kolejna propozycja obiadowa i to taka na szybko. A są to polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem i pomidorkami z mleczkiem kokosowym. Podałam je z makaronem ale śmiało można zjeść z ryżem ugotowanym na sypko. Do dania użyłam mrożonego szpinaku Hortex, który możecie kupić w formie liści lub rozdrobniony. Ja użyłam tego w liściach. Mrożone warzywa są świetną pomocą w przygotowaniu potraw
Ewa w kuchnicałość nabrała bardziej kokosowego smaku. To już jest w Waszej gestii. Na sam koniec wrzucamy czerwoną fasolę i gotujemy jeszcze minutę lub dwie. Danie jest gotowe. Podajemy z ryżem kokosowym, jaśminowym lub basmati. Kuchnia tajska jest ostra, wiec nie przesadźcie z chili :) Chyba, że lubicie ostrą jazdę :) My lubimy hihi... Smacznego ! Koniecznie napiszcie jak Wam smakowało. Jeśli macie ciekawe
vegetanieSałatka z tuńczykiem i warzywami jest klasykiem w naszej kuchni, ale inne przepisy też możemy polecić: Dietetyczna sałatka z tuńczykiem Wielkanocna sałatka z tuńczykiem , Ogórki faszerowane sałatką , Sałatka z ryżem i tuńczykiem Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą – składniki: 1 sztuka tuńczyka w puszce w oleju garść czarnych oliwek 2 mini sałaty rzymskie garść pomidorków koktajlowych ½ ogórka wężowego 1 czerwona cebula
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKolorowa i pyszna zapiekanka.Jest bardzo sycąca i nie wymaga skomplikowanych składników i szybko się ją robi. SKŁADNIKI 2 woreczki ryżu 650 g piersi z
Mała w garnku mieszaKochani, dzisiaj przepis na złoty ryż z kurkumą i krótko o 9. edycji Food Blogger Fest. Byłam, widziałam i smacznie pojadłam. Tak jak się to na
dolcevitainmykitchenkoniec duszenia dodać masło orzechowe i resztę masła - dobrze wymieszać. Można dodać więcej wody lub odrobinę słodkiej śmietanki, jeśli ktoś lubi potrawy z większą ilością sosu. Danie podawać z ryżem i dowolnymi, ulubionymi dodatkami
Codzienna kuchnia niecodziennapiórka cebulę (warzywa powinny przykrywać kawałki kurczaka). Wierzch oprószamy solą ziołową. Wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy przez kolejne 20 minut, tym razem już bez przykrycia. Podajemy z ryżem lub pieczywem
Qchnia po prostuRisotto z sosem pomidorowym Zimno za oknem, chciałoby się zjeść coś ciepłego, pożywnego nie jak zwykle zupę czy ziemniaki. Wybór padł na risotto. Danie to jest
zielonacukinkainne danie niż klasyczne sushi, ale wciąż chcecie zjeść pysznego łososia najwyższej jakości, szef kuchni Alon zaproponuje Wam dania takie jak chirashi sushi (rozrzucone ryby i dodatki na ryżu), a nawet ramen. INFORMACJE PRAKTYCZNE: KAGO Sushi Warszawa, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63 Godziny otwarcia Poniedziałek – Niedziela 9:00 – 22:00 Kanały społecznościowe: Facebook i Instagram Artykuł
nietylkopasta.plKrok 5 Obierz mango i pokrój w kostkę podobnej wielkości jak batata. Posiekaj kolendrę i razem z mango dodaj do sosu. Chwilę gotuj. Dopraw sokiem z limonki. Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym. Smacznego! Artykuł Piątek: Curry z krewetkami i mango pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzSześć patentów na ugotowanie kaszy (oraz soczewicy). Krótki poradnik i sprawach, wydawać by się mogło oczywistych, a jednak wcale nie tak prostych. Jak ugotować kaszę, żeby
Niedzielny kucharzPotrawka z mięsa mielonego z indyka, pomidorów i dyni. Dużo czarnych oliwek, kukurydzy, zielonego groszku i przypraw. U mnie sprawdza się do makaronów, kasz, jako gęsty gulasz do klusek, ryżu, także do faszerowania ciasta francuskiego, np. tartaletek lub wytrawnych babeczek. Potrawka z indyka, pomidorów i dyni SKŁADNIKI: 760 g mięsa mielonego, u mnie z indyka 1 duża cebula 4 suszone
Zasmakuj Kuchnisolą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą oraz sokiem z cytryny. Do sosu wrzucamy klopsy roślinne i całość podgrzewamy przez około 5 min., co jakiś czas obracając. Podajemy z ryżem, makaronem, ziemniakami lub innymi dodatkami. W ofercie są także roślinne burgery o podobnym składzie, które można podgrzać w piekarniku, na grillu lub patelni i włożyć w bułkę
Kuchnia MagdaLenysolą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą oraz sokiem z cytryny. Do sosu wrzucamy klopsy roślinne i całość podgrzewamy przez około 5 min., co jakiś czas obracając. Podajemy z ryżem, makaronem, ziemniakami lub innymi dodatkami. W ofercie są także roślinne burgery o podobnym składzie, które można podgrzać w piekarniku, na grillu lub patelni i włożyć w bułkę
Kuchnia MagdaLenyDzisiaj pomysł na urozmaicenie tradycyjnych kotletów mielonych. Po usmażeniu zagotowałam je w sosie koperkowym, aby mięso było jeszcze bardziej soczyste. Kotlety świetnie smakują podane z makaronem, kaszą gryczaną lub ryżem, ponieważ sos koperkowy idealnie współgra z powyższymi składnikami. Składniki na 4 porcje: kotlety mielone 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki 1 jajko 1 mała cebula
Ugotować