składniki: 1 puszka zielonej fasolki szparagowej 5 jaj 2 jabłka 2 cebule 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy 200 g sera żółtego majonez ketchup pikantny
Domowy Smak JedzeniaWiększość uważa, że domowy makaron jest to bardzo skomplikowana sprawa. Ja właśnie tak nie uważam, bo moim zdaniem jest to do zrobienia bardzo łatwe, najtrudniejsze
Kuchnia ŁukaszaPasztet z soczewicy z pieczarkami Pasztet z soczewicy Składniki na pasztet z soczewicy na 2 blaszki o wymiarach 10cm x 40 cm: 1 opakowanie soczewicy czerwonej
Anielskie SmakiWitajcie! mam do zaprezentowania Wam pyszną pastę która zarazem jest bombą zdrowotną. Ugotowane żółtka białek, orkisz, olej ryżowy, kolendra, estragon i kurkuma. Otwórzcie się na nowe
Kuchnia PROzdrowotnaNiedziela to dzień w którym... odpoczywamy! i dlatego też w tym dniu możemy sobie pozwolić na ciut więcej, nie będzie to skrajność a zdrowy i pyszny
Kuchnia PROzdrowotnaNie uważacie, że surówki z pekinki są fantastycznym pomysłem na obiadowy dodatek? Mięciutkie, chrupiące, szybkie do zrobienia no i oczywiście pyszne. O ile tylko mamy w
Walijskie PichcenieWiększość uważa, że domowy makaron jest to bardzo skomplikowana sprawa. Ja właśnie tak nie uważam, bo moim zdaniem jest to do zrobienia bardzo łatwe, najtrudniejsze
Kuchnia ŁukaszaPasty zawsze urozmaicają nasz jadłospis, dlatego warto czasami coś zaserwować rodzinie. Dzisiaj na śniadanie, w mojej kuchni, pasta z tuńczyka. Polecam . Tak na szybko, ale
W kuchennym oknie Ewyłyżkach oleju, aż zmięknie i się zeszkli. Studzimy i dodajemy do mięsa, razem z olejem na którym się smażyła. Do miski wrzucamy przyprawy, kaszę mannę, wbijamy całe umyte jajko. Dodajemy 2-3 łyżki zimnej wody i wyrabiamy masę ręcznie, zagniatając ją jak ciasto, aż połączy się dobrze, utworzy jedną całość i zacznie odchodzić od dłoni – około 5-6 minut(...)środku, usmażone kotlety wkładamy do naczynia żaroodpornego i na środkową półkę do piekarnika, na 10 minut. Podajemy z tym, z czym lubimy – ziemniaczanym purée, zasmażanymi buraczkami, ogórkiem kiszonym, ulubioną sałatką. Na drugi dzień można odsmażyć je, kładąc na patelnię z mieszanką wody i oleju – zostaną soczyste, a po odparowaniu wody odsmażą się na chrupiąco. Albo przeciąć w poprzek na pół
Karo in the KitchenTen pomysł wielu z Was zszokuje, jednak część osób uważa go za pyszne danie śniadaniowe. Jajecznica z ketchupem, podana na chrupiącym toście to coś oryginalnego :) Sprawdźcie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cytryny, kefir, jogurt oraz śmietanę. Wszystkie pokrojone składniki (poza jajkami) przełożyć do miski. Do tej samej miski wlać sos z kubka. Wymieszać. Chłodnik schłodzić w lodówce. Podawać z jajkami. Chłodnik z botwinki Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując chłodnik. Chłodnik z botwinki Użyłam ogórka sałatkowego , z którego wyciągnęłam środek. Sprawiło to, iż chłodnik nie podszedł wodą. U mnie mały pęczek(...)miałam szczypioru dlatego użyłam zielonej cebulki. Jeśli macie wybór między cebulką a szczypiorkiem sięgnijcie po to drugie. Lubisz buraczki ćwikłowe? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Zdrowa sałatka z awokado i buraka . The post Chłodnik z botwinki appeared first on MeCooks
mecooksszklanka zimnej wody olej do smażenia Jak przygotować panierkę z mąki ryżowej? Indyka delikatnie roztłuc tłuczkiem i z każdej strony oprószyć pieprzem i solą. Jajko roztrzepać widelcem, następnie dodać przyprawy, sok z cytryny, mąkę ryżową i 1/2 łyżeczki soli. Składniki cały czas mieszać i stopniowo dodawać wodę, ma powstać ciasto o konsystencji gęstej śmietany, po zanurzeniu(...)Sznycle po zanurzeniu w cieście, smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni z niezbyt dużą ilością tłuszczu. Tak przygotowane kotleciki podaję na obiad z ryżem i japońską sałatką z ogórków (Sunomono
Kuchcik gotujecukinią . Delikatne mięso, jest lekkostrawne i niskokaloryczne, dzięki czemu takie kotleciki idealnie sprawdzą się u osób dbających o linię lub będących na diecie. Kotleciki drobiowe wraz z lekką wiosenną sałatką idealnie sprawdzą się do zabrania w pudełku do pracy. Składniki : 500g mięsa mielonego drobiowego 2 szalotki drobniutko posiekane 1-2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę 1 mała cukinia(...)połowy cytryny 2 łyżeczki natki pietruszki 1 łyżeczka oregano 0,5 łyżeczki papryki szczypta pieprzu kajeńskiego (lub trochę więcej wg uznania) 0,5 łyżeczki mielonej kolendry 1 małe jajko sól, pieprz Przygotowanie : Mięso włożyć do dużej miski. Szalotkę i czosnek przesmażyć na niewielkiej ilości oliwy lub masła, tylko chwilę, aby cebulka się zeszkliła. Chwilę przestudzić i dodać do mięsa
Codzienne GotowanieTaka oto sałatkę wyszperałam w stary zeszycie z przepisami :). Przepis dostałam baaardzo dawno od pewnej Ziutki :)). Idealnie pasuje właśnie na lato, jak mamy świeże pomidory i ogórki . Ja ją strasznie lubię, bo jest taka inna. Z podanych składników wychodzi dość spora porcja u mnie duża miska. Polecam :)) Składniki: makaron kokardki 2 świeże ogórki szklarniowe jak gruntowe to 4 sztuki(...)feta 3 większe pomidory puszka czerwonej fasolki puszka kukurydzy 5 jajek pęczek szczypiorku sól pieprz 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Makaron gotujemy al'dente. Jajka gotujemy na twardo. Ogórki i pomidory kroimy w kosteczkę, tak samo ser feta. Do dużej miski wrzucamy makaron, pokrojone jajka, warzywa, warzywa z puszki, pocięty szczypiorek, mieszamy, dodajemy majonez i jogurt. Mieszamy, jeśli
kruche babeczki