Tarta upieczona bez kruchego ciasta to alternatywa dla tych, którzy zdecydowali się z różnych powodów na omijanie cukru w każdej postaci. Jak wiadomo spód na tartę
wysmienityUwielbiam placki i placuszki. W większości przypadków jadam je na śniadanie w wersji na słodko. Dziś jednak postanowiłam upiec sobie zgoła odmienną i o wiele zdrowszą
Słodkie okruszkipewno zdarzyło się Wam i to nie raz, że został makaron z obiadu. Można temu zaradzić i zrobic sobie coś pysznego.Makaron w sumie jest już ugotowany , więc robota, to tylko dodatki.Składniki-makaron ugotowany, chłodny-jaja zmiksowaneser gouda Ryckiulubione przyprawy masełkomarchewkasałata lodowaszynkaWymieszaj makaron z jajaem, posól, dodaj ulubione przyprawy .Roztop masło na patelni i wlej masę jajeczno-makaronową.Zmniejsz ogień(...)dnem , „wrzuć” ponownie na patelnię. Plastry Goudy lub kawałek Goudy Ryki , pokrój na kawałeczki i posyp serem omlet, przykryj , aż ser się rozpuści. Na jeden plaster Goudy połóż sałatkę, szynkę, ja dałam jeszcze marynowanych grzybków. Zwiń w rulonik i zwiąż paseczkami marchewki.Jak chcesz przygotuj na plasterku Goudy ładną dekorację, dodaj oliwek.Pokrój omlet w kawałki.Podawaj bez chleba. Jest
Z Kuchni Do Kuchniniewielu rzeczy, które przynosi mi... satysfakcję? warto? Post tak jak obiecałam zawiera przepisy na posiłki, które najczęściej nosiłam do pracy. Jednak nie zawsze mogę pochwalić się takimi śniadaniami i obiadami. W ekstremalnych sytuacjach posiłkuję się waflami ryżowymi, serkiem wiejskim czy też szybką owsianką z suszonymi owocami. Makaron z tuńczykiem - szybki i prosty, zostałam zainspirowana przez koleżankę z pracy ;) Składniki (około(...)się zredukuje, przyprawiamy makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu do pomidorów dodajemy odcedzonego tuńczyka, kukurydzę, groszek oraz makaron smażymy mieszając, aż pomidory lekko oblepią makaron ;) Sałatka z łososiem - dopiero dwa razy w życiu jadłam łososia i jestem nim zachwycona! ! ! niebo w gębie! ah.. gdyby tylko był tańszy Składniki: kawałek łososia (usmażony na teflonowej patelni, przyprawiony solą, kolorowym pieprzem
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćCzasem nie głowa kreuje Twoje pomysły, a serce. Chęć zrobienia przyjemności komuś najbliższemu, zaimponowania, zadbania. Składniki (na 2 porcje): Roladki z piersi kurczaka z pesto
Mango PapajaPomidory to najpopularniejsze warzywa w Polsce, a do tego bardzo lubiane. Cenione są nie tylko za walory smakowe, ale także właściwości zdrowotne. Są bogatym źródłem składników
Kuchnia MagdaLenyWiosna w ogrodzie rozgościła się na dobre, teraz czas na wiosnę na talerzu. Przełom marca i kwietnia to czas zbiorów roszponki. Te maleńkie zielone listki są
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Trudno mi uwierzyć, że ktoś może jej nie lubić. U mnie w domu to królowa wśród obiadowych dodatków. Dziś na blogu surówka z marchewki, jednak w
DietologŚwietna sałateczka odpowiednia na każdą porę dnia, a składniki dostępne przez cały rok, a dodatkowo z niezbyt wysokim indeksem glikemicznym (o ile nie weźmiemy dojrzałych bananów
Państwo Wojtczuk gotująTydzień Francuskiej Kuchni w sklepach Lidl, trwa. Wczoraj na blogu mogliście zapoznać się z przepysznym przepisem na pieczony francuski ser, podany z karmelizowanymi gruszkami, orzechami
SMYKWKUCHNIOdliczanie do rozpoczęcia Euro 2016 trwa. Przygotowałam menu, które z powodzeniem sprawdzi się podczas kibicowania ulubionej drużynie. Nieskomplikowane, każdy znajdzie coś dla siebie, nawet Ci najmłodsi
Moja smaczna kuchniaTYDZIEŃ RESTAURACJI Zainicjowany w zeszłym roku przez Groupon Polska projekt Tydzień Restauracji doczekał się swojej drugiej edycji.Poprzednia miała miejsce w listopadzie zeszłego roku i okazała się
Ostra na Słodkodipy! Od podstawowych, przez słodko-kwaśne, aż po czasem bardzo dziwaczne. Z dobrym sosem każdy posiłek zyskuje na smaku i staje się 'niezwykły'. Zmieniając jego rodzaj, możemy urozmaicać proste obiady. Dipów używam bardzo często: do grilla, drobiu, ryb, burgerów, surowych warzyw, domowych frytek, pizzy itd... I powiem Wam, że czasem nieźle z nimi eksperymentuje! Nawet jeśli coś nie wyjdzie(...)około 150kcal i 14g tłuszczu! Jajka to jajka w proszku, a olej to olej zwykle sojowy lub słonecznikowy. I jest to produkt wysokoprzetworzony. Teraz pomyśl, że do sałatek nie dajesz jednej łyżki majonezu, ale kilka. I pomimo tego, że masz w niej zdrowe warzywa, mięsko, sałatę, to powstaje istna bomba kaloryczna! Już lepiej od czasu do czasu zrobić sobie
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńzaprosić na recenzję książki kulinarnej Joanny Małagowskiej Po prostu pycha . Proste i praktyczne przepisy, które pokochały tysiące czytelników jej bloga.W książce znajduje się około 90 przepisów na śniadania,obiady, kolacje, słodkości a także dania odchudzające. Autorka dzieli się znakomitymi pomysłami na puszyste placuszki bananowe,letnią zupą kalafiorową,tartą z kurczakiem .Zdradza nam jak przygotować lekką tartę piankę malinową, pyszne drożdżówki(...)prostu pycha. Odkąd sięga pamięcią, spędzała czas kuchni na pichceniu czegoś smacznego pod czujnym okiem swojej mamy. Książka podzielona jest na 8 rozdziałów: *Śniadania *Zupy *Dania główne *Naleśniki *Sałatki *Słodkości tradycyjne *Słodkości w wersji fit *Przekąski Tytuł: Po prostu pycha Autor: Joanna Małagowska Wydawnictwo:Flow books Rok wydania : 2019 Ilość stron:272 cena :34,15 zł Zapraszam również
Sama słodycz i szczypta chiliPilaf to danie z lekkiego i delikatnego ryżu, który najpierw prażymy z warzywami, a następnie zalewamy gorącym bulionem lub wodą i gotujemy pod przykryciem, aż wchłonie
cool and minty