Sałatka ryżowa z tuńczykiem to moja kolejna tuńczykowa propozycja. Nadaje się na każdą okazję- kolacje rodzinne, imprezy czy też na święta. Jest bardzo smaczna i pożywna. Polecam :) Składniki: * 1 woreczek ryżu * 2 puszki tuńczyka * 5 jajek ugotowanych na twardo * 5 ogórków kiszonych * 1 mała cebula * 1 por- biała część * 1 puszka groszku konserwowego * 1 mała czerwona papryka * 1 łyżka majonezu
Zrób to smacznieteż surówek. Konieczce skuście się i przygotujcie tę wariację smaków. Sałatka jarzynowa z marynowanym czosnkiem Składniki : 3 średnie ziemniaki 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka - korzeń kawałek selera 1 puszka mieszanki kukurydzy z groszkiem 4-5 średnich ogórków konserwowych 1/2 małego słoiczka czosnku marynowanego 4 jajka 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek do dekoracji Przygotowanie
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSzuba sałatka śledziowa pochodząca z terenów kresowych, której smak poznałam wiele lat temu. Ja ją wykonałam w lekko "odchudzonej wersji":). W oryginale, którym jadłam była ze sporą ilością majonezu i na wierzchu posypana ugotowanym na twardo jajkiem. Moja, lżejsza wersja jest równie pyszna i naprawdę warto by znalazła się na świątecznym stole. Polecam Wam gorąco. SKŁADNIKI: 2 duże buraki ugotowane
Kuchnia bezglutenowałyżeczek chrzanu Przygotowanie: żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach,jajka gotujemy na twardo,obieramy i kroimy w kostkę, cebulkę i kukurydzę odsączamy . pierś kroimy w kostkę,oprószamy solą ,pieprzem i papryką słodką, podsmażamy na patelni,studzimy,mieszamy składniki naszego sosu i mieszamy go z sałatką,doprawiamy jeszcze solą i pieprzem Smacznego
Swojskie jedzonkowww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Sałatka smakuje rewelacyjnie - z lekko słodkawym posmakiem. Jest syta, łatwa w przygotowaniu i i dealnie nadaje się na szybką przekąskę. 500g paluszków krabowych 1 puszka kukurydzy (polecam Develey ) 1/2 puszki ananasów 1-2 ziemniaki 1 jajko 1 łodyga selera naciowego Dodatkowo: majonez sól, pieprz Opcjonalnie: 1 cebula Ugotować ziemniak/i i jajko
Di gotujeKarnawale pozwalam sobie na bardziej ekstrawaganckie sałatki... I może nie takie do końca PROSTE, ale proste do zrobienia :) Ta jest dla tych którzy lubią specyficzny smak kaparów. Składniki : kapary, pół słoiczka w zalewie ( tj.1/2 - 230 g) rzodkiewka mały pęczek 2-3 jajka 2 ziemniaki gotowane 2-3 łyżki kukurydzy Bonduelle szczypiorek, mały pęczek majonez, jogurt Przygotowanie : Kapary i kukurydzę osączyć
Proste PotrawyOstudziłem i również pokroiłem w kostkę. Cebulę pokroiłem w kostkę. Jajka ugotowałem na twardo, białka drobno posiekałem, żółtka rozkruszyłem. Filety śledziowe opłukałem i pokroiłem w większą kostkę, wymieszałem z tymiankiem, oprószyłem pieprzem. Majonez wymieszałem z bazylią. Warstwami układałem ziemniaki, buraki, śledzie, cebulę i majonez. Wierzch sałatki udekorowałem białkiem, żółtkiem i burakami
R'n'G Kitchenpoczekać aż nasiąknie. Do dużej miski wrzucić wszystkie składniki: mięso mielone, jajko, starte na tarce buraczki, drobno pokrojona cebule, posiekane kapary, bułkę tarta wraz z woda, sol i pieprz. Wszystko dokładnie wyrobić, następnie formować średniej wielkości kotleciki. Smażyć powoli na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i sałatką (u mnie kiszony ogórek). *Jeżeli używacie marynowanych buraczków, możecie użyć nieco mniej kaparów
Codzienne GotowanieWarstwowa sałatka śledziowa tradycyjnie pojawia się na stole dwa razy w roku: na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Ma w sobie jeden z ważniejszych dla mnie smaków: smak dzieciństwa. ;-) Choć jest pracochłonna, bo trzeba ugotować osobno buraki, jajka, wymoczyć śledzie to zapewniam, że jest warta całego tego zachodu. :-) Dla wielbicieli śledzi oczywiście! 2-3 filety śledziowe (u mnie z oleju
Szefowa kuchniSałatka, którą u mnie w domu robi się od wielu lat, z przerwami większymi lub mniejszymi, jednak zawsze się do niej wraca. Jest pyszna! Składniki: 2 wędzone udka z kurczaka 1 puszka kukurydzy 3 duże jajka 5-7 łyżek majonezu sól pieprz do smaku Opcjonalnie: pietruszka lub szczypiorek Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!moczę w mleku, odciskam i dodaję do mięsa. Wbijam jajka i wsypuję odsączaną kukurydzę. Mięso wyrabiam doprawiam do smaku, w razie konieczności dolewam wodę i formuję kotlety. obtaczam w bułce tartej i smażę na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. podaję z ziemniakami z wody i sałatką z pomidora, ogórka, cebuli i rzodkiewki. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenczęsto gości w moich potrawach, najwięcej używam go do smażenia i sałatek. składniki: 500-600 g filetu łososia bez skóry 5 suszonych pomidorków z oleju 40 g rukoli 1 łyżka słonecznika Kresto 1 mały ząbek czosnku 5 łyżek oleju rzepakowego sól opakowanie ciasta francuskiego 375 g jajko lub białko do posmarowania Do blednera wrzucić rukolę, czosnek, suszone pomidory
Monia miesza i gotuje2 młode cukinie 2 całe jajka 1 - 2 kopiatych łyżek bułki tartej Pół filiżanki tartego sera żółtego (np. Gouda) Pół łyżeczki suszonego tymianku Pół łyżeczki suszonego
KorniszonkiSkładniki: -bulion warzywny -2 pęczki botwinki -1 pęczek rzodkiewki -ogórek zielony -3 ogórki małosolne -koperek -250ml śmietanki 18% -160ml kefiru -4 łyżki jogurtu naturalnego
Coś z niczego