więc za każdym razem odkrywacie inny smak. Tym razem sałatka z dynią, burakiem, brukselką i kiełbaskami frankfurterkami Morliny. Składniki: 1 kg dyni hokaido 1/2 kg brukselki 2 sztuki buraka 2 kiełbaski Franki Morliny rukola sól pieprz oliwa z oliwek cytryna pesto z suszonych pomisorów 1 op. ciasta francuskiego czarnuszka jajko Formy na tartaletki smarować masłem od zewnętrznej strony. Każdą formę
Kuchnia w oparachprostu dodaję je jako jeden ze składników ciepłej sałatki albo warzyw z patelni z sosem sojowym. Tym razem występują w roli głównej obok cielęciny, Składniki: 6 dużych pieczarek portobello 400g mielonej cielęciny por czerwona cebula 3 łyżki oliwy 3 łyżki masła sól, pieprz, łyżeczka tymianku, łyżeczka estragonu 1 jajko lub 3 jajka przepiórcze opcjonalnie: odrobina tartej bułki do posypania
Cytryna&Co.dopraw solą i pieprzem, dorzuć drobno posiekaną cebulę, wbij jajka wsyp bułkę, dokładnie wyrób i odstaw na około 15 minut do lodówki, następnie ponownie wyrób, uformuj płaskie kotleciki, każdy panieruj w bułce i smaż z obu stron na ciemnozłoty kolor. Najlepsze są oczywiście w zestawie z gotowanymi ziemniakami i sałatką z tartych buraczków. Artykuł Kotlety mielone jak u mamy. Sprawdzony
Kulinarna Polskakonserwantów – będzie wyborem doskonałym do kanapek, sałatek, zapiekanek, makaronów, sufletów i tart. Taka kanapka, którą dziś przygotowałam to mistrzostwo świata! Nikt się nie oprze! SKŁADNIKI: * bułki bagietki – 2 szt * ser żółty Hochland Edamski – 1 op * filet z kurczaka – 150 g * płatki kukurydziane – ok. 1,5 szkl * jajko – 2 szt * sól, pieprz, papryka słodka * śweża
Ostra na SłodkoZostał mi majonez z sałatki, a jako że chce się zawsze coś słodkiego do kawki czy herbatki to postanowiłam go w tym oto słodkim celu zużyć do końca ;) Składniki na jedną keksówkę: 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1 szkl cukru 4 jajka 2 czubate łyżki majonezu 2 płaski łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki maku suchego parę
Gotowanie...to proste !bieżącą wodą , pokrój w cienkie paski lub kostkę. Jajka i ogórki kiszone pokrój w kostkę. Wszystkie pokrojone składniki i kukurydzę wrzuć do miski lub półmiska. Dodaj kilka łyżek dobrego majonezu, dopraw do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie wymieszaj razem. Teraz nie pozostaje Ci nic innego jak podać sałatkę na stół. Zniknie w mgnieniu
Przepisy i porady kulinarnemacie pomysłu na szybką sałatkę, to właśnie ta sałatka spełni wasze oczekiwania. Wystarczy zaopatrzyć się w kilka gotowych produktów i wyczarujecie smaczne danie. Ja swoją tak właśnie wyczarowałam a teraz kolej na Was. Składniki: Mieszanka warzywna : marchewka, groszek, kukurydza 2 słoiki Tuńczyk w oleju rozdrobniony 2 puszki 4 jajka Pieczarki marynowane – mały słoik Pęczek cienkiego szczypiorku 1 mała cebula Majonez
Smaki EwyChyba zawsze będzie gościła na naszych stołach. Sałatka jest doskonałym przykładem, ze klasyka jest ponadczasowa! Zgadzacie się ze mną? Ja ją uwielbiam w wersji solo, bez pieczywa, ale ostatnio była rewelacyjną przekąską podaną z chipsami warzywnymi (do nabycia w eSłoneczku). 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 4 jajka 5-6 średnich ziemniaków 2-3 średnie marchewki
Di gotujepastę jajeczną . Chciałam też udowodnić kolegom, którzy nie lubią jajek, że ta pasta będzie im smakowała! Jedna z koleżanek przysiadła się do brzoskwiń i mimo iż połączenie smakowe jest dziwne to bardzo przypadło jej do gustu. A potem zaczęliśmy rozmawiać o innych daniach i w końcu doszliśmy do tej sałatki. Jako, że jestem wielką fanką buraków musiałam ją wypróbować
Szybko Tanio SmacznieNieśmiertelną sałatkę jarzynową znamy wszyscy! Każdy ma jednak jakiś swój magiczny składnik. Moją urozmaiciłam kukurydzą i efektownym podaniem. Ciekawa jestem, jak często ją robicie? Ja 3-4 razy w roku. Składniki: • 5 marchewek • 5 ziemniaków • 2 pietruszki • 1 mały seler • 5 jajek • 2 jabłka • 6 ogórków konserwowych • 1 puszka groszku zielonego • 1 puszka kukurydzy • 5 łyżeczek musztardy
To co kochamDziś przedstawiam delikatną w smaku i wyglądzie sałatkę z makaronem tortellini. W smaku jest bardzo zbliżona do sosu pieczarkowego. Jej zrobienie nie jest trudne, ma niewiele składników. 250g makaronu tortellini z serem 2 filety z kurczaka 2 cebule 250g pieczarek 1/3 szklanki śmietany 150g tartej mozzarelli 1 jajko sól, biały pieprz, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa olej
Szefowa kuchniperfekcyjne. Nie dodaję do nich żadnego tłuszczu, ani substytutu jajek, a mimo to lepi się je bez trudu. Dzisiejsze burgery składają się z: bogatej w białko, potas i kwas foliowy soczewicy i królowej wszystkich kasz - kaszy jaglanej. Smak wzbogacają borowiki, czosnek i cebula. Gotowe burgery świetnie komponują się z sałatką. Zdrowo sycą mnie, męża i córeczkę (do porcji dla dziecka
Jeść, by żyć w zdrowiu