salatka z kasza - 1504 przepisów (strona:67/101)

Xmas... and a Happy 2014 171

marynowane pieczarki. Śledzie z cebulką i suszonymi grzybami Sałatka jarzynowa Co do słodkości to tuczyć się będziemy babką świąteczną, śniegowymi kulami, świątecznymi muffinkami oraz pierniczkami.  Babka świąteczna W Sylwestra i Nowy Rok zajadać się będziemy żurkiem z białą kiełbasą, na który chyba najbardziej czekam. Dla Misia przygotuję pieczoną makrelę faszerowaną kaszą gryczaną i grzybami, a dla siebie zapiekankę

bastalena
Sałatka z kaszy jaglanej z łososiem Graal 178

pieprz ziołowy szczypta cukru 1 łyżeczka octu winnego Kaszę ugotować w 400 ml osolonej wody, odstawić na ok pół godziny pod przykryciem. Następnie odkryć, zamieszać i wystudzić, Łososia osączyć z oleju, paprykę , pomidory i cebulę posiekać drobniutko. Dodać posiekaną zieloną rzeżuchę i szczypiorek. Oliwę wymieszać z octem, solą i pieprzem, doprawić sałatkę, wymieszać i schłodzić przed podaniem. Dostałam do testowania

Gotowanie jest łatwe
Krupnik 145

gotowane wędliny drobiowe, które wcześniej omijałam szerokim łukiem, pieczone rozklapciane jabłka, i krupnik. A krupnikiem "katowana" byłam od dziecka. Tak się czułam jak byłam mała bo wolę pizze, hamburgery, sałatkę Cezar, frytki .... Ale dawno nic nie smakowało tak dobrze jak lekki krupniczek w szpitalu.   Myślę, że wkładam w niego trochę więcej starań (i warzyw) niż szpitalny catering(...)garnka razem z zieleniną i zalać wodą. 2. Gotować do miękkości marchewek, wyłowić włoszczyznę, posolić wywar.3. Wrzucić do wywaru obrane i pokrojone na mniejsze części ziemniaki. Dodać kaszę (bez plastikowej torebki) i gotować. 4. Na koniec dodać starte na grubych oczkach marchewki5. Posiekany koperek też można dodać do garnka, ale ja wolę posypać nim zupę tuż przed zjedzeniem.To

Matka Żywicielka
Pudding z CHIA z dodatkiem truskawek 104

milion sposobów. Jako dodatek do sałatek i dań głównych, możemy posypywać nimi kanapki,  zmielone i połączone z odrobina wody stosować jako  zamiennik jajek w wypiekach  – pod wpływem płynów ziarna zwiększają bowiem kilkukrotnie swoja objętość i wytwarzają żel, który zawiera w sobie wszystkie ich odżywcze wartości. Dodawany do koktajli, owsianek, kasz i warzyw. Dodawany do niektórych wypieków: chlebów

Moja Mama Gotuje
Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską 132

przyprawy. Jeśli masa jest bardzo luźna dodać kasze mannę. Z masy formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor, następnie przekładać do brytfanki. Składniki sosu zmiksować blenderem, polać usmażone gołąbki. Piec w 180 stopniach termoobieg 50 minut. Gołąbki podawać samodzielnie, z ziemniakami, albo jak u mnie z sałatką. Smacznego

coolinarny
Top 10, czyli co czytaliście najchętniej w 2015 roku 167

wczorajszym obżarstwie :) Miejsce 2 Sałatka pieczarkowo-jajeczna ( klik )  Miejsce 3 Karkówka pieczona na  świąteczny stół ( klik )  Miejsce 4 Placuszki bananowe z czekoladą ( klik )  Miejsce 5 Krewetki z patelni - walentynkowa kolacja ( klik )  Miejsce 6 Leśny mech ( klik )  Miejsce 7 Zupa krem z brokuła ( klik )  Miejsce 8 Papryka faszerowana kaszą kuskus, kukurydzą i kurczakiem ( klik

W poszukiwaniu inspiracji
Sałatka z kuskusem i kabanosem. 173

łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz. Przygotowanie: Kaszę kuskus zalać wrzątkiem ( 250ml) i przykryć talerzem - odstawić do napęcznienia. W między czasie zamieszać dwa razy. Gdy kuskus napęcznieje i jest już miękki odstawić do ostygnięcia. Następnie wymieszać z papryką żółtą, ogórkami konserwowymi, cebulą, pomidorkami, kukurydzą ( jeżeli nie lubisz większej ilości kukurydzy w sałatkach użyj połowę puszki), kabanosami oraz serem żółtym

W kuchni u Moniki
JAGLANKA WEGAŃSKA Z JABŁKAMI I CYNAMONEM. 145

kawą, kawą i nudną kanapką lub jakąś szybką sałatką. Dziś zaburzę tę zharmonizowaną monotonię. Zapraszam na wegańską wersję jaglanki, która również świetnie się sprawdzi w roli deseru.Do jej przygotowania wykorzystałam przygotowane przeze mnie mleko z orzechów włoskich. JAGLANKA WEGAŃSKA Z JABŁKAMI I CYNAMONEM. /własny;/ na 3-4 porcje 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki mleka z orzechów włoskich

W kuchni Karmel-itki
Piknik na pożegnanie lata: roślinne grillowanie na trawie 101

pędy przybiegłem im z pomocą i zaproponowałem trzy wspaniałe przepisy na roślinne grillowanie: fasolowe burgery z morelowym chutneyem, warzywne szaszłyki z wędzoną papryką i ziołami oraz awokado nadziewane sałatką z komosy ryżowej. Nie zabrakło również orzeźwiającego napoju — mrożonej herbaty z brzoskwinią. Oczywiście koniec końców zadanie przygotowania tych potraw spadło na mnie, ale dzięki temu dzisiaj Wy możecie przygotować sami taki(...)quinoa i pomidorami Kaszę quinoa ugotuj wg przepisu na opakowaniu, następnie przepłucz pod wodą. Dodaj pokrojonego w kostkę pomidora, posiekaną natkę pietruszki, sok z cytryny i kolendrę. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Awokado przekrój na połówki, wyjmij pestki i skrop sokiem z cytryny. Grilluj, aż stanie się złotobrązowe od spodu. Następnie wypełnij sałatką. Mrożona herbata Herbatę zaparz i wystudź

Food Square
Wegetariańskie przysmaki - 25 smacznych przepisów bez mięsa 147

bulgur z jabłkiem i truskawkami Papryka faszerowana kaszą gryczaną i warzywami Pasta z soczewicy i liści rzodkiewki Pełnoziarniste fusilli z pesto z rukoli Pęczotto ze świeżymi kurkami Placek jaglany z borówkami Pieczarki z dymką i szczypiorem z patelni Pieczona jaglanka z suszonymi morelami i orzechami laskowymi Pieczona owsianka z brzoskwiniami Pieczone topinambury Sałatka ze szpinaku i pieczarek Smażony bakłażan

My Chcemy Jeść
Krokiety z warzywami i kaszą gryczaną 167

malakserze lub blenderze. Zmiksowane warzywa wymieszać z kaszą gryczaną. Doprawić do smaku przyprawami i sosem worcestershire. Dorzucić rozdrobnione liście bazylii. Na naleśnikach kłaść słupek gorgonzoli, dokładać 2-3 łyżki nadzienia gruczano-warzywnego. Składać boki do środka i zwijać naleśnik. Naleśniki można odgrzać w piekarniku lub na natłuszczonej patelni. Podawać z wybraną sałatką. ------------- Podobne: Zapiekanka naleśnikowa z porami Krokiety bezglutenowe Naleśniki

Weekendy w domu i ogrodzie
Nadziany kaszą jęczmienną patison 119

minut na zapieczenie. Dzięki temu, że kasza była wcześniej podgotowana i patisonik spędził samotnie trochę czasu na pieczeniu, to wszystko szybciej się zrobiło. Gdybyśmy nadziali go na początku, to potrzebował by znacznie więcej minut by zmięknąć. Można go jeść jako samodzielne danie, z ulubionym sosem np. tzatziki lub jako dodatek do sałatki

Karczma Honorietty
Sałatka z kaszą kuskus z dodatkiem rukoli 221

ostrej sól, pieprz do smaku Wykonanie: Kaszę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do wystygnięcia. Paprykę myjemy usuwamy nasiona, kroimy w kostkę. Groszek odcedzamy z zalewy, szczypiorek kroimy  w grubsze kawałki wraz z rukolą. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy jogurt wymieszany z majonezem oraz przyprawami delikatnie, razem wszystko wymieszać. * do sałatki możemy dodać pokrojoną parówkę  Smacznego

kgwjanczewo
Restauracja Artkitchen – recenzja 150

gravlax, z pieczonymi figami, musem pomarańczowym i sałatką, a wszystko to podane na ziemi jadalnej (29 zł). Jest on moim największym krytykiem i gdy wyczyścił talerz, wiedziałam, że to musi być smaczne Po niedługim czasie oczekiwania dotarły do nas dania główne. Otrzymałam idealnie wysmażony i różowy w środku kawałek jagnięciny, podanej na kaszy jaglanej, z zasmażaną włoską kapustą, panchettą

karmelowy
Sałatka z tuńczykiem i kuskusem 423

Inspiracja na smaczną i prostą sałatkę z tuńczykiem, kuskusem, czerwoną fasolą, groszkiem i kukurydzą. Idealna do lunch boxu, który możecie zabrać ze sobą do pracy czy w podróż.  Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 10 osób Koszt przygotowania: 16,00 zł SKŁADNIKI: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 150 g kaszy kuskus 1 puszka zielonego groszku 1 puszka czerwonej

kulinarnyJa

Proponowane wyszukiwania