Moja propozycja na sałatkę z makaronem tortellini,smażonymi kawałkami kurczaka,świeżym ogórkiem i papryką. 1 op.250 g tortellini 1 filet z piersi kurczaka (300-400g
Kolorowa kuchnia ElkiWarzywno - sałatkowy misz masz;D Smacznie, zdrowo, kolorowo i szybko! Czyż to nie brzmi jak zachęta do przygotowania małego co nie co na spotkanie z najbliższymi lub na kolację?;D Tak jak szybko ją zrobiłam - tak szybko zniknęła z naszego stołu;) Polecam sałatkę z charakterystycznej w smaku rukoli z dodatkiem oliwek, mozzarelli i innych świeżych warzyw. Wszystko posypane ziarenkami granatu
Zasmakuj KuchniMoja propozycja na sałatkę z użyciem makaronu tortellini 1 op. 250g tortellini ( użyłam LA COLLORE PASTANI ) 1 biała papryka 2 łodygi selera naciowego 1 świeży
Kolorowa kuchnia Elki· pomidor · ogórek zielony · rzodkiewki · Pieprz kolorowy · sól Warzywa umyć. Pomidory pokroić w plastry, ogórki można fantazyjnie ponacinać, pokroić w plasterki tak by było 12 szt
Camilla w kuchniDawno mnie tu nie było, ale teraz nadrabiam zaległości kulinarne. Dzisiaj proponuję pyszną sałatkę. :) ZAPRASZAM!!! SKŁADNIKI: Opakowanie rukoli Pomidory koktajlowe ok. 10 szt. Mozzarella Czarne
Zdrowo i kolorowoKolorowa świeża, słodka i gorzka jednocześnie ;) Czytaj więcej »
Pasja tworzeniamakaronu (najlepiej kolorowego) 30 dag szynki, np. konserwowej 30 dag żółtego sera 1 słoik pędów bambusa puszka kukurydzy majonez pieprz, sól Pokroić w kostkę szynkę i ser, odcedzić pędy bambusa oraz kukurydzę i dodać do pozostałych składników. Następnie dodać ugotowany (zimny) makaron, pieprz i sól do smaku oraz majonez. Wymieszać. Sałatkę przygotować najlepiej kilka godzin przez jedzeniem. Z podanych
Humanistka w kuchniPoczyniłam takie oto kolorowe zakupy. Kalafior ma tak piękny kolor, że postanowiłam wykorzystać go na surowo, żeby nie stracił tego pięknego fioletu. Próbowaliście kiedyś kalafiora na surowo ? Wiem, że niektórzy pomyślą, że oszalałam, ale na prawdę jest dokonały. Zachęcam :-). Oto więc szybka sałatka z groszkiem cukrowym, fioletowym
Kulinarne przygody GatityPost Sałatka ziemniaczana z kabanosami i jajkiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeSezon jesienno-zimowy może być pyszny i kolorowy na talerzu. Dynie, buraki, marchewki i wszystkie pozostałe warzywa korzeniowe dają nam naprawdę spore pole do popisu. Można przygotować z nich surówki, sałatki, zapiekanki, zupy. Ja bardzo lubię przygotowywać sałatki z pieczonych warzyw. Dodaję do nich w zależności od tego co akurat zalega w kuchennej szafce: kasze, komosę, soczewicę. Jest to dobry
Smakowity Blog KulinarnyZapraszam na sałatkę z młodych ziemniaków z dodatkami. Składniki: 2 średnie ugotowane młode ziemniaczki 3 rzodkiewki (kolorowe) 1 młoda cebulka ze szczypiorkiem 2 średnie ogórki konserwowe 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Rzodkiewki i cebulkę myjemy i osuszamy. Następnie kroimy rzodkiewki w plasterki a cebulkę razem ze szczypiorkiem kroimy drobno, przekładamy do miseczki. Ziemniaki kroimy(...)grubą kostkę a ogórki w plastry. Mieszamy sałatkę. Jogurt mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy sałatkę i mieszamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneSałatka brokułowa... Idealna na wszelkie imprezy w gronie rodziny czy znajomych. Prosta, kolorowa, szybka do zrobienia i przede wszystkim smaczna. Moja rodzina i przyjaciele ją uwielbiają. Przekonajcie się sami dlaczego! Składniki: Średniej wielkości brokuł o wadze ok. 500 g; Opakowanie sera feta; Puszka kukurydzy; 100 g łuskanego słonecznika; Majonez Jogurt grecki 2 łyżeczki czosnku granulowanego(...)stale mieszając, aż do uzyskania złocistego koloru. Pilnować przed przypaleniem. Z majonezu i jogurtu greckiego (wymieszanych w proporcji 1:1), czosnku, soli, pieprzu i szczypty cukru przygotować sos czosnkowy. Sałatkę układać warstwowo, w następującej kolejności: różyczki brokuła, sos czosnkowy, ser feta, sos czosnkowy, kukurydza, sos czosnkowy, uprażony słonecznik. SMACZNEGO ! Uwagi do przepisu: Jogurt grecki można zastąpić gęstą śmietaną o zwartości
Gospodyni Miejskazakwitł grudzień. Może przeczuwał? Dziś już cały jest usypany mnóstwem kwiatów w kolorze fuksji. I to chyba jedyny kolorowy akcent listopada. Chociaż nie, ostatnio kolorowo było też w kuchni. A wszystko za sprawą zwykłej, najzwyklejszej sałatki jarzynowej. Jarzynowa zawsze gości u nas na Święta (czyli 2 razy w roku) i wtedy smakuje najlepiej. Czasem robię niedużą porcję bez okazji
Obiad gotowysalaterki umieszczamy miks sałat.Dodajemy poprzekrawane na połówki pomidorki koktajlowe, kostki sera feta, plastry cebuli. W szklance łączymy wszystkie składniki sosu, polewamy nim sałatkę. Kiedy smaki się przegryzą zjadamy! Sałaty dostały nowe ładniejsze, bardziej kolorowe i czytelniejsze opakowania. Co się zmieniło? Przede wszystkim komunikacja na opakowaniu – pojawił się motyw pola i hasło: Z tradycyjnych upraw polowych. Marce
Z Majeczką w kuchnirazem do makaronu dodałam wędzony ser, który bardzo lubię i jak się okazało całkiem dobrze komponuje się z makaronem. Oprócz majonezu do sałatki dodałam też nieco musztardy. składniki: 250 g makaronu, u mnie kolorowe rurki 300 g żółtego wędzonego sera, ja dałam roladę ustrzycką 250 g pomidorków koktajlowych 1 mała puszka kukurydzy 3-4 łyżki majonezu 1-2 łyżki
Monia miesza i gotujewiem jak u Was, ale u mnie wiosny nadal ani śladu, więc rozweselam się choć troszkę kolorami potraw. Dziś jest lekko, kolorowo i bardzo smacznie. Gorąco polecam ten zestaw, a w szczególności sałatkę ;) Śniadanie : Serek wiejski z ananasem i curry. Lunch : Sałatka z ciecierzycy z tuńczykiem i marynowaną papryką, pietruszką i cebulką. Przekąska : Kiwi Smacznego
Codzienne Gotowaniezapomnijmy, że sezon grillowy nadal trwa. Dlatego dzisiaj prezentujemy bardzo energetyzującą sałatkę w sam raz na piknik. Sałatka bez mięsa, a daje 100% energii. Do tego jest bardzo kolorowa i cieszy oczy. Składniki: 3 garście świeżego szpinaku 1 papryczka chilli 1 bakłażan 1 duża czerwona cebula 300 g cieciorki na parze ( może być z puszki
Niezły MłynekSzaszłyki są świetnym daniem kiedy na kolacje przychodzą znajomi. Smaczne, kolorowe i świetnie się prezentują. Pasują do nich różne surówki i sałatki, można do nich podać sosy lub chutney. Kiedy chcemy zrobić coś innego na obiad niż kotlet, to proponuję szaszłyki z ryżem lub pieczywem czosnkowym. Robi się je szybko, nie potrzebne są skomplikowane dodatki. Czas marynowania
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół, ser camembert kroimy na mniejsze kawałki, robimy dresing z oliwy z oliwek i soku z cytryny. Sałatkę polewamy dresingiem tuz przed podaniem aby szpinak nam nie zwiądł. kolorowo i smacznie polecam
W kuchennej krainieJesień za oknem. Dziś mokro i ponuro. W takie dni warto przygotować jakieś kolorowe i apetyczne danie. Zdecydowałem się zaprezentować Wam moją kipiącą kolorami sałatkę z tuńczykiem. Jest zdrowa, treściwa i poprawia nastrój w pochmurne jesienne dni. Czekam na Wasze opinie i komentarze. Pozdrawiam :)Czas przygotowania: 20 min.Porcja dla 4 osóbKoszt przygotowania: 14,50 złSKŁADNIKI:200 g makaronu Ruote
kulinarnyJaFioletowy kalafior wciąż zachwyca mnie swoim kolorem. Smakuje jak ten zwykły, biały, ale dania z takim kolorowym warzywem wyglądają intrygująco. Po Surówce z pomidorami i mozarellą oraz Sałatce z filetowym kalafiorem dzisiaj czas na fioletową zupę. Kremowa, z nutą jabłka, lekką ostrością - bardzo dobra ! Wiem, że niektórzy nie lubią takich kolorów na talerzu, ale to już kwestia gustu
Smaczna Pyzabałtyckiego, wędzonego łososia. Mąż, który przepada za łososiem, w przeciwieństwie do mnie, poprosił o zrobienie z niego czegoś innego niż tylko kanapki i sałatki. Dlatego po chwili namysłu na stole pojawiła się taka oto kolorowa kolacja. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik