bitą śmietaną Grzane wino z bakaliami Grzanka z ricottą i sałatką z pomidorków Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Gulasz warzywny z cukinią Gulasz z kurczaka z kaszą jęczmienną Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Owsianka z mleczkiem kokosowym i czekoladą Owsianka korzenna z nasionami
Moja smaczna kuchniaSzybka i pożywna sałatka. Idealna na przekąskę w ciągu dnia lub na wspólne biesiadowanie ze znajomymi. Możecie ją dowoli przyprawić, jeśli lubicie ostre smaki dodajcie papryczkę chili. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula puszka kukurydzy kilka kwiatów brokułów 4 plastry dobrej jakościowo szynki 3 większe konserwowe (opcjonalnie kiszone) ogórki 5 krążków ananasa z zalewy przyprawy: sól, pieprz
Zasmakuj Kuchni* składniki: 1 główka brokuła 8 jajek 300 g szynki 400 g pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła szczypiorek majonez sól, pieprz wykonanie: Brokuł dzielimy na mniejsze
Domowy Smak JedzeniaUwielbiamy zapiekanki , a tym bardziej, gdy już się jesień rozkręca, a zima już wnet zawita. Tym razem danie inspirowane przepisem Pascala Brodnickiego z książki kucharskiej Lidl
Kawa z mlekiembędę Wam tu ściemniać, że u nas w domu królują na stole warzywa. Dzieci na śniadanie jedzą po dwa pomidory, zagryzając brokułami, a dzień kończą zajadając się chrupiącą marchewką i papryką pokrojoną w słupki. Otóż... nic z tego ;) Nie wchodząc w szczegóły, napiszę tylko, że nie jedzą nawet chleba, który leżał obok pokrojonego pomidora. Ale są takie dni, kiedy pytam(...)przepis nie pochodzi z żadnej książki. Podczas ferii zimowych Hania była na półkolonii w Akademii Młodego Kucharza i każdego dnia przynosiła kolorowe kartki z przepisami. Te kotleciki i sałatkę dzieci przyrządzały same pod okiem sympatycznych pań z AMK. W domu Hania prawie samodzielnie przygotowała obiad, pomogłam jej jedynie posiekać orzechy. Może z czasem doczekam się, że sama będzie zamieszczać tutaj
bistro mamajakiegoś czasu przygotowuje sobie lunch-box`y do pracy, oto kilka z nich Sałatka z pieczonym kurczakiem i grzankami Hummus , makaron z pesto z czosnku niedźwiedziego i nachos Bento #52 z książki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ" czyli shawarma z kurczaka, kuskus z ciecierzycą i zieleniną oraz dip z harissą Bento #31 z książki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ NOWE PRZEPISY" czyli(...)Omlet z jabłkiem i sos chałwowy Ryż i warzywa Bento #51 z książki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ" czyli Bulgur z brokułem, suszonymi pomidorami i kurczakiem Bento #8 z książki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ" czyli hummus ze szparagami i kalarepa i rzodkiewka z patelni z sewem pleśniowym a do tego krakersy Bento #42 z książki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ" czyli pierś
Mama GotujeSałatka brokułowa z serem fetą i czarnymi oliwkami , jest bardzo smaczną i efektowną przekąską , która idealnie nadaje się na różnego rodzaju przyjęcia . Wyśmienitego smaku dodaje jej czosnek granulowany zmieszany z majonezem . składniki na 4 porcje 1 duży brokuł opakowanie sera feta 2 garście czarnych
Smakowite DaniaSałatki warstwowe, to trzeba przyznać, cieszą się dużym powodzeniem na przyjęciach. Głównie dlatego, że dobrze skomponowane nie tylko smakują, ale też
Kolorowy Przepisownikmleko, 3x więcej żelaza niż szpinak, 15x więcej magnezu niż brokuły i 4x więcej selenu niż len. Otręby żytnie są jednymi z najlepiej przyswajalnych ziaren, zawierają duże ilości fosforu oraz błonnika. Wszystkie te składniki świetnie sprawdzają się w roli dodatku do mleka czy jogurtu oraz jako posypki do sałatek. Owsianka z nasionami chia to smaczne, zdrowe i pożywne śniadanie
Dobra karmaposzukuję odpowiedniej lampy, to zdecydowałam się jednak ją pokazać. Sałatkę przygotowywałam w powszedni dzień, wieczorem, po pracy, bo przyszedł mi akurat smak na coś bardziej wyszukanego niż kanapki. Jest idealna na tę porę roku. Kilka niewyszukanych składników, a efekt wyśmienity... Składniki: 150 g ryżu parabolicznego 1 niewielki brokuł kilka korniszonów 4 jajka ugotowane na twardo 2/3 puszki kukurydzy
Czerwień i błękitcoś co często gęsto podaje się na Sycylii. Robi się tą sałatkę warzywno-jarzynową nawet na kilka dni. Pyk do lodówki i święty spokój. Syci , jest zdrowa i..przede wszystkim sycąca. No i na parze! Sparujmy sobie co nam dusza zapragnie! U mnie -ziemniaki -marchewka -fasolka szparagowa kalafior -brokuł To powyżej wkładamy do parowaru i parujemy aż do miękkości! Schłądzamy
Z Kuchni Do KuchniWiosennie, zielono i kolorowo . Sałatkę można zabrać do pracy, jako lunch, do szkoły. Jest lekka, zdrowa i nie będziemy po niej głodni. Z sosem tuńczykowym i jajkiem idealnie się komponuje. 1/2 brokuła 2/3 puszki tuńczyka w sosie własnym 3 jajka 10 oliwek czarnych 1 szklanka makaronu muszelki 5 pomidorków koktajlowych 4 suszone pomidory natka pietruszki sos: 1 łyżeczka musztardy(...)puszki tuńczyka sól, pieprz 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny 4 łyżki jogurtu greckiego Jajka gotuję na twardo. Makaron gotuję aldente. Brokuł dzielę na różyczki też gotuję aldente w wodzie z odrobiną soli i cukru. Tuńczyka odsączam z zalewy na sitku. Jedną trzecią tuńczyka przekładam do pojemnika wysokiego, dodaję musztardę Dijon, sól, pieprz
wesoła kuchniasprawdza się zarówno na surowo - jako np. składnik wszelkiego rodzaju sałatek, w których jego lekko anyżowy smak może być bardzo ciekawym akcentem jak i po obróbce cieplnej, kiedy nabiera cokolwiek słodkiego smaku. Świetnie nadaje się na grilla lub jako baza dla zup typu krem. Doskonale komponuje się z gotowanymi brokułami, kalafiorem czy np. z ziemniakami. No i, oczywiście można
Pasta Po PolskuCzasami gdy człowiek chce coś zjeść na szybko a lodówce niby pustka. Zawsze jednak warto mieć kukurydzę, wędlinę i brokuła ;) Gdy już to mamy to
Gotowanie z pasjąCzasami gdy człowiek chce coś zjeść na szybko a lodówce niby pustka. Zawsze jednak warto mieć kukurydzę, wędlinę i brokuła ;) Gdy już to mamy to
Gotowanie z pasjąĆwiartki są o wiele szybsze do przygotowania niż konkretna sałatka. Steki? Klasyka gatunku — wiele czasu na ich przygotowanie nie potrzeba. A sezonowe warzywa, takie jak szparagi, przygotowane sauté, to zawsze dobry dodatek. Jeśli gotujecie poza sezonem szparagowym, w ten sam sposób co tutaj szparagi możecie potraktować świeże różyczki brokułu, rozmrożoną fasolkę szparagową czy choćby marchew pokrojoną w słupki. SKŁADNIKI
Karo in the KitchenPenne z kurczakiem Konkurs z Kuchnia fusion SKŁADNIKI: makaron penne- 500 g pierś z kurczaka podwójna - 1 szt serki topione kremowe - 2 opak
Kuchnia Danusi