Wiosna to czas idealny na surówki z sezonowych warzyw. Nie dość, że mamy coraz bardziej słoneczną pogodę i kwitnące kwiaty, warto zadbać o to, aby na
Zdrowie i pysznie na talerzuPyszna, wiosenna sałatka z pomidorami, kiełkami i fetą. Prosta sałatka do obiadu. ------------------------------------ Liczba porcji : 4 Czas przygotowania : 20 minut ------------------------------------ SKŁADNIKI: 1 mała głowa sałaty (ulubionej) 4 średniej wielkości , jędrne pomidory 1 słodka cebula (sałatkowa) kopiasta łyżka posiekanego koperku, rzeżuchą, szczypiorkiem lub inną ulubioną zieleniną garść kiełków np. fasoli mung (lub innych ulubionych) 1/2 kostki sera feta sałatkowego sos: szklanka
Moja Książka KucharskaPorcja zdrowej surówki to nieodzowny składnik naszego obiadu. Taka sałatka zawsze mieści w sobie nasz domowy superfood - kiełki. Dorzucamy do nich warzywa, jakie aktualnie posiadamy, polewamy ulubionym sosem i chrupiemy na zdrowie. W dzisiejszej propozycji tylko 4 składniki: por, kiełki słonecznika, seler i daktyle suszone. To wszystko polane wyrazistym dressingiem z musztardy, octu balsamicznego i oliwy. Od razu odpowiem
Jeść, by żyć w zdrowiuSkładniki: 1 kg czerwonej kapusty kiszonej 1 marchewka 2 jabłka 1 mała cebula 4 łyżki oleju roślinnego pieprz Sposób wykonania: Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i
Qchnia po prostuSkładniki: 2 marchewki 1/2 główki selera 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu sok z połowy cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Marchewki i
Qchnia po prostuTa surówka zebrała w necie tyle pochwał, że po prostu nie mogłam nie zapisać jej na swoją listę „dań do wypróbowania”. Nadarzyła się świetna
Smaki Na TalerzuZima to straszny czas, kiedy nie ma świeżych warzyw i owoców. W grudniu są jeszcze granaty, persymona i cytrusy, które chociaż jadą do nas milion kilometrów
GRUBY WAŁEKzawsze ceniłam tace śniadaniowe. Idealne do podawania posiłków domownikom czy gościom. Możemy na nich zaserwować nie tylko najróżniejsze śniadania, ale również inne posiłki jak obiad, deser, sałatkę, a nawet koktajle. W prosty sposób doniesiemy do stołu nawet większą ilość talerzy czy filiżanek, a jeśli wybierzemy odpowiednie tace będą one stanowiły też piękną ozdobę i świadczyły o naszym dobrym guście
Słodkie okruszkiryneczku, są przepyszne a tutaj wykorzystałam je w sałatce. Polecam gorąco bo i pysznie, i treściwie. Fioletowe ziemniaki zakupione w markecie. Rydze smażone z kolorowymi ziemniakami - ciepła sałatka na obiad. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieczas, a kiszona kapusta w kilku odsłonach to ważna pozycja w naszym menu. Bardzo lubię ją za smak i wygodę bo robiąc różne warianty takich kiszonek mam gotowe sałatki do obiadu albo na przekąskę. Dzisiejsza wersja z kurkumą, czosnkiem i ananasem jest wyjątkowo zdrowa i pyszna. Kapusta kiszona to bomba witaminowa więc warto ją jeść, ale też warto zrobić samemu
Smaczna PyzaTak naszykowana, zapieczona w maśle z czosnkiem i koperkiem fasolka szparagowa, sprawdzi się zarówno jako samodzielne danie obiadowe ale też jako dodatek – do piersi z kurczaka
Karo in the Kitchenkolorowe danie z makaronem w roli głównej. Feta, pomidory, świeże zioła i oliwki to idealne połączenie. Takie danie bezmięsne możesz podać jako samodzielny posiłek lub też w formie sałatki do obiadu. Idealnie sprawdza się też latem, do grilla
AniaGotuje.plkrojenia. Historię i drobne uwagi mamy za sobą. Dobrze, zatem zabieramy się do pracy. Możecie też spróbować nieco inną imprezową sałatkę – sałatkę meksykańską . Polecam wam także prostą sałatkę pomidorową do obiadu . Zobacz mój film z przygotowania sałatki Składniki – Sałatka ananasowa salsa 1 papryka 1 cebula czerwona 6-8 krążków ananasa (może być cały świeży) małe pomidorki kolendra świeża
Kuchennyviral.pldziałce jej nie brakuje. Polecam zatem jej zrobienie na zimę. Ja najbardziej ją lubię w wersji słodko-kwaśnej. Idealnie się sprawdza na kanapkach z domowym pasztetem czy jako sałatka do obiadu. Składniki na 4 słoiki: 3 małe cukinie 1 duża czerwona papryka 1 mała cebula 4 niedużę gałązki kopru Marynata: 2 szklanki wody 1 szklanka octu
Gosia gotujepyszne domowe przetwory. Ogórki z papryka to kolejny przepis na uzupełnienie spiżarki. Chrupiące o lekko kwaśnym smaku będą idealnym dodatkiem do kanapek, sałatek czy obiadu. Składniki: 3 kg małych ogórków gruntowych 1,5-2 kg papryki czerwonej 3-4 cebule na każdy słoik 500 ml 1 mały liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego
magiczna kuchnia Kasi