sałatka tradycyjna - 1274 przepisów (strona:74/85)

LEKSYKON MIODÓW 113

szybko wzmacnia organizm. Z tego powodu podaje się go przy wytężonym wysiłku fizycznym i w czasie rekonwalescencji. Ten rodzaj miodu bardzo dobrze sprawdza się do dodawania do sosów i sałatek. Bławatkowy Kolor - w stanie płynnym żółty z odcieniem zielonym, zaś po skrystalizowaniu przybiera jasnożółty Smak - ostry Zapach - ostry zapach bławatka Właściwości - polecany przy przewlekłym stanie zapalenia nerek. Ma właściwości moczopędne(...)Ciekawostki: Ministerstwo Rolnictwa zatwierdziło miody zamojszczyzny jako lokalny smakołyk. Polecane są szczególnie 4 odmiany : z lubelszczyzny (miód fasolowy i gryczany), z roztocza (miód malinowy i rzepakowy). Na Listę Produktów Tradycyjnych trafiły również miody pitne "Nektar Świętego Eugeniusza" jest to miód ziołowy oraz inne miody m.in. pitne jak półtorak, dwójniak, trójniak i czwórniak.  Podczas wykopalisk w Gruzji znaleziono dzban

Ciastka - domowe słodkości
Złoty rosół – król wszystkich zup. Jak ugotować idealny rosół z kurczaka 48145

Esencjonalny, pachnący i złoty. Pocieszenie strapionych, zastrzyk energii dla chorych. Król i baza wielu polskich zup – rosół. Złocisty i klarowny. Napakowany smakiem kurczaka, wybranych jarzyn. Zrównoważony

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania