ryneczku, są przepyszne a tutaj wykorzystałam je w sałatce. Polecam gorąco bo i pysznie, i treściwie. Fioletowe ziemniaki zakupione w markecie. Rydze smażone z kolorowymi ziemniakami - ciepła sałatka na obiad. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieczas, a kiszona kapusta w kilku odsłonach to ważna pozycja w naszym menu. Bardzo lubię ją za smak i wygodę bo robiąc różne warianty takich kiszonek mam gotowe sałatki do obiadu albo na przekąskę. Dzisiejsza wersja z kurkumą, czosnkiem i ananasem jest wyjątkowo zdrowa i pyszna. Kapusta kiszona to bomba witaminowa więc warto ją jeść, ale też warto zrobić samemu
Smaczna PyzaTak naszykowana, zapieczona w maśle z czosnkiem i koperkiem fasolka szparagowa, sprawdzi się zarówno jako samodzielne danie obiadowe ale też jako dodatek – do piersi z kurczaka
Karo in the Kitchenkolorowe danie z makaronem w roli głównej. Feta, pomidory, świeże zioła i oliwki to idealne połączenie. Takie danie bezmięsne możesz podać jako samodzielny posiłek lub też w formie sałatki do obiadu. Idealnie sprawdza się też latem, do grilla
AniaGotuje.plkrojenia. Historię i drobne uwagi mamy za sobą. Dobrze, zatem zabieramy się do pracy. Możecie też spróbować nieco inną imprezową sałatkę – sałatkę meksykańską . Polecam wam także prostą sałatkę pomidorową do obiadu . Zobacz mój film z przygotowania sałatki Składniki – Sałatka ananasowa salsa 1 papryka 1 cebula czerwona 6-8 krążków ananasa (może być cały świeży) małe pomidorki kolendra świeża
Kuchennyviral.pldziałce jej nie brakuje. Polecam zatem jej zrobienie na zimę. Ja najbardziej ją lubię w wersji słodko-kwaśnej. Idealnie się sprawdza na kanapkach z domowym pasztetem czy jako sałatka do obiadu. Składniki na 4 słoiki: 3 małe cukinie 1 duża czerwona papryka 1 mała cebula 4 niedużę gałązki kopru Marynata: 2 szklanki wody 1 szklanka octu
Gosia gotujepyszne domowe przetwory. Ogórki z papryka to kolejny przepis na uzupełnienie spiżarki. Chrupiące o lekko kwaśnym smaku będą idealnym dodatkiem do kanapek, sałatek czy obiadu. Składniki: 3 kg małych ogórków gruntowych 1,5-2 kg papryki czerwonej 3-4 cebule na każdy słoik 500 ml 1 mały liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego
magiczna kuchnia KasiSałatka z bobu i pomidorów, podawana na ciepło, doprawiona czosnkiem, parmezanem i białym winem. Bób opłukać i wrzucić na gotującą się, osoloną wodę. Gotować ok. 3
BullioOgórki kiszone od dziecka są moim ulubionym dodatkiem do obiadu czy sałatek. Moja rodzina też za nimi wprost przepada. Jakiś czas temu dostałam od mojej cioci dużą ilość wspaniałych ogórków. Więc… nie zostało nic innego jak przygotować słoiki pysznych kiszonych ogórków . Przepis jest naprawdę prosty. Jedynie… należy się uzbroić w cierpliwość na efekty swojej pracy To kto robi
Słodkie okruszkiJedna z moich ulubionych sałatek do obiadu. Jako że kapusta jest praktycznie dostępna cały rok, to można ją przyrządzać na okrągło i mnie się nie nudzi Polecam! Składniki: 1/2 niewielkiej główki kapusty (białej lub czerwonej) 2 łyżki octu winnego 1/2 cebuli 1 łyżka oliwy (opcjonalnie) kilka łodyg świeżego koperku lub pietruszki (opcjonalnie) pieprz i sól do smaku Wykonanie: Kapustę drobno
Lamarida.plBuraki czerwone mają w swoim smaku to coś, co mnie zachwyca Jadamy je pod wieloma postaciami: sałatki z batatami , pasty do chleba lub właśnie tej oto sałatki do obiadu idealnie pasującej m.in. do kotletów sojowych czy seleryby . Ja szczególnie lubię je w wersji mocno kwaśnej i pieprznej i doprawiam je sobie oddzielnie, bo reszta rodziny nie dałaby rady tego zjeść
Lamarida.plkawałki pomarańcze. Całość polewamy sokiem z cytryny i dosładzamy syropem klonowym. Delikatnie mieszamy i gotowe Podajemy solo lub posypane mielonym mięsem z kalafiora . Można też użyć jej jako sałatki do obiadu – pełna dowolność Smacznego! Artykuł Pomarańczowa sałata zielona pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plDzisiaj propozycja na kolorową sałatkę do obiadu. Kompozycja dwóch rodzajów kapust z dodatkiem pestek. Pysznie i zdrowo. Spróbujcie koniecznie. Surówka z kapusty włoskiej i czerwonej Składniki: 1/4 główki kapusty włoskiej około 1 szklanka posiekanej czerwonej kapusty 1 marchewka pół pęczku natki pietruszki garść pistacji garść pestek dyni garść pestek słonecznika 1 łyżka nasion sezamu Sos: 5 łyżek oliwy z oliwek
PatiGotujeJest nas cztery. Znamy sie od dawien dawna. Spotykamy się razem lub osobno. Według potrzeby, według możliwości. Dzielimy się radościami, smutkami, przeczytanymi książkami, przepisami na obiad czy sałatkę, wykradamy z zabieganej rzeczywistości czas tylko dla nas. Jeśli płaczemy, to razem. Jeśli się śmiejemy, to do rozpuku. Zawsze. Jeśli mamy problem, słuchamy się, wspieramy, jak możemy. Rozmawiamy o wszystkim. Począwszy
Raj dla Podniebienianóż poszło tofu, taki symbol diety wegetariańskiej. Jeżeli s zukacie czegoś nowego smacznego ? To zapraszam na tof u, które będzie pysznym, zdrowym dodatkiem do obiadu lub sałatki. Przekonajcie się sami :) Składniki: 400 g kostka tofu sos sojowy 2 jajka mąka pszenna do panierowania bułka tarta do panierowania 3-4 orzechy włoskie olej do smażenia pieprz
magiczna kuchnia Kasi