mojej wersji, to nic innego, jak klasyczne kimchi z dodatkiem czerwonego buraczka. Buraczki to wspaniały dodatek do kiszonek, polecam spróbować kiszony kalafior z buraczkami lub kiszoną kalarepę z burakiem . Czerwony burak poprawia walory smakowe kiszonek oraz nadaje im pięknej rubinowej barwy. W wersji wegańskiej pomijamy sos rybny i dodajemy dodatkową łyżkę sosu sojowego. Składniki KIMCHI 2 kg kapusty pekińskiej(...)fermentacji wkładamy do lodówki. Czerwone kimchi podczas fermentacji puściło dużo soku. Polecam nadwyżkę soku przecedzić i przelać do butelki. Odrobiną soku z kimchi możemy doprawiać zupy, sosy lub sałatki. Smacznego i na zdrowie
Tajemnice Smakuzbliżającym się sezonem na bikini postanowiłam bardziej zadbać o siebie i swój sposób odżywiania, a co za tym idzie wprowadzić do menu więcej zdrowych, witaminowych soków, koktajli czy też sałatek. Z pomocą w tworzeniu witaminowych soczków przyszła mi kilka dni temu wyciskarka wolnoobrotowa SJV601 Blaupunkt. Jest to mój drugi model wyciskarki, dlatego już mam jakieś porównanie(...)utrzymaniu czystości. CO MOŻEMY WYCISKAĆ? Wyciskać w niej możemy dosłownie wszystko co ma sok! Zarówno owoce, jak i warzywa! Ja wyciskałam jabłka, gruszki, marchew, cytryny, pomarańcze, marchew, twarde surowe buraki, a także białą kapustę. Wszelkiego rodzaju koktajle, soki, smoothie teraz nie będą miały przed nami tajemnic, bo możemy kombinować do woli. MOJE SEKRETNE PRZEPISY DLA ZDROWIA I URODY KOKTAJL
Ostra na SłodkoZupa krem z kalafiora z serem pleśniowym i szynką parmeńską - czy znacie lepszą propozycję na weekendowy obiad? Pyszna, aksamitna, tej zupie nikt się nie oprze, a
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataszynek. Wczoraj wieczorem zamarzył mi się koktajl z mrożonymi malinami. I sałatka, zielona. Ucieszyłaby mnie nawet sama sałata z winegretem. Taki też mam plan urodzinowy. W najbliższy weekend spotykam się z częścią mojej ekipy, z okazji moich urodzin właśnie. Nie, nie zaserwuje nikomu koktajlu, ale sałatki zdecydowanie tak. Też. Po głowie chodzi mi jeszcze parę rzeczy, ale dziś(...)pstrąga, kawałki pomidorów i pesto. Całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Podajemy z parmezanem. Podobne przepisy: Makaron z fasolką szparagową i pesto Makaron z pesto z buraka z kozim serem Makaron z bobem, pesto i boczkiem Artykuł Makaron z pesto, wędzonym pstrągiem i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyKaczka pieczona z jabłkami łatwy przepis na pyszny obiad Kaczka pieczona z jabłkami przez wiele lat wydawała mi się tak trudna do przygotowania, że zamiast upiec
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZupa krem z kalafiora z serem pleśniowym i szynką parmeńską - czy znacie lepszą propozycję na weekendowy obiad? Pyszna, aksamitna, tej zupie nikt się nie oprze, a
Cztery FajeryZwykła niezwykła marchew. W trzech kolorach z dodatkiem oleju sezamowego i ziarenek sezamu. Surówka z marchewki inna niż zwykle. Surówka z marchewki to absolutny klasyk w
Dietologwzględem dostarczania składników odżywczych potrzebnych ludzkiemu organizmowi. Do pewnego stopnia jest to prawdą. Witaminę C można pozyskać prawie tak łatwo z jagód, jak z brokułów. Potas znajduje się w burakach i bananach. Ale owoce i warzywa dostarczają również różnorodność fitoskładników, które są naturalnymi związkami roślinnymi, mogącymi sprzyjać naszemu zdrowiu. Dlatego też, jeśli jesz jednocześnie zarówno owoce jak i warzywa(...)również dodawać do zup, sosów do makaronu, gulaszu i innych zdrowych przepisów. Gotuj je do miękkości, jednak do tego momentu aby nie straciły jędrności. Następnie ostudź i dodaj do sałatki. W ten sposób nie poczujesz intensywnego aromatu pary. Artykuł Które owoce i warzywa są najlepsze dla Ciebie? pochodzi z serwisu Przepis Kulinarny ProstePesto a jego autorem jest Paweł Clad
ProstePesto.plSą takie dni, kiedy mało co mi pasuje. Za bardzo nie chce mi się gotować i kombinować lub zwyczajnie nie mam na to czasu, a nawet
Fabryka pomysłówdoskonała baza dla innych dań. Możesz podać go jako główne danie lub jako dodatek do dań mięsnych, rybnych lub warzywnych. Smażony ryż można również wykorzystać do przygotowania sushi czy sałatek. Zachowanie konsystencji i smaku Aby smażony ryż był idealnie chrupiący, ważne jest, aby użyć nieco mniej ugotowanego ryżu i smażyć go na wysokiej temperaturze. Mieszaj ryż regularnie, aby uniknąć przypalenia(...)Soczewica zielona gotowanie Fasola mung gotowanie Dania do mrożenia Jak mrozić warzywa ? Jak mrozić warzywa na rosół ? Jak zamrozić rosół ? Fasolka szparagowa mrożenie Jak gotować brukselka ? Jak gotować kukurydza ? Burak jak gotować ? Jak długo piec batata w piekarniku? Jak smażyć steki? Batat jak gotować ? Poszerz swoją wiedzę - przeczytaj inne artykuły o gotowaniu! Gotowanie w mikrofali przepisy Gotowanie w garnku bułgarskim
Podstawy Gotowaniazaczęłam kompletować menu. Najpierw sałatki. I w sumie na nich zakończę, bo reszta potraw była fajna, ale nie na tyle żeby o tym dziś wspominać. Pierwsza sałatka była połączeniem szpinaku i pomidorów, druga – tytułowe tabbouleh z kaszą jaglaną. Z tego co pamiętam oryginał jest z bulgurem, a że tego użyć nie mogłam, użyłam jaglanej. Sałatka była dodatkiem do grilla(...)wysokim indeksem glikemicznym. W ogóle jestem zachwycona panią Martą, była bardzo otwarta, merytoryczna, rozwiała mi masę wątpliwości. Dokładnie z kimś takim potrzebowałam porozmawiać. Nie rezygnujemy z warzyw takich jak burak, pomidor, papryka. Na początku miałam co do nich wątpliwości, ale dietetyk powiedział, że można. Oczywiście wszystko będziemy jeść z umiarem. Do naszego jadłospisu wjeżdżają także z powrotem suszone pomidory
KardamonovyWitajcie, Dziś będzie o łączeniu smaków dzięki którym nasze zmysły krzyczą PYCHA! Foodpairing - bo taka jest międzynarodowa nazwa tego zagadnienia to zbiór wiedzy o produktach spożywczych
Kuchnia PROzdrowotnapuszkę szpinaku, który jest bogaty w żelazo. Okazało się jednak, że zawartość pierwiastka w szpinaku została zawyżona, przez błędnie postawiony przecinek w ułamku dziesiętnym. Badania wykazały, że nać pietruszki, buraki, orzechy, rośliny strączkowe, pestki dyni i słonecznika i wiele innych warzyw, są równie bogatym źródłem żelaza co szpinak. W Polsce szpinak znany jest od średniowiecza, warzywo uważano za roślinny(...)szpinaku witaminy z grupy B, cynk i selen mają korzystny wpływ na pracę tarczycy. Szpinak wzbogaca smak potraw. To doskonały dodatek do drugiego dania, do zapiekanek, makaronów, naleśników, pierogów, sałatek, rolad, potraw ryżowych, koktajli, a także produkt do smacznej zupy szpinakowej z ziemniakami i jajkiem. Smakuje z owocami i różnymi rodzajami sera. Szpinak to warzywo bardzo popularne w kuchni włoskiej
ProstePesto.plSą smaczne, zdrowe, bardzo proste w przygotowaniu, a kiedy raz spróbujesz ogórki kiszone własnej roboty, już nigdy nie wrócisz do kupnych. Pod koniec lata chyba każda
smakowitehistorie.com