kroimy w kostkę. Dodajemy śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Krok 3 Gotujemy kaszę owsianą, na każdy talerz jeden woreczek. Podajemy z kurczakiem i sałatką z pomidora. Przepyszny obiad . Musze przyznać, że kasza ma bardzo fajny smak. Je się z przyjemnością, ale nie dlatego jest taka dobra. Można śmiało powiedzieć,że jest cennym
Różowa kuchniaŚwietną alternatywą do zwykłych i często nudnych obiadów są sycące i pyszne sałatki. Polecam taką z dużą ilością składników, piersią kurczaka oraz domowymi czosnkowymi grzankami :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldŚwietną alternatywą do zwykłych i często nudnych obiadów są sycące i pyszne sałatki. Polecam taką z dużą ilością składników, piersią kurczaka oraz domowymi czosnkowymi grzankami :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldCzasami facet w kuchni się przydaje. Ogarnie, kiedy właśnie pomalowałaś paznokcie. Jak ładnie poprosisz, to i do zdjęcia zapozuje i nawet nie będzie marudził za
bistro mamaZajęta życiem nie zdawałam sobie sprawy, że od dłuższego czasu nie opublikowałam żadnego nowego przepisu. Zanim wrócę do pisania na pełnych obrotach, dziś na szybko dzielę
Jem więc JestemJuż przywykłam do tego że zawsze do obiadu robię lekka szybką sałatkę, poniższa jest naprawdę ekspresowa. Składniki 1 garść rukoli 1 garść roszponki kilka liści kapusty pekińskiej 1/2 szklanki śmietany 18 % 2 łyżki octu balsamicznego 1/2 łyżeczki miodu sól, pieprz prażony sezam i słonecznik (opcjonalnie) Kapustę pekińską kroimy lub rwiemy w dość spore kawałki, mieszamy z rukolą i roszponką
Piekielna Kuchnia PatiBardzo lubię kalafior i staram się wykorzystywać go w kuchni na wiele sposobów. Oprócz typowo polskiego gotowanego kalafiora dodawanego jako jarzynka do obiadu, pysznie wychodzą kalafiorowe sałatki. Moja jesienna wersja to połączenie kalafiora, awokado i pestek dyni. Nie dajcie się zwieść jej pozorną lekkością - takie danie z powodzeniem może stanowić nie tylko super-zdrową przekąskę ale również (dla tych mniej
Milion SmakówSkładniki: 4 duże marchewki 1/2 puszki zielonego groszku sól, cukier, masło, mąka Sposób wykonania: Marchewkę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Ugotować, pod koniec gotowania dodać
Darcia w kuchniSKŁADNIKI: 1 średnia por 2 średnie marchewki 2 jabłka 1/2 puszki zielonego groszku 1/2 średniego selera sól, pieprz, cukier, olej, sok z cytryny PRZYGOTOWANIE: Warzywa
Darcia w kuchniskładniki: 4 kg ogórków 2-3 duże cebule 2 łyżki soli pieprz w ziarenkach koper zalewa: 4 szklanki wody 2 szklanki cukru 2 szklanki octu sposób
Darcia w kuchniSkładniki: fasolka szparagowa 0,5kg ząbek lub dwa czosnku polskiego ( zależy od wielkości ) posiekana natka pietruszki ( według uznania) masło do smażenia około 1/2 kostki sól Sposób
Darcia w kuchniZajęta życiem nie zdawałam sobie sprawy, że od dłuższego czasu nie opublikowałam żadnego nowego przepisu. Zanim wrócę do pisania na pełnych obrotach, dziś na szybko dzielę
Jem więc Jestemmojej rodzinie jest bardzo lubiana. Z reguły jadamy ją na ciepło z sosem ale dziś dla odmiany podałam ją jako składnik sałatki. Nadchodzą cieplejsze dni i taka sałatka będzie doskonałym lekkim obiadem lub kolacją. Oprócz tego że jest bardzo smaczna, jest też bombą witaminową a kolorowy wygląd zachęca do zjedzenia. Składniki: 2 garście mieszanki sałat z rukolą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniafiletów z kurczaka, najlepiej pieczonych w piekarniku, dlatego najczęściej jadamy je w takiej formie. Te z dodatkiem camemberta polecam na kolację z dodatkiem lekkiej surówki lub na obiad z frytkami i sałatką. Składniki: duży filet z kurczaka pomidor kilka liści szpinaku 8 plasterków sera camembert sól pieprz słodka papryka ząbek czosnku 2 łyżki oleju + do wysmarowania blaszki zielona
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSezon na przetwory trwa,dlatego kolejny przepis na ogórki.Tym razem pyszne korniszony,które doskonałe są zarówno do obiadu ale też do sałatek czy wędlin.Przepis dostałam od mojej nieżyjącej już cioci i odtąd korniszony wychodzą najlepsze na świecie.Pracy jest przy nich więcej niż przy kiszonych,ale warto poświęcić trochę czasu by zimą rozkoszować się ich smakiem.Najlepsze są małe
Niespełnione zdolności kulinarne