używać zamiennie z ryżem, kuskusem czy bulgur. Idealnie nadaje się do letnich sałatek, bliskowschodnich sosów.57 gramów maftoul zawiera:1 g tłuszcz (nasycony

Przepisy Aleksandry
Jak upiec buraki 153

Jak już kiedyś pisałam, uwielbiam buraki pod każdą postacią. Preferuję jednak buraki pieczone, ponieważ w przeciwieństwie do buraków gotowanych, zachowująone swój piękny kolor, bogactwo smaku i

kuchnia doski
Kotlety mielone z marchewką, porem, natką pietruszki oraz kaszą jaglaną 201

malaksera i dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną i ponownie miksujemy Na patelni, na całej powierzchni, rogrzewamy olej  Formujemy kotlety (wyszło 5 dosyć sporych sztuk), obtaczamy w bułce tartej... ... i smażymy po ok. 7-10 minut z jednej strony. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym Podajemy z sałatką lub surówką Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
Kotlety selerowe mojej mamy, Dara Kebab 136

plasterek sera żółtego i obtaczaj w jajku i kaszy mannie, i tak do wyczerpania składników. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Po dobrego falafla (zaraziłam nim wielu znajomych) najlepiej iść do Dary (ul. Grunwaldzka lub Rynek).  Bar serwuje głównie kebaby mięsne. Oprócz falafli, dla wegetarian znajdą się tutaj sałatki. Falafel jest bardzo smaczny: 3 kotlety, dużo surówek

Qlinarnie i Qlinarnie
Kotlety mielone z marchewką, porem, natką pietruszki oraz kaszą jaglaną 218

malaksera i dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną i ponownie miksujemy Na patelni, na całej powierzchni, rogrzewamy olej  Formujemy kotlety (wyszło 5 dosyć sporych sztuk), obtaczamy w bułce tartej... ... i smażymy po ok. 7-10 minut z jednej strony. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym Podajemy z sałatką lub surówką Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sałatka z kaszy bulgur i pieczonego kurczaka 109

oliwek sól pieprz 3-4 łyżki majonezu natka pietruszki Kaszę ugotować w 2 szkl wody, po ok 15-17 minutach odcedzić na sicie. Wystudzić. Kurczaka , cebulę i paprykę pokroić w kosteczkę, pomidorki na połówki, oliwki w plasterki. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki wymieszać doprawić solą i pieprzem oraz majonezem. Sałatkę schłodzić przed podaniem

Gotowanie jest łatwe
Pierożki z sosem grzybowym 159

Warzywa albo pozostają w zupie , albo zostają użyte do sałatki. Mięso mielę i robię krokiety, naleśniki , knedle czy pyzy . Ale najczęściej pierogi. I w zależności od tego ile tego mięsa mi zostanie i jakie to jest mięso - pierożki są różne . Z samym mięsem, z mięsem i warzywami , z mięsem i kaszami , z mięsem i otrębami , cebulką czy  kiszoną kapustą . Różne

Buniabaje w kuchni
PANIEROWANE KOTLETY Z PATISONA (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 171

nich zrobić. Myślałam, by je nafaszerować kaszą i warzywami lub przyrządzić z nich zupę krem, ale na sam koniec zmieniłam opcję i posłużyły mi jako baza do kotletów. To było rozwiązanie smakujące każdemu. Delikatny smak i aromat tego warzywa "ubrałam" w nieco pikantną panierkę. Wystarczy podać z lekką sałatką, by stworzyć obiad doskonały. Pycha! Polecamy całą rodziną! Składniki

Jeść, by żyć w zdrowiu
Risotto z warzywami i indykiem o nucie słodko chili 180

Ziarna ryżu parboiled mają bielmo prześwitujące o żółtozłotej barwie. Ryż ten gotuje się bardzo szybko, jest lekki, puszysty, nigdy się nie skleja.  Idealny jest do

Moniki Smakołyki
Wegańska Wielkanoc - MENU 164

sałata - w ramach szaleństwa - wędlina sojowa wędzona - sałatka warzywna z majonezem na bazie słonecznika z  z tego przepisu - buraczki pieczone w folii, utarte ze świeżym chrzanem - rzeżucha - oczywiście do jedzenia, nie tylko ozdabiania stołu ;) - ciasto francuskie z kapustą  żur w chlebie z tofu wędzonym - pasztet pieczony z czerwonej soczewicy, kaszy gryczanej i warzyw - buraki z chrzanem powtórka - ziemniaki

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Xmas... and a Happy 2014 172

marynowane pieczarki. Śledzie z cebulką i suszonymi grzybami Sałatka jarzynowa Co do słodkości to tuczyć się będziemy babką świąteczną, śniegowymi kulami, świątecznymi muffinkami oraz pierniczkami.  Babka świąteczna W Sylwestra i Nowy Rok zajadać się będziemy żurkiem z białą kiełbasą, na który chyba najbardziej czekam. Dla Misia przygotuję pieczoną makrelę faszerowaną kaszą gryczaną i grzybami, a dla siebie zapiekankę

bastalena
Sałatka z kaszy jaglanej z łososiem Graal 180

pieprz ziołowy szczypta cukru 1 łyżeczka octu winnego Kaszę ugotować w 400 ml osolonej wody, odstawić na ok pół godziny pod przykryciem. Następnie odkryć, zamieszać i wystudzić, Łososia osączyć z oleju, paprykę , pomidory i cebulę posiekać drobniutko. Dodać posiekaną zieloną rzeżuchę i szczypiorek. Oliwę wymieszać z octem, solą i pieprzem, doprawić sałatkę, wymieszać i schłodzić przed podaniem. Dostałam do testowania

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania