sałatce znajdziemy składniki, które każdy z nas zawsze ma w lodówce:). Robię ją często do obiadu kiedy nie mam pomysłu na inną surówkę. 1/2 główki sałaty lodowej 3 pomidory 2 ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy 1 pęczek szczypiorku sos: 4 łyżki oleju, 1 łyżka posiekanego koperku, 1 łyżka miodu, 1 łyżka sosu z cytryny, sól, pieprz 1. Sałatę
Szefowa kuchniugotowanie makaronu. Do sałatki dodałam jogurt naturalny, by była lekka, ale śmiało możecie dodać majonez, też będzie pysznie, polecam. Składniki: 250 g makaronu 250g szynki 1/3 główki sałaty lodowej 1 ogórek zielony 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 puszka kukurydzy 1 czerwona cebula jogurt naturalny sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, przelać wodą, odcedzić
magiczna kuchnia Kasisłonecznika, ale ostatnio zmodyfikowaliśmy ją wspólnie z sąsiadami. Wyszła przepysznie. Składniki na sałatkę z serem feta (4 porcje): 3 pomidory 1 duży ogórek kostka półtłustego sera feta 3 liście sałaty (lodowej) pestki słonecznika żurawina bazylia oregano zioła prowansalskie olej lub oliwka sok z cytryny (łyżka) Pomidory i ser feta pokroić w kostkę, a ogórek w paski i później ćwiartki. Potargać
Karola gotujedomownik nazywa go "tą trucizną" ;) Dodałam quinoę żeby była bardziej sycąca, posypałam suszoną lawendą, świeżą miętą i polałam lekkim dressingiem. Składniki: pół szklanki ugotowanej białej quinoy pół główki sałaty lodowej 3 ogórki grunktowe 2-3 łodygi selera naciowego świeże listki mięty łyżka suszonej lawendy 3 łyżki ostu jabłkowego ekologicznego 3 łyżki oleju z awokado kolorowy pieprz różowa sól
Quinoa Raz!Sałatka idealnie nadaje się na lekką kolację. Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 2 puszki tuńczyka w sosie własnym garść czarnych oliwek (lub zielonych) 100 g pomidorków koktajlowych mały jogurt naturalny + sos do sałatek (ogrodowy, lub jogurtowo-czosnkowy) 1/2 czerwonej cebuli Wykonanie: Sałatę rwiemy na kawałki. Oliwki i pomidorki kroimy na pół, zaś cebulę w cienkie piórka. Układamy warstwowo: sałatę, cebulę
IMPRESJA SMAKUSałata z cukinią, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami SKŁADNIKI: 1-2 cukinie kilka suszonych pomidorów w zalewie 150g sera pleśniowego sałata lodowa torebka gotowego sosu sałatkowego WYKONANIE: Cukinię pokrój w półtalarki i usmaż lub grilluj na patelni w oleju z suszonych pomidorów. Suszone pomidory pokrój w paski Ser pleśniowy pokrusz Porwij liście sałaty Sos sałatkowy wymieszaj z olejem z suszonych
Zofianaczasu do czasu z niej skorzystać np. przygotowując sałatkę. Sałatka z komosy ryżowej z szynką parmeńską - przepis na 4 porcje Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować: 200g komosy ryżowej, sałatę lodową, 2 jabłka, 2 gruszki, 8 plastrów szynki parmeńskiej, 300ml jogurtu naturalnego, pół pęczka natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, łyżeczkę cząbru, sól do smaku. 1. W osolonej wodzie ugotuj komosę ryżową
Z notatnika dietetykaSzybka sałatka owocowa. Składniki 1/2 sałaty lodowej 20 malin arbuz ( 30 kostek ) 2 laski selera naciowego 200 g sera feta mango Sos : 4 łyżki oleju rydzowego 2 łyżki miodu 1 łyżka musztardy rosyjskiej 1 łyżka octu winnego Przygotowanie Sałatę opłukałem, osuszyłem, porwałem na kawałki. Arbuza, mango i ser feta pokroiłem w kostkę. Seler naciowy umyłem, pokroiłem na niewielkie kawałki. Maliny
R'n'G KitchenWyśmienite i bardzo proste połączenie składników, zaskakuje swoim aromatem. Składniki 1/2 główki sałaty lodowej 4-5 małych papryczek słodkich (ew. 1 strąk czerwonej) 50 ml oleju z pestek winogron 1 łyżka białego octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu lipowego 2 gałązki koperku sól, pieprz Przygotowanie B Sałatę grubo szatkujemy, papryki kroimy w krążki. Olej, ocet, miód, wodę i koperek dokładnie mieszamy
R'n'G Kitchensend', 'pageview'); - 200 g makaronu kokardki - puszka tuńczyka w oleju -10 szt. zielonych oliwek - słoik (200 g ) suszonych pomidorów w oliwie - 2-3 ogórki konserwowe - kilka liści sałaty lodowej - sos winegret z dodatkiem ziół prowansalskich Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Oliwki kroimy w krążki, pomidory w paseczki, ogórki w kostkę. Dodajemy wraz z odsączonym tuńczykiem
Kulinarne przemysleniaktóra lubi sobie zjeść - dla mnie :-))))) Składniki: 100 g ugotowanej i wystudzonej kaszy bulgur 2 małe jajka 2 małe pomidory malinowe 4-5 liści sałaty lodowej 1 dojrzałe avocado na sos: 2-3 łyżki oleju rzepakowego, łyżeczka ziół włoskich, łyżeczka soku z cytryny,ząbek czosnku, 2-3 łyżki zimnej
pieprzny smaczekjajek ugotowane na pół twardo (takie lubię) powszechnie gotuje się na twardo 1/2 szczypiorku drobno pokrojonego 3 łyżki majonezu kilka plasterków wędliny pokrojonej w kostkę 3-4 liście sałaty lodowej sól, pieprz zmielony w młynku. Sposób: Gotujemy jajka 5 minut od zagotowania się wody Zlewamy wrzątek i dwu krotnie zalewamy zimną wodą, studzimy
Viola cooks with passiontortilli 150 g serka śmietanowego z ziołami albo ze szczypiorkiem (np turek) 1/2 pęczka koperku 200 g łososia wędzonego w plastrach (2 tacki) kilka liści kapusty pekińskiej lub sałaty lodowej. Każdy z placków smarujemy cały dokładnie serkiem. Na ser układamy kawałki kapusty pekińskiej (ja wykrawam twardą część z środka). Na kapuście układamy wędzonego łososia i posypujemy drobno pokrojonym koperkiem
Piekielna Kuchnia PatiSkładniki (na 1 porcję) - 3 liście sałaty lodowej (ok. 120g), - szklanka brokułów (ok. 100g), - plaster sera Feta (ok. 25g), - ząbek czosnku, - 2 łyżki jogurtu naturalnego (ok. 50g), - 2 łyżki nasion słonecznika (ok. 20g), - sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Sałatę myjemy i rwiemy na drobniejsze kawałki. 2. Brokuły blanszujemy. 3. Ser Feta kroimy w kostkę. 4. Przygotowujemy sos: mieszamy jogurt
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach