Jak już kiedyś pisałam, uwielbiam buraki pod każdą postacią. Preferuję jednak buraki pieczone, ponieważ w przeciwieństwie do buraków gotowanych, zachowująone swój piękny kolor, bogactwo smaku i
kuchnia doskiszczególnie lubię wszelkie potrawki, miksy z kaszą lub makaronem oraz właśnie kotleciki, których stworzyłam już sporo różnych rodzajów. Potem te przepisy, które przypadną nam do gustu, staram się publikować dla Was na blogu, jak dzisiejszą wersję z burakiem i kaszą jaglaną. Polecam podać ją w bułkach lub w formie lekkiej sałatki z winegretem. Składniki na 8 dużych kotletów: 100g
Fabryka pomysłówbędzie jak znalazł. Bardzo lubię tuńczyka w sałatkach i w daniach obiadowych, dlatego kolejna jego odsłona. SKŁADNIKI: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 łyżki masła klarowanego 1 mała cebulka 100 ml śmietanki 18% 1 łyżka mąki kilka kropel cytryny, sól, pieprz do smaku natka pietruszki ulubiony makaron WYKONANIE: tuńczyka odsączyć, podsmażyć na maśle z cebulką
Kuchnia Beatyzrobiłem jeszcze niesamowite ziołowe ślimaczki z boczkiem i sałatkę krabową. Ale o tym... w kolejnych wpisach-przepisach :) A tymczasem kurczak ma się tak: 400 g piersi z kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżeczki curry szczypta chilli sól, pieprz - do smaku 300 g jogurtu naturalnego makaron ryżowy Kurczaka kroimy w dość duże kawałki i mieszamy
Marder&Marder Manufacturekilka minut, posolić i zalać masą jajeczną z makaronem. Dorzucić na wierzch kukurydzę i pomidory pokrojone w półplasterki, posypać serem. Zmniejszyć ogień i trzymać pod przykryciem przez ok. 10-15 minut do czasu aż wierzch się zetnie. Odstawić. Udekorować świeżą natką pietruszki. Jako dodatek do gotowej potrawy świetnie sprawdzi się sałatka (u mnie miks sałat ze szpinakiem, pomidorki cherry
Kuchnia Ellieodstawić. Na półmisek wyłożyć makaron w formie wianuszka, do środka i na górne boki wlać beszamel. Porozkładać dookoła pokrojonego w kostkę pomidora i kulki zrobione ze szpinaku. Udekorować listeczkami pietruszki i podawać... Smacznego. Do małego słoiczka przełożyć wszystkie składniki sosu. Zakręcić i porządnie wymieszać. Polać sosem sałatkę, posypać listkami pietruszki i tymianku. Podawać
Gosia gotujeSmaczna kolacja dla całej rodzinki. Pyszna i momentalna w przygotowaniu, a zapach będzie się unosił na cały dom. Składniki: 300 g spaghetti 2 jaja 100
Kuchnia Łukaszamorela Przygotowanie: Dno słoika wysmarować masłem orzechowym, następnie wlać jogurt naturalny i całość posypać crunchy orzechowym. Na wierzch dodać kilka pokrojonych suszonych owoców i posiekanych orzechów. Dzień 5. Sałatka do słoika Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 1 porcja Składniki: 200 g fileta z kurczaka lub indyka po kawałku kolorowej papryki (czerwonej, żółtej i zielonej) kawałek ogórka ½ czerwonej cebuli(...)złoty kolor. Pokroić na 4 części i przełożyć do pudełka. Dzień 7. Frittata z salami Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 1 porcja Składniki: 3 łyżki ugotowanego makaronu (w kształcie ryżu) 1 jajko 3 łyżki mleka kawałek papryki (różne kolory) 3 plastry salami 3 plastry sera Przygotowanie: Jajko roztrzepać w mleku, dodać ugotowany makaron (można ugotować dzień wcześniej), pokrojoną
KuchniaWeDwoje.plziół, sosów. Sprawdzony przepis na lazanię przyda się w każdym domowym notesie z recepturami, bo to idealne danie i na co dzień, i od święta. Mięso, szpinak i makaron lazania – zestaw doskonały Lazanię z mięsem i szpinakiem możesz przygotować na kilka sposobów – wszystko zależy od Twoich upodobań i zasobów czasowych (polecamy przepis: http://www.biedronka.pl/pl/recipe,id,1702,name,lazania-z-miesem-i-szpinakiem(...)towarzystwie kolorowych surówek lub sałatek. Kuchnia włoska stanowi dobrą inspirację do tworzenia własnych, autorskich dań. Jeśli masz dosyć rutyny w kuchni, możesz przygotować lazanię z mięsem i szpinakiem albo wykorzystać inne pomysły. Zawsze pamiętaj o odpowiedniej kompozycji składników. Gdzie je znaleźć? Po świeże i dobrej jakości produkty wybierz się do Biedronki. Tam kupisz dobry makaron, który jest bazą wszystkich
Moja smaczna kuchniaopakowaniu 2. Do odcedzonego i zimnego makaronu dodaj pokrojone w niewielkie kawałki pomidory i oliwki. 3. Dodaj surowy szpinak. Możesz odciąć twarde łodygi, jeśli nie używasz młodych liści. 3. Zrób sos - w małym słoiczku lub w szklance wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 4. Polej sałatkę sosem i wymieszaj wszystko potrząsając garnkiem/miską. Energia
Powiedz dietom niemenu znajdziemy różnego rodzaju pasty: makarony i pierożki wytwarzane na miejscu. Nowością jest także bogata karta win włoskich, w skład której wchodzą trunki z winiarni należącej do rodziny Frescobaldich. Podczas lunchu prasowego zaprezentowane zostały nam cztery, a w zasadzie 6 dań (dwa dania wegetariańskie i nie były to sałatki) z nowego menu. Do dań podane zostały wina, które dobrał
królestwo garówświeżego ananasa, pora, kukurydzy i szynki. Poniższa sałatka świetnie smakuje i jest naprawdę prosta w przygotowaniu. Składniki: 250 g tortellini trójkolorowego z szynką (waga przed gotowaniem) 1/2 świeżego ananasa (lub 1 duża puszka) 200 g szynki konserwowej 1 puszka kukurydzy 1 por (biała część) 1/2 pęczka koperku sól, pieprz majonez Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu; po ugotowaniu
Ugotowaćzainspirował mnie przepis, który przeczytałam na mrożonce Bonduelle- sałatka z fasolki szparagowej i orzechów :) Od siebie dodałam klopsiki z wołowego mięsa oraz wyśmienitą, słodko-cytrynową glazurę i powstało lekkie, a równocześnie sycące danie, o z askakującym połączeniu smaków, które fantastycznie zgrywają się w jedną, pyszną całość. Podane z ryżem bądź makaronem stanowić będą smaczny i pełnowartościowy obiad. Szczerze polecam
Kraina Miodem Płynąca