Niedawno na blogu jasonhunt.pl ukazał się kolejny ranking najbardziej wpływowych polskich blogerów. Znalazły się w nim także blogi kulinarne, choć nieliczne to jednak cieszy fakt, że
Cztery FajeryPrzepisy na fińskie wigilijne smakołyki specjalnie dla naszych Czytelników przygotował Maciej Wróblewski, szef kuchni w rezydencji JE Hanny Lehtinen, ambasador Finlandii w Polsce. Więcej informacji na
Cztery FajeryBezy migdałowe to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych bez i tortu Pavlova. Proste w przygotowaniu, nie wymagają dużego nakładu pracy. Wystarczy jedynie dokładnie oddzielić żółtka i dobrze
Cztery FajeryChowder kukurydziany, na który przepis znajdziecie poniżej, to nawiązanie do anglosaskiej tradycji kulinarnej. Jest to rodzaj zupy lub gulaszu przygotowywanego z mlekiem lub śmietaną albo
Cztery FajeryDo czego można wykorzystać wolnowary #Crock-Pot oprócz przygotowywania doskonałych mięs, gulaszy i zup? Świetnie pokazał to film opublikowany na kanale Bed Bath & Beyond
Cztery FajeryKiedy zioła mogą być niebezpieczne? Niemal zawsze, jeśli stosujemy je nieświadomie. Autorką poniższego artykułu jest Agata, autorka bloga Wegedroga absolwentka studiów podyplomowych na Uniwersytecie Rolniczym
Cztery FajeryZupa bieda czy jak ją nazywa Paweł, zupa przegląd lodówki , to chyba najsmaczniejszy sposób na wykorzystanie resztek warzyw. Pewnie każdemu z Was zdarzyło się, znaleźć w
Cztery FajeryZiołowa focaccia z rozmarynem i szałwią z wolnowaru ? Jak najbardziej!!! Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa przypominającego nieco pizzę. Pochodzi najprawdopodobniej ze słonecznych wybrzeży Ligurii, ale
Cztery FajeryCamembert - najsłynniejszy francuski ser, obok którego trudno przejść obojętnie, znany jest niemal na całym świecie. Recepturę tego produkowanego z surowego mleka krowiego, miękkiego sera podpuszczkowego, pokrywającego
Cztery FajeryRibollita - toskańska zupa z fasoli, którą dziś możemy znaleźć w menu renomowanych restauracji wywodzi się, podobnie jak pizza, z kuchni chłopskiej, a jak powszechnie wiadomo
Cztery FajeryTarta normandzka z jabłkami zawsze kojarzy mi się z..... Wielkanocą. Wiem, wiem, że nie jest to typowe polskie ciasto, które pieczemy na te święta, ale
Cztery FajeryKurczak tandoori czyli tandoori chicken to jedna z najbardziej charakterystycznych potraw kuchni indyjskiej. Tradycyjnie kurczaka tandoori przygotowuje się w glinianych piecach tandoor, w których temperatura
Cztery FajeryMuffinki z czekoladą mają dla mnie kilka niepodważalnych zalet. Po pierwsze można je przygotować w pół godziny, po drugie pasują na każdą okazję - do podjadania
Cztery FajeryPrzepis na kotlety mielone z mięsa mieszanego zaczerpnęłam z mojej ulubionej książki kucharskiej czyli z wydanej w 1963 roku " Kuchni polskiej " pod redakcją dr Stanisława Bergera
Cztery FajeryGrillowane gruszki z orzechami i migdałami to świetny pomysł na deser lub drugie śniadanie dla dzieci i dorosłych. Możemy je upiec na ruszcie podczas
Cztery Fajery