sałatka na słodko - 3000 przepisów (strona:105/200)

Sałatka warstwowa "Gyros" 112

Idealna sałatka na Sylwestra i nie tylko. Chyba każdy lubi:) U nas w domu gości bardzo często. Kolorowe warstwy, pożywny kurczak, pikantny smak- po prostu pycha:) Na dwie salaterki średniej wielkości: 1/2 kapusty pekińskiej ok. 30-40 dkg fileta z kurczaka 3-4 łyżeczki przyprawy "Gyros" puszka kukurydzy 3 pomidory 1 ogórek wężowy długi lub 2 krótsze 2 średnie cebule(...)czerwone majonez (ok. 8 łyżek) ketchup sól, pieprz, słodka papryka mielona olej do smażenia kurczaka Kurczak umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Wymieszać z przyprawą "Gyros" i usmażyć na oleju (kilka minut, nie za długo, bo mięso będzie twarde). Ewentualnie przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przestudzić. Kapustę umyć, osuszyć, wyciąć twarde części i drobno posiekać. Pomidor pokroić

Maślane ciasteczko
Muffiny z Budyniem Wanilinowym 72

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tym razem mamy dla was prosty przepis na pyszne babeczki z budyniem . Są naprawdę przepyszne i co najważniejsze szybkie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą

Przepiski.pl
Papryka, właściwości i zastosowanie 128

Wszystkie kolory papryki maja orzeźwiający smak. Czerwona ma słodki smak i bardziej soczysty miąższ, i to ona najbardziej nadaje się do pieczenia. http://pomyslowakuchnia.pl/papryka-faszerowana/ .Następna w kolejności jest odmiana pomarańczowa i żółta. Natomiast zielonej i purpurowej używa się zwykle oszczędniej, wtedy, gdy potrzebny jest wyrazisty dodatek smakowy do sałatek lub dań gotowych. Papryka czerwona  http://pomyslowakuchnia.pl

Pomysłowa kuchnia
Halloweenowe stworki 159

Czas na małe szaleństwo w kuchni przy okazji Halloween, które będziemy obchodzić już za kilka dni. Będzie wam nie tylko straszno, ale słodko – czas na Halloweenowe stworki. Przed nami Halloween – 31 października. Przypomnę, że to amerykańskie święto, podczas którego dzieci chodzą po sąsiedztwie i zbierają słodycze. Jeśli pociechy rarytasów nie otrzymają mogą zrobić sąsiadowi psikusa. Oczywiście(...)akcentów. Stąd też przygotowałem dla was przepis na słodkie halloweenowe stworki. Przygotowanie mojej propozycji nie zajmie wam wiele czasu. Nie trzeba też dużych umiejętności w kuchni. Warto byście wyposażyli się jakiś rondel z powłoką, która zapobiega przywieraniu, o taki jak na przykład tutaj. Polecam wam także na każdą imprezę barwną sałatkę meksykańską. Sprawdźcie ten przepis tutaj. Zobacz mój film

Kuchennyviral.pl
Dwutygodniowa surówka z kapusty (jak u chińczyka) 1117

Przepis na wyśmienitą surówkę z białej kapusty, która bez pasteryzacji może stać w lodówce nawet dwa-trzy tygodnie. Jest bardzo pyszna, w słodko-kwaśnej marynacie

e-PrzepisyKulinarne
Burgery (kotlety) z kaszy jaglanej i buraka 395

podać ją w bułkach lub w formie lekkiej sałatki  z winegretem. Składniki na 8 dużych kotletów: 100g kaszy jaglanej 3 średnie buraki 2 małe jajka lub 1 duże 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oliwy z oliwek 2 łyżki mąki jaglanej (lub trochę więcej) - można zastąpić inną 1 łyżeczka słodkiej papryki Szczypta pieprzy cayenne Szczypta oregano Sól Pieprz

Fabryka pomysłów
Kąski kurczaka w płatkach 90

dania - samo się robi :) ja tylko zrobię szybką sałatkę i czekam leżąc do góry brzuchem aż się upiecze :D Ale nie zawsze piekę jako obiad - czasem jako przekąskę z dipem czosnkowym lub śmietanowym :) choć możliwości jest jeszcze wiele :) Składniki: 2,5 piersi z kurczaka mały jogurt naturalny 3 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki

Kolorowy Przepisownik
Podkarpacka młoda kapusta „na słodko” 166

Taką kapustę w sezonie gotowała moja babcia, moja mama, moje ciotki i kuzynki. A teraz gotuję ją ja :) Choć mówi się, że jest na słodko

Trzeci talerz
Przysmak króliczka playboy'a, czyli sałatka w stylu PRL – u :) 237

Sałatka jaką często robiła moja mama. Idealnie nadaje się zwłaszcza do obiadów latem. Najbardziej kojarzy mi się z jajkiem sadzonym i ziemniakami. Składniki: 1 główka zielonej sałaty masłowej 250ml przegotowanej wody 1 łyżka cukru 1 łyżka octu lub soku z cytryny 50ml słodkiej śmietany np. kremówki sól Do przegotowanej letniej wody wsypujemy cukier i rozpuszczamy. Następnie dodajemy ocet i śmietanę

Smakowy Raj
Sałatka z kurczakiem i suszonymi pomidorami 346

Zapraszam na kolejną kolorową sałatkę z sałatą lodową. Są też pomidorki, serek i kurczak a więc smacznie i pożywnie.składniki:1/2 główki sałaty lodowej1 duża pojedyńcza pierś z kurczaka250 g pomidorków koktajlowych200 g serka sałatkowego ziołowego1 mały słoik suszonych pomidorów w olejusłodka paprykasól,pieprzolej do smażeniaSałatę lodową porwać na małe kawałki i przełożyć do miski. Ser sałatkowy pokroić w kostkę(...)Pomidorki koktajlowe, dałam żółte i czerwone, przekroić na pół. Połówki suszonych pomidorów przekroić na pół. Wszystkie pokrojone składniki dodać do porwanej sałaty. Pierś kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć słodką papryką i solą oraz pieprzem. Usmażyć na patelni i przestudzić. Dodać do pozostałych składników. Wszystko dokładnie wymieszać, skropić olejem z pomidorków, ewentualnie doprawić jeszcze do smaku solą czy pieprzem

Monia miesza i gotuje
Dietetyczne placuszki owsiane. 1630

Każde śniadanie powinno zaczynać się od takich placuszków. Składniki: 1 jajko 0,5 szklanki jogurtu naturalnego 3/4 szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki mąki z płatków

Kuchnia Łukasza
Sernik dyniowy na kruchym cieście 158

Sernik dyniowy - jesienny przysmak Sernik dyniowy to bardzo smaczne, jesienne ciasto, które cudownie pachnie i wygląda. Warto chociaż raz w roku przygotować taki deser, szczególnie w

Korniszonki
Morelowa tarta Tatin 119

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
PLACKI ZIEMNIACZANE Z JARMUŻEM – najlepsze! 176

Placki ziemniaczane to taki przysmak, który najczęściej kojarzy nam się z dzieciństwem. Ja lubię je solo , z gulaszem albo z sosem pieczarkowym. Od znajomych wiem, że

Ostra na Słodko
Tarta z czarną porzeczką. 257

 Kiedy mama przyniosła do domu całe wiadro czarnej porzeczki byłem bardzo szczęśliwy, bo bardzo ją lubię, ale najlepiej mi smakuje w ciastach, tartach, jagodziankach...  

Kuchnia Łukasza