Ryż zapiekany można robić z różnymi dodatkami i w różnych formach. Ja takie zapiekanki wolę w małych porcjach w poręcznych kokilkach. Nie trzeba zapiekanki dzielić na
Bon appetit mon amieWitam serdecznie, dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na rybę w sosie pomidorowym z cieciorką, którą możemy podać z kaszą, pieczywem, ryżem lub ziemniakami. Danie jest bardzo smaczne, więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania ryby w sosie pomidorowym będziemy potrzebowali: około 600 g filetu z dorsza lub innej ryby 400 g cieciorki konserwowej (po odsączeniu) 700 g passaty pomidorowej 1 papryczka
Uwaga Babcia GotujeOd dawana "chodziło" za mną risotto, miałam na nie wielką ochotę. Postanowiłam przygotować risotto z burakami , które są świetnym warzywem o tej porze roku, ponadto idealnie
Codzienne Gotowanieprzemianę materii. Nie zawiera glutenu, jest lekkostrawna i sycąca. Można ją przygotować na wiele sposobów, ugotować w wodzie, w mleku, na słodko lub wytrawnie. Stanowi doskonały zamiennik ziemniaków, ryżu i makaronu. Sprawdzi się jako dodatek do mięs, zup, sałatek a także deserów. Ja najbardziej lubię ją właśnie na słodko. Najczęściej gości u mnie jaglanka z owocami, jabłkami, bananami, truskawkami
Cynamonowe szczęściewymieszać i dusić na małym ogniu przez około 7-10 minut. Dodać przyprawy, zieleninę i posiekane orzechy, dokładnie wymieszać i podawać z ulubionymi dodatkami. Potrawka ta idealni smakuje z ryżem brązowym, jaśminowym a także z kaszą bulgur. Polecam Pierś z indyka z marchewką i orzechami duszona w białym winie Pierś z indyka z marchewką i orzechami duszona w białym winie
Smaki ArmineUwielbiam ciasteczka z kleiku ryżowego i często wymyślam ich przeróżne wersje, co pewnie wiecie obserwując mój blog. Tym razem chciałam Wam zaprezentować przepyszne, mocno kruche i
Di gotujepraskę oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formuj kotleciki, obtocz bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawaj z ryżem, kaszą lub ziemniakami (gotowanymi, smażonymi, pieczonymi). Do kotletów drobiowych polecam też… * Surówkę z marchewki * Surówkę ze świeżej kapusty „Colesław” * Kalafiora duszonego w śmietanie * Cukinię smażoną
Kulinarne S.O.S.Na śniadanie taki ryż z mnóstwem owoców jest idealny. Ja dziś użyłam owocu kaki i gruszki ale tutaj pełna dowolność, dodajcie co lubicie. Zachęcam do śniadania
Moje Małe CzarowanieJeżeli chcemy z rybą poeksperymentować to szczerze polecam kotleciki po Tajsku. Bardzo ciekawy smak, trochę ograniczyłam ostre przyprawy bo kotleciki wyszłyby bardzo pikantne. Można podawać z ziemniakami,ryżem lub tylko surówką. Polecam. Składniki 400 g filetów z ryby 1/4 szkl. mąki ryżowej lub kukurydzianej 1 łyżka sosu rybnego 1 jajko 1/2 szklanki posiekanej świeżej kolendry … Czytaj dalej Kotleciki rybne
gotuj ze mnązielone bułki brokułowe, których bazę stanowią znane już Wam bułeczki z kalafiora . Doskonale smakują z różnego rodzaju pastami jak ta z mięsa rosołowego , jajeczna , z makreli czy paprykarzem bez ryżu . Składniki – bułki brokułowe (6 sztuk): 350 g startego surowego brokułu 5 jajek 100 g mąki kokosowej opcjonalnie 10 g łupin babki jajowatej (jeśli ktoś nie przepada za łuską można
Ola la LCHFdużym ogniu często mieszając przez kilka minut. Dodaj mleko kokosowe, zamieszaj i gotuj jeszcze przez ok. 10 minut, aż sos trochę odparuje i zgęstnieje. Opcjonalnie posyp kolendrą. Podawaj z ryżem, chlebkiem naan lub zawinięte w tortille z dodatkami. Mrożenie Wymieszaj wszystkie składniki w torebce strunowej do mrożenia. Możesz przechowywać w zamrażarce do 3 miesięcy. Przygotowanie w wolnowarze Rozmrożone lub surowe
Oslov.Pełne smaku wegetariańskie burgery z kaszy jaglanej i kolorowych warzyw. Doprawione gałką muszkatołową, natką pietruszki i szczyptą chili. Podane w domowych bułeczkach drożdżowych, z pysznymi
cool and mintycałość dokładnie wymieszaj. Jest gotowa do podania zaraz po przygotowaniu, ale bardziej zyska na smaku, jeśli wstawisz ją do lodówki na min. godzinę. Sałatkę można podawać do… ryżu, ziemniaków, kasz, knedli, klusek, krokietów, placków, kotletów oraz różnego typu mięs (smażonych, pieczonych, duszonych, grillowanych). Polecam Wam też inne dodatki warzywne… – Surówka z marchewki
Kulinarne S.O.S.wody. Duś na wolnym ogniu przez 15 minut. Krok 3 Dodaj do mięsa odsączoną z płynu czerwoną fasolkę, wymieszaj i duś jeszcze 10 minut. Gotowe. Podawaj z awokado, ryżem, tortillami, gęstym jogurtem, świeżą kolendrą i cząstkami cytryny. Polecamy Wam przepis na zdrowe, domowe tortille . Chili con carne można swobodnie mrozić. Dlatego warto jest go przygotować więcej i nadwyżkę włożyć
Niedzielny kucharz