szukasz nowego pomysłu na podanie wędzonej makreli, to polecam wypróbować ten przepis, bo sałatka jest bardzo smaczna, sycącą i chyba zdrowa. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: główka małej sałaty lodowej (około 400 g) lub innej 200 g twarogu (chudego, tłustego lub półtłustego) 1 wędzona makrela około 350 g jabłek około 200 g selera (po obraniu) na sos: 2 łyżeczki(...)polać nim od razu sałatkę po dodaniu selera aby nie ściemniał: Do musztardy dodaję oliwę, sok z cytryny, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam- sos jest gotowy. Sałatę obieram z wierzchnich liści, kroję na mniejsze kawałki i przekładam do miski. Z jabłek usuwam gniazda nasienne i kroję razem ze skórką w drobną kostkę. Twaróg rozkruszam i dodaję do sałatki
Uwaga Babcia GotujeSałatka z fetą i prażonymi migdałami jest bardzo lekka, a jednocześnie sycąca, więc doskonale sprawdzi się na imprezę z przyjaciółmi lub rodzinne spotkanie. Składniki pół główki sałaty lodowej 250g sera feta szklanka suszonej żurawiny szklanka płatków migdałowych Sos: 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 1-2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie Składniki na sos wymieszać i odstawić
Wasze Przepisypieczarkami SAŁATKA KEBAB Ilość porcji: 1 Przygotowanie: 20 minut (+ czas przygotowania mięsa) Składniki kabab: – mięso z kurczaka przygotowane z przepisu na kebab z kurczaka – 1/4 główki sałaty lodowej – 1/8 główki czerwonej kapusty – 2 łyżki octu winnego (białego) lub jabłkowego – 4 łyżki oliwy z oliwek – 2 łyżeczki cukru – 1 chlebek pita – inne warzywa
nietylkopasta.plSkładniki: 1 mała główka sałaty lodowej 4 parówki z szynki 6 pomidorków koktajlowych żółtych 6 pomidorków koktajlowych czerwonych 4 suszone pomidory 1 średnia cebula 3 ogórki kiszone 200 g sera typu fety 8 - 10 łyżek oliwy z oliwek pieprz, papryka słodka, majeranek, suszony czosnek Jak przyrządzić? Umytą i osuszoną sałatę posiekaj, ułóż w głębszej misce. Dodaj umyte
Zasmakuj Kuchnisobotnie śniadanie przygotowałam szybką i pyszną sałatkę z fasolą, pomidorami i sałatą. Tortille podałam z sosem czosnkowo-ziołowym. Składniki: 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli kilka liści sałaty lodowej 2-3 korniszony kilka pomidorków koktajlowych kilkanaście zielonych oliwek Sos: mały kubek jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sok i skórka starta z połowy cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół
Czerwień i błękitwydawać się dziwne. Doskonała dla osób na diecie (bez orzeszków) jako samodzielne danie ale też idealna do obiadu lub jako dodatek do dań z grilla. Składniki: kilka liści sałaty lodowej 1/2 czerwonej papryki kiść czerwonych winogron (najlepiej bezpestkowych) 1 niewielka pomarańcza 1/2 opakowania sera feta łyżka orzeszków arachidowych (można pominąć) na sos: sok z połowy cytryny
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaWarzywny koktajl z nowalijkami na jogurcie -wiosenna bomba witaminowa, dzięki niemu organizm wzmacnia się po zimowym spadku odporności, pycha! Składniki: 1/2 litra naturalnego jogurtu 1 pęczek rzodkiewek 5 liści sałaty lodowej 1 długi ogórek 2 ząbki czosnku sól morska do smaku pieprz kolorowy z młynka do smaku 50 g kiełków rzodkiewki do posypania plasterki rzodkiewki do dekoracji Sposób przygotowania: Warzywa
Wanilia i KardamonSałatkowych szaleństw ciąg dalszy - teraz z pysznym połączeniem wędzonego łososia, suszonych pomidorów i mozzarelli a wszystko wzbogacone smakiem koperkowo-musztardowego dressingu. Mmmmmniam:) Składniki: 1 sałata lodowa 200 gram łososia wędzonego sałatkowego 200 gram mozzarelli 7 suszonych pomidorów /z zalewy/ dressing: 1/2 łyżeczki drobnego cukru 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy 1 łyżka octu jabłkowego 3 łyżki oliwy /może być
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałajajkiem – w sam raz na śniadanie, przekąskę lub kolacje. #avocado #healtyfood #keto #keto-meto Składniki: 1 awokado 2 jajka sól pieprz zioła prowansalskie 1 pomidor liść sałaty lodowej lub innej Jak zrobić: Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Awokado kroimy na pół, wydrążamy pestkę, małą łyżeczką wydrążamy środek do połowy. Rozbijamy jajko do każdej z połówki. Posypujemy solą, pieprzem
Keto - Meto Przepisyjajkiem – w sam raz na śniadanie, przekąskę lub kolacje. #avocado #healtyfood #keto #keto-meto Składniki: 1 awokado 2 jajka sól pieprz zioła prowansalskie 1 pomidor liść sałaty lodowej lub innej Jak zrobić: Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Awokado kroimy na pół, wydrążamy pestkę, małą łyżeczką wydrążamy środek do połowy. Rozbijamy jajko do każdej z połówki. Posypujemy solą, pieprzem
Keto - Meto Przepisynaszej fantazji. SKŁADNIKI: Sos: jogurt+ musztarda ( u mnie stołowa) + malutki ząbek czosnku+ sól+pieprz Ogórek zielony Szynka gotowana Kukurydza Czerwona papryka Jajko na twardo Ser gorgonzola Czerwona cebula Pomidor Sałata lodowa PRZYGOTOWANIE: SOS: jogurt mieszamy z musztardą (można dodać odrobinę cukru) plus czosnek przeciśniety przez praskę)m doprawiamy solą i pieprzem Resztę kroimy w kostkę-w zależności od upodobań WAŻNE
Kopystką po garachwykonana z niżej wymienionych składników zawiera około 220 kalorii, więc jest idealnym posiłkiem dla osób będących na diecie. Polecam! Składniki: 1 jajko 50g przygotowanej kaszy kuskus garść sałaty lodowej 1/4 papryki (użyłam żółtej i czerwonej) 1/2 zielonego ogórka opcjonalnie kilka czarnych oliwek 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego sól, pieprz *** Kaszę kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu
Blog z Apetytemnastroju, jak sałatka na kolację. Szczególnie, jak połączona jest z zieleniną i nieziemskim słodkim sosem. Też tak lubicie? Jeśli tak, to zapraszamy na degustację <3 Składniki 1/4 główki sałaty lodowej 2 jajka 100 g kabanosów 100 g czarnych oliwek 100 g winogrona szczypiorek 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżka octu ryżowego
R'n'G KitchenIdealna propozycja na przedwiośnie. Kiełki można z łatwością wyhodować samodzielnie i cieszyć się dużą porcją witamin i minerałów. Tutaj możecie przeczytać jakie to proste :) SKŁADNIKI: kilka liści sałaty lodowej klik , klik lub klik duża garść szpinaku baby 2 pomidory garść kiełków pikantnej rzodkiewki garść kiełków lucerny SOS: 2 łyżki oliwy z pestek winogron 1- 1,5 łyżki soku
Kuchenne zapiski Edyty