jesiennych warzyw proponuję Wam kolejną sałatkę z dynią Sałatka jest bardzo pożywna i wprost idealna na lunch do pracy lub szkoły. Smaki w tej sałatce idealnie się łączą, słodkie buraki i dynia, lekko kwaśne pestki granatu i delikatna mozarella. Wszytko to podane w towarzystwie kaszy pęczak, którą osobiście po prostu uwielbiam. Wykorzystajcie jeszcze sezon na dynię i przygotujcie to danie(...)Jesienna sałatka z pęczakiem Składniki: szklanka kaszy pęczak kawałek dyni (około 200 g) 3 średnie buraki około 10 pomidorków koktajlowych pestki z połowy granatu 125 g mozzarelli natka pietruszki dwie łyżki pestek słonecznika dwie łyżki pestek dyni 3-4 łyżki oleju (u mnie rzepakowy) sok z połowy małej cytryny pieprz sól Dynię myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy odrobiną oleju
PatiGotujejesiennych warzyw proponuję Wam kolejną sałatkę z dynią Sałatka jest bardzo pożywna i wprost idealna na lunch do pracy lub szkoły. Smaki w tej sałatce idealnie się łączą, słodkie buraki i dynia, lekko kwaśne pestki granatu i delikatna mozarella. Wszytko to podane w towarzystwie kaszy pęczak, którą osobiście po prostu uwielbiam. Wykorzystajcie jeszcze sezon na dynię i przygotujcie to danie(...)Jesienna sałatka z pęczakiem Składniki: szklanka kaszy pęczak kawałek dyni (około 200 g) 3 średnie buraki około 10 pomidorków koktajlowych pestki z połowy granatu 125 g mozzarelli natka pietruszki dwie łyżki pestek słonecznika dwie łyżki pestek dyni 3-4 łyżki oleju (u mnie rzepakowy) sok z połowy małej cytryny pieprz sól Dynię myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy odrobiną oleju
PatiGotujenaleśniki posmarować serkiem, nałożyć szpinak i zrolować. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Posypać startym parmezanem zapiekać w 200`C 20-25 minut podawać z sosem jogurtowym, pestkami granatu lub pomidorowa sałatką
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!typu przetworu. Zabieramy się za tapas z anchois – przepis, który przekona was do słonej rybu. Polecam także moje inne przepisy rybne – kanapka z tuńczykiem , a także sałatka śledziowa z granatem . Zobacz mój film z przygotowania tapas Składniki – Tapas z anchois 80-100 g anchois – tutaj je znajdziecie 1 cebula czerwona pół bagietki 2 łyżki masła
Kuchennyviral.plbyły na prawdę bardzo kuszące jednak sałatki najbardziej mnie zaciekawiły i tutaj miałam bardzo ciężki orzech do zgryzienia. Długo się zastanawiałam i podjęłam decyzję, że książkę wygrywa sałatka: Sałatka z brukselką ,granatem, kaki i grillowanym kurczakiem wraz z orzeszkami pekan - autorką jest Pani Barbara Bardzo proszę o kontakt w ciągu trzech dni i przesłanie danych adresowych do wysyłki : kloss.katarzyna@gmail.com Jeżeli
Niezły MłynekSmacznego! Jeśli lubicie smak mango to polecam: SAŁATKA Z MANGO GRANATEM I SERKIEM RICOTTA
potrawyregionalnesałatka bardzo mi smakowała, pewnie dlatego, że wszystkie jej składniki należą do "jednych z moich ulubionych". Polecam ją wszystkim nie tylko na romantyczną kolację we dwoje. Składniki: roszponka bakłażan owoc granatu ser turkusowy lazur 2 placki tortilli sól morska pierz oliwa lub olej do podsmażenia tortilli sos: 4 łyżki oliwy ½ łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy sól morska pieprz
Mama GotujeDziś zaserwuję wykwintną sałatkę z wołowiną, granatem i serem pleśniowym. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie. Zarówno na lunch jak i kolację. Czas przygotowania: 20 min Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 11,50 zł SKŁADNIKI: 120 g steku wołowego 1/2 granatu 6 pomidorków koktajlowych 20 g sera pleśniowego Mix sałat z radicchio, rukoli i cykorii Oliwa
kulinarnyJaProsta, orzeżwiająca sałatka z kopru włoskiego i jabłka z dodatkiem ziarenek granatu , to pyszna propozycja na lekką , zdrową przystawkę. Doskonale smakuje na co dzień , elegancko prezentuje się również od święta. Prosto, zdrowo,kolorowo........... Skladniki: koper włoski czerwone jabłko garść świeżej roszponki ziarenka z ½ granatu kilka orzechów nerkowca świeżo zmielony pieprz(...)cieniutkie plasterki. -Jabłka dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w cieniutkie cząstki. Sałatkę umyć i osuszyć. -Koper ułożyć na półmisku, obłożyć cząstkami jabłka, dodać sałatkę i posypać orzeszkami i granatem. Przed podaniem skropić sosem winegret i doprawić świeżo zmielonym pieprzem
Zakamarki mojej kuchnimało, trzeba więc je wzbogacić o makaron, ser czy mięsko. Sałatka, którą proponuję to dobra propozycja na kolację, ale również na obiad. Szybka i pyszna. SKŁADNIKI: 1 pojedyncza pierś z kurczaka przyprawa gyros lub inne wg.smaku 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki masła klarowanego ulubiony mix sałat 1/2 granata sos: 1/2 łyżeczki primerby bazyliowej 2 łyżki oliwy z oliwek(...)kroimy na wąskie paski, smażymy na maśle z przyprawami i pociętą w piórka czerwoną cebulą, produkty na sos dokładnie mieszamy, odstawiamy do lodówki, bezpośrednio przed podaniem układamy sałatkę: warzywa, mięso, nasiona granatu, polewamy sosem, trzeba pamiętać, że sałata pod wpływem sosu opada- można zamiast polewać sosem podać go w dodatkowym naczyniu, wówczas warzywa do końca będą chrupiące i każdy doda
Kuchnia Beatyspożycie 2 łyżek tego oleju dziennie. W domu używam do smażenia tylko oleju rzepakowego, nie przenosi on zapachów, co jest bardzo istotne. Sałatka z kurczakiem curry, granatem i olejem rzepakowym Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 pierś z kurczaka przyprawa curry liście sałaty lodowej liście rukoli 1 pomarańcza ziarenka z połowy granata 3 łyżki oleju(...)paseczki. Na talerzu układamy pokroje listki sałaty lodowej, na niej układamy listki rukoli, pokrojoną pierś, kawałki pomarańczy i ziarenka granatu. W szklance mieszamy 3 łyżki oleju, ocet balsamiczny, sól i pieprz. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę i od razu podajemy
Kulinarne przygody Gatityosuszone listki mięty drobno posiekaj (odłóż kilka listków do dekoracji). Delikatnie wymieszaj w misce przestudzoną komosę ryżową z pozostałymi składnikami. Wlej sos winegret z soku z owocu granatu, cytryny i oliwy do sałatki, delikatnie wymieszaj. Podawaj tabouleh na talerzykach lub w miseczkach posypane z wierzchu ziarenkami granatu
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaPyszna sałatka z kurczakiem, pikantną czerwoną cebulą, słoną fetą oraz kwaskowymi owocami - pomarańczą i granatem, zwieńczona chrupiącymi płatkami migdałów. Pychota! Świetnie nadaje się do lunchboxa jako drugie śniadanie. Jeśli zostało Wam trochę pieczonego kurczaka z obiadu, to nawet nie zastanawiajcie się nad jego innym wykorzystaniem :) SKŁADNIKI (2-3 porcje) pieczone mięso z kurczaka (pierś, udko bez skórki) 1 pomarańcza
DefinicjaSmakuużywamy do niej surowego kalafiora, którego wcześniej nigdy w życiu nie jadłam. I żałuję, że nie skusiłam się na niego (w tej postaci), dużo wcześniej. Sałatka jest pyszna i lekka. Słodkości nadają jej ziarna granatu. W przepisie znajdziecie ser kozi, którego ja zapomniałam dodać do sałatki, którą obfotografowałam dla Was (skapnęłam się dopiero po zjedzeniu sałatki;), ale żeby(...)Dokładnie umyć i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Ułożyć na talerzu. Cebulę/dymkę posiekać i dodać do kalafiora. Na wierzch dodać ziarna granatu i orzechy włoskie (można posiekać na grubo lub zostawić w całości). Obok sałatki dodać ser kozi. Z oliwy z oliwek, soku z cytryny, soli i pieprzy przygotować sos. Polać nim sałatkę tuż przed podaniem. Smacznego
CookYourselfmakaron w kształcie ziaren ryżu to cała jej tajemnica. Większość osób degustujących tę sałatkę myśli, że jest z ryżem, ze względu na kształt makaronu. Kolorystycznie jest zbyt monotonna, doskonałym jej uzupełnieniem są więc czerwone pestki granatu. Składniki: • makaron w kształcie ryżu – Orzo 250 g • 1 duży filet z kurczaka • 1 puszka
To co kocham