sałatka na ostro - 3508 przepisów (strona:173/234)

Wiejskie klopsiki z kapustą w sosie pomidorowym 195

łyżki bułki tartej mąka pszenna do obtoczenia klopsików olej do smażenia 250ml bulionu 150ml passaty pomidorowej (przecieru) 2-3 łyżki słodkiej śmietanki Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka mielona, ostra papryka mielona, majeranek, oregano lub bazylia suszona       *** Kaszę gotujemy prawie do miękkości. Cebulę kroimy w kosteczkę. Kapustę drobno szatkujemy *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i szklimy(...)oregano *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Wiejskie klopsiki z kapustą w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Pieczony camembert 185

efektowne danie. Świetnie sprawdzi się na romantycznej kolacji lub jako wykwintna przystawka.  Składniki: 2 sery camembert 2 jabłka sok z cytryny sól i pieprz Świeżo mielony pieprz ostra papryka musztarda ocet winny lub jabłkowy olej arachidowy około 20 pokruszonych orzechów włoskich 1/2 bagietki francuskiej pokrojonej w grube słupki oliwa z oliwek gałązka świeżego rozmarynu rukola alkohol wysokoprocentowy Przygotowanie: Jabłka(...)patelnię na bok. Na talerzu ułożyć rukolę. Posypać orzechami włoskimi. Na wierzch położyć wcześniej przygotowane jabłka. Camembert wyjąć z piekarnika i położyć na talerzach. Wokół ułożyć kawałki usmażonej bagietki. Sałatkę polać sosem winegret. Flambirowanie camembertu (opcjonalne): Z sera odkroić skórkę z wierzchu, aby odsłonić rozpływające się wnętrze. Podgrzać kilka łyżek alkoholu. Gdy będzie gorący, polać 2 łyżkami sery i podpalić

Piąty grzech główny
Sałatka z bobem 308

NONE MicrosoftInternetExplorer4 Kiedy za oknami szaro i ponuro warto przynajmniej zjeść coś kolorowego i pysznego. Wiele osób mrozi bób, zatem wyciągamy wszelkie zapasy i do dzieła (jedzenia);-). Przygotowanie samej sałatki zajmuje sporo czasu, ale dla smakoszy bobu warto trochę poczekać;) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)minor-bidi;} Składniki: 0,4 kg bobu, 5-6 ziemniaków, ser feta, 2 pomidory, 0,5 cebuli, garść czarnych oliwek, czerwona papryka, świeży ogórek, sos paprykowo - ziołowy: ząbek czosnku, ostra papryka, kilka gałązek pietruszki, pieprz biały, oregano, szczypta cukru i soli Przygotowanie: 1. Bób myjemy, zalewamy zimną wodą. Wodę solimy, gotujemy do miękkości. Przelewamy zimną wodą, następnie suszymy i obieramy

Kuchnia Pełna Pasji
Gulasz kolożwarski - kolozsvári gulyás - czyli rumuńska zupa gulaszowa 253

Na dworze jeszcze całkiem ciepło, ale jesień zbliża się wielkimi krokami. Niebawem wrócimy więc do sycących, rozgrzewających zup - kapuśniaku na wędzonych żeberkach, grochówki i naszych ulubionych

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pesto z czosnku niedźwiedziego 115

natury. Czosnek niedźwiedzi doskonale sprawdza się w kuchni. Co ważne, lepiej się trawi niż klasyczny czosnek, a po zjedzeniu nie mamy problemu z nieprzyjemnym zapachem z ust. Ma wspaniały, ostry smak oraz niezwykłe właściwości lecznicze. Przechowywanie tej rośliny nie należy do najłatwiejszych, a zachowanie substancji odżywczych na przestrzeni czasu jest jeszcze trudniejszym zadaniem. Poza zamrożeniem świeżych liści najlepszym sposobem jest(...)przygotowane pesto przechowujemy w chłodnym, ciemnym miejscu. Zastosowanie Pesto z czosnku niedźwiedziego ma bardzo szerokie zastosowanie. Podobnie jak tradycyjna wersja z bazylii, pesto z czosnku niedźwiedziego można użyć do sałatek oraz oryginalnej wersji bruschetty. Można przygotować z nim makaron, twarożek, czy zupę. Świetnie sprawdzi się w daniach mięsnych oraz jako dodatek do warzyw czy ryb. Wszystko zależy od Waszej kreatywności

Wędrówki po kuchni
Warzywa z patelni do obiadu 180

Wspaniale komponują się do dań z klusek, kopytek, makaronów, kasz. Najczęściej różne kompozycje warzyw duszonych z chili podaję z kopytkami, tymi świeżo wyjętymi

Zasmakuj Kuchni
PIECZONE PODUDZIA Z KURCZAKA Z MIODEM I SEZAMEM + FRYTKI Z BATATÓW 169

sobą 2 łyżki oliwy, sok z cytryny, miód, sos sojowy, posiekany czosnek, starty imbir, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/4 łyżeczki papryki chili (lub więcej jak ktoś lubi bardzo ostre) oraz sól i pieprz. Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy i czyścimy z niepotrzebnych części. Obtaczamy je w przygotowanej marynacie, po czym układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy i wkładamy do lodówki(...)podudziami). Pieczemy około 30 min. Około 5 min. przed końcem czasu możemy włączyć termoobieg, gdy chcemy, aby nasze frytki i podudzia były bardziej chrupiące. Gotowy obiad podajemy z ulubioną sałatką

Kuchnia MagdaLeny
Fit obiad z wołowiną i makaronem shirataki 215

Wyjątkowo prosty do przygotowania, a przy tym niskokaloryczny obiad z plasterkami mocno zrumienionej ( bez użycia tłuszczu ) wołowiny i makaronem shirataki to doskonała propozycja dla osób dbających

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Spring rolls z grillowanym indykiem i warzywami 148

zimno lub na ciepło (sajgonki). Podawane są z różnymi sosami i dipami. Ja pozwoliłam sobie przygotować dip własnego pomysłu, ale możecie sięgnąć również po inne np. na ostro z papryczką chilli. Do przygotowania moich spring rolls wykorzystałam grillowanego indyka, warzywa, miks sałat i kiełki. Wierzcie mi, że wyszły przepyszne! Prezentują się również przepięknie. Niedawno rozmawiałam z sąsiadką na temat przyprawy(...)pomidor 1/2 opakowania miksu sałat kiełki (opakowanie 50 g) 1 opakowanie (100 g) okrągłego papieru ryżowego Dip: 180 g jogurtu naturalnego 1/2 limonki 1 łyżeczka przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów 1 łyżka sosu sojowego 1 ząbek czosnku WYKONANIE Pierś z indyka umyć i pokroić w paski. Następnie przełożyć do miski, polać olejem rzepakowym i przyprawić Vegetą Natur

Passions hobbies life
ŁOSOŚ Z KARMELIZOWANYMI ŚLIWKAMI 139

papierowym ręczniku, nacieramy szczyptą soli i ostrą papryką. Smarujemy oliwą. ŚLIWKI mrożone wcześniej rozmrażamy, świeże myjemy, usuwamy pestki kroimy na ćwiartki. Wkładamy do miseczki posypujemy cukrem, cynamonem i ostrą papryką w proszku. Odstawiamy. KASZĘ JAGLANĄ płuczemy na sitku i przelewamy wrzątkiem. Przesypujemy do rondelka, zalewamy bulionem lub wodą, dodajemy czosnek oraz szczyptę soli pieprzu. Gotujemy pod przykryciem na małym gazie(...)pomarańczy. Na patelnię wrzucamy śliwki i smażymy przez 1-2 minuty. Mieszamy, polewamy miodem wymieszanym z octem balsamicznym i chwilę podgrzewamy, aż sos lekko zgęstnieje. Podajemy z łososiem i sałatką z kaszy jaglanej

cool and minty
Kapusta z octem ryżowym (jak u chińczyka) 159

Przepis na kapustę wypatrzyłam na blogu  Slodkokwasna.pl , poświęconym kuchni azjatyckiej. W przepisie surówka zrobiona jest z białej kapusty, dodana też jest marchewka. Robiłam dwie wersje

Stare Gary
Surówka z kapusty włoskiej z jagodami goji i miodem 149

Kapusta zajmuje czołowe miejsce wśród najbardziej cenionych środków medycyny ludowej. Ze swych niezwykłych właściwości leczniczych znana jest od ponad 4.000 lat. W starożytnym Rzymie kapustę uważano

mojewypiekiinietylko
Kotlety z kurczaka, pieczarek i sera 758

łyżki startego żółtego sera 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka mąki pszennej 1/2 pęczka zielonej pietruszki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki olej do smażenia     *** Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na łyżce oleju do zeszklenia. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i podsmażamy przez kilka minut, ciągle(...)OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kotlety z kurczaka, pieczarek i sera pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
SAŁATKA Z MARYNOWANYM KURCZAKIEM, KREWETKAMI I GREJPFRUTEM 138

uwielbiam, mam nadzieję, że Wam również przypadnie do gustu. Dla  4 osób Czas przygotowania: 30 min Czas marynowania i chłodzenia: 2-3 godz. Składniki na sałatkę : 2 filety z piersi kurczaka bez skóry 1 różowy grejpfrut 1 awokado 1 pęczek drobnego szczypiorku   250 g sałaty roszponki 200 g kiełków soi (opcjonalnie)   12 dużych ugotowanych krewetek(...)ciepłej wody, aby rozcieńczyć sos. Możesz przechowywać sos w zamkniętym słoiczku przez kilka dni w lodówce. Umyj i osusz albo odwiruj roszponkę. Umyj i osusz kiełki soi. Obierz grejpfruta ostrym nożem, usuwając zewnętrzną białą błonę. Pokrój miąższ na małe cząstki, przełóż je do małej miseczki. Awokado przekrój wzdłuż na pół, usuń pestkę, wyjmij łyżką miąższ i pokrój w kostkę. Obierz

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Proponowane wyszukiwania