sałatka na ostro - 3508 przepisów (strona:79/234)

Kolorowa sałatka meksykańska 622

Kolorowa i prosta sałatka, która cieszy oko i podniebienie. Idealna na co dzień jak i do przygotowania na wieczorną imprezę ze znajomymi. Składniki: * filet z kurczaka 0,5 kg * ryż 200 g * puszka czerwonej fasoli * puszka kukurydzy * szklanka mrożonego zielonego groszku * papryka * 2 łyżki majonezu * 3 łyżki jogurty naturalnego * 2 łyżeczki przyprawy gyros * łyżeczka ostrej papryki * sól * garść natki pietruszki(...)czasem na opakowaniu. Groszek zielony ugotować w jednej szklance wody z odrobiną soli do miękkości ok 8 minut. Filet z kurczaka umyć i pokroić w kostkę przyprawić solą, papryką ostrą i przyprawą gyros( Jeśli mamy więcej czasu możemy odstawić na godzinę do lodówki jeśli nie smażymy od razu- również będzie pyszne.). Dodać 2 łyżki oleju i podsmażyć na patelni. Paprykę

Kulinarne przygody
Wigilijne śledzie po cygańsku z nutą ostrości 167

ryby idealnie komponuje się z polskimi warzywami: czerwoną papryką, wyrazistym porem, tradycyjnymi rodzimymi ogórkami konserwowymi i pachnącą cebulą. Całość dopełnia nutka pikanterii w postaci małej papryczki, co sprawia, że sałatka obłędnie smakuje, a do tego ciekawie się prezentuje wśród wigilijnych potraw. Składniki: 750g płatów śledziowych Matias 4 ogórki konserwowe  1 czerwona papryka 1 mała papryczka chilli 1 czerwona cebula(...)100g pora 1 łyżka octu sól pieprz Sos: 3 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy 6 łyżek oleju 1/2 łyżeczki brązowego cukru 6 łyżek ketchupu pikantnego 1/2 łyżeczki mielonej papryki ostrej pieprz Wykonanie: 1. Filety śledziowe namoczyć w czystej wodzie z dodatkiem octu, przez około 3-4 godzin. Po tym czasie pokroić w większą kostkę. 2. Ogórki konserwowe, cebulę i papryki

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z gruszką, ananasem, granatem i miętą, czyli zdrowy deser pełen witamin 161

szybki sposób powstała słodka sałatka, którą można podać na deser lub jako dodatek do drugiego śniadania . Przy okazji chciałam Wam pokazać w jak prosty sposób można odmienić dwie sałatki, na pozór takie same. Wystarczy dołożyć jeden lub dwa kontrastujące w smaku składniki, a całość smakuje inaczej. Składniki: 1/2 świeżego ananasa 2 większe gruszki 1 owoc granatu garść listków świeżej mięty(...)góry i od dołu. Postawić na desce i ostrym nożem z góry na dół ścinać brzegi. Grubość zależy od ananasa. Gdyby pozostawały twarde "oczka", je również należy wyciąć. Po obkrojeniu całości przekroić wzdłuż na cztery części i odciąć twardy środek. Ananas jest już gotowy do jedzenia.   Spróbuj także sałatki z gruszką i ananasem z dodatkiem sera feta, szynki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Smażony ryż z jajkiem po chińsku 272

smażymy jeszcze przez minutę, danie gotowe. Smażony ryż dodatkowo można doprawić sosem ostrygowym lub ostrym sosem sriracha wedle własnych preferencji smakowych. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Obiadowa surówka z kiszonej kapusty i marchewki Pieczone ziemniaki z piekarnika Dufinki ziemniaczane – super dodatek dań mięsnych Sałatka z tortellini i szynką Artykuł Smażony ryż z jajkiem po chińsku pochodzi z serwisu

Księga-Smaku
Sałatka śedziowa 201

sałatkę przygotujemy. Przeglądamy więc nasze zapasy, wykładamy na stół i do dzieła. Skład sałatki: płaty śledziowe odsączone z zalewy 6-10 szt., jajka ugotowane na twardo 4-6 szt.,  1/2 cz.cebuli, po pasku ~1/4 z trzech kolorowych owoców papryki, kawałek pora, średnie jabłko,  6 ostrych korniszonów,5 plastrów ogórków słodko-kwaśnych, 1/2 pęczka koperku lub szczypiorku, 3 łyżki

chleba naszego
Pikantna sałatka z tuńczykiem 169

Sałatka z tuńczykiem jest znakomitą przekąska, która zaspokoi nam głód. Zapewne ją znacie, ale ta ma składnik "podkręcający " smak. Użyłam oleju lnianego z papryczką chili w niewielkiej ilości, bo jest wyjątkowo ostry. Potrzebujemy

Tylko pysznie
Ziołowe nuggetsy z piekarnika - dietetyczne / fit 126

mocno ziołowe i naprawdę smaczne, ja podałam je z pieczonymi frytkami i sałatką. Zdrowa podróba fast fooda:).  2 filety z kurczaka  1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżeczka musztardy  po 1 łyżeczce: papryka słodka, majeranek, suszona natka pietruszki po szczypcie: sól, pieprz, curry, papryka ostra 1 łyżeczka oleju 1. Filety kroimy na nieduże kwadraty. Dodajemy olej, jogurt

Szefowa kuchni
Kisir- turecka sałatka z kaszy bulgur 130

fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Przepis na tę pyszną, orzeźwiającą sałatkę pochodzi ze strony Moja Książka Kucharska . Składniki 1 szklanka kaszy bulgur 1 mała puszka kukurydzy z chili 1 puszka ciecierzycy 3 szalotki 3 pomidory 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielony kumin 1/2 pęczku natki pietruszki 1/4 pęczku mięty sok z 2 cytryn 1/4 szklanki

R'n'G Kitchen
Czosnek marynowany z ostrą papryką lub ziołami 216

można marynować cały rok i wykorzystywać go na bieżąco. Jest to świetny dodatek do sałatek czy mięsnych sosów. Jako samodzielna przekąska też się sprawdza, jeśli ktoś lubi ostrzejsze smaki. Dzisiaj proponuję Wam przygotowanie takiego czosnku na dwa sposoby: z pieprzem i ziołami prowansalskimi oraz z ostrą papryczką. Kupując czosnek zwróćcie jednak uwagę, aby to był nasz polski, a nie chiński

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka z ziemniakami i ogórkami małosolnymi 151

Przepis na smaczną i tanią sałatkę z ziemniakami, ogórkami małosolnymi i parówkami. Składniki: 5-6 średnich ziemniaków cebula 4 ogórki małosolne puszka kukurydzy 4 cienkie parówki drobiowe 4 łyżki oliwy łyżka octu balsamicznego sól, pieprz, papryka ostra Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości. Następnie obieramy i kroimy w sporą kostkę. Ogórki i cebulę również kroimy w kostkę, parówki

e-PrzepisyKulinarne
Klopsiki 132

każdej strony na rumiano.Następnie wrzucam  paprykę słodką podsmażam ją dodaje ostrą wlewam śmietanę i jogurt mieszam delikatnie zmniejszam ogień i klopsy dochodzą jeszcze ok 15 minut . Na końcu dosalam  jeśli jest to konieczne . Sos trzeba często mieszać . Podaje z ziemniakami i sałatką z pomidorów  Smacznego

Eli Gotowanie
Wiosenna salatka z zielonymi szparagami 153

się nam iście wiosenna kompozycja kolorów. A na dodatek to bardzo zdrowa kompozycja. Wiosenna sałatka z zielonymi szparagami Czas przygotowania: 30 minut Proporcje dla 2 osób Składniki: 1/2 pęczka zielonych szparagów 5 ugotowanych przepiórczych jajek 5 pomidorków koktajlowych listki rukoli olej kujawski ze smakiem papryka ostra, pomidory, bazylia sól morska pieprz Ze szparagów odłamujemy końcówki. To najprostszy sposób na pozbycie

Kulinarne przygody Gatity
Skrzydełka pieczone w sosie tysiąca wysp 353

Uwielbiam sos tysiąca wysp. Często przygotowuję go do sałatek, zapiekanek czy pieczonego mięsa. Tym razem upiekłam w nim chrupiące skrzydełka. 1 kg skrzydełek Przyprawa do mięs 3 łyżki pikantnego keczupu 3 łyżki majonezu 0,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 3 łyżki posiekanej natki pietruszki Sól Pieprz Skrzydełka myjemy, dokładnie oczyszczamy i przyprawiamy w przyprawie do mięsa

VioletoweKucharzenie
Karkówka pieczona z czosnkiem i majerankiem 330

upieczeniu zawsze będzie pyszna. Schłodzoną kroję w cienkie plasterki i serwuję do pieczywa i sałatek a grubsze kawałki można podgrzać i podać jako mięso na obiad. Ja wolę doprawić mięso sama, ale nadają się do tego także gotowe zestawy przypraw - bardzo dobry jest karczek na ostro pieczony w mieszance grillowej . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Sałatka z piersią indyka i dressingiem 334

Sałatka, która jest szybka do przygotowania i można ją podać zarówno jako przekąskę, jak i treściwą kolację. Sprawdzi się także jako posiłek do pracy (wtedy dressing najlepiej zabrać w osobnym pojemniczku/słoiczku). Po prostu świetna! Indyka można zastąpić kurczakiem. Składniki: 1 op. mixu sałat lodowych 1/2 op. roszponki 1 op. kiełków rzodkiewki 1/2 kg fileta z indyka 1,5 łyżki(...)oleju rzepakowego 1 łyżka ostrej musztardy sarepskiej 2 łyżki miodu 1/2 cytryny sól i świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Sałaty mieszamy w misce z roszponką, posypujemy kiełkami (zostawiamy odrobinę do oprószenia po wierzchu). Fileta oczyszczamy i kroimy w mniejsze kawałki. Obsmażamy na niewielkiej ilości oleju rzepakowego wraz z przyprawami, studzimy. Rozkładamy na sałatce. Dressing: Olej wlewamy do miseczki

Kolorowy Przepisownik

Proponowane wyszukiwania