minut. Dodać pokrojoną cukinię, paprykę, ząbki czosnku, pieprz ziołowy, paprykę ostrą, podsmażać wymieszane z 3 minuty. Wlać rosół, sok pomidorowy i zagotować, gotować z 5 minut, podawać z ryżem, ziemniakami - idealne danie na wykorzystanie mięsa kurczaka czy kury rosołowej z rosołu, potrawka smakuje doskonale na obiad i na kolację.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębazie musztardy francuskiej i sarepskiej z dodatkiem ziaren kolendry i przypraw takich jak kardamon i imbir. Kaczka wyszła pyszna. Miałam porcję na dwa dni. W pierwszy kaczkę zaserwowałam z ryżem i buraczkami, zaś w drugi dzień z tłuczonymi ziemniakami i buraczkami. Z kaczki można przygotować również sos. Wystarczy odlać z gotowej kaczki nieco tłuszczu do garnuszka, w osobnym garnuszku wymieszać
Passions hobbies lifeWiosna rozpieszcza ciepłymi promieniami słońca. To idealny czas na zmianę lub wzbogacenie naszej diety. Dziś mam dla Was inspirację na wykorzystanie kaszy kuskus w sałatce
kulinarnyJaJakiś czas temu testowałam garnek próżniowy firmy Happycall , w którym zrobiłam gulasz segedyński . Dzisiaj przetestuję patelnię dwustronną Happycall Synchro Ih Graphen . Postanowiłam przygotować filet z dorsza
Oryginalny smakGotowe w : 45 min Liczba porcji : 3 porcje Insporacją do zrobienia mojego dzisiejszego dania był mój syn, który poprosił o coś pysznego co będzie mógł zjeść z ryżem. Po krótkiej burzy mózgów przyszedł nam do głowy strogonow, ale tak PO MOJEMU! Wystarczyło kilka produktów, a danie wyszło bajeczne… Składniki 1/2 kg fileta indyczego 2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisypiekarniku nagrzanym do 160 C , przez około trzy godziny . Od czasu do czasu kontrolując i delikatnie mieszając . Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami , ale według nas , najlepiej smakuje z ryżem.. :;) Smacznego! Artykuł Angielski gulasz Mary Berry , pomysł na obiad pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżysmaku przyprawami. Dusić mieszając z 5 minut aby trochę płynu odparowało i na koniec wsypać posiekany koperek z posiekanymi listkami bazylii - podawać z czym się lubi... my lubimy z ryżem, ziemniakami lub tostami............SMACZNEGO!!! #pudliszki
W Mojej Kuchni Lubięsię zagotuje. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i energicznie mieszamy aby się rozpuściła. Znów doprowadzamy do wrzenia. Podgrzewamy przez 5 minut na wolnym ogniu. Karkówkę podajemy z dowolnym makaronem, ryżem lub pieczywem
Qchnia po prostuLekka i orzeźwiająca sałatka, której podstawowym składnikiem jest natka pietruszki. Do tego ugotowana na sypko (i ostudzona!), drobna kaszka kuskus lub nieco większa kasza bulgur oraz
cool and mintySmaczne i zdrowe kotlety z kaszy jaglanej. Szybkie do zrobienia pod warunkiem , że wcześniej ugotowaliśmy i dokładnie ostudziliśmy kaszę - polecam wykorzystać tę pozostałą z obiadu. Z
cool and mintyokoło 10 minut). Kolejno dodaj całązawartośc puszki mleka kokosowego oraz sól. Gotuj wszsytko do całkowitej miękkości soczewicy (jeszcze jakieś 10 minut maksymalnie). Na samym końcu dodaj kolendrę. Podawaj z ryżem i z kolendrą. Smacznego Artykuł Curry z dynią, bakłażanem i soczewicą pochodzi z serwisu
greenscarfdanie główne zamawiam CZERWONE CURRY do wyboru kurczak (28zł) lub z krewetkami (31zł), wybieram krewetki. Curry podane jest z bakłażanem, pędami bambusa i na osobnym talerzyku z ryżem jaśminowym. To curry było pyszne, krewetki zrobione w punkt, smak pyszny, gęste i kremowe. Polecam bardzo! Drinki do dania głównego... z wiśnią i mango. Wiśniowy słodki i przepyszny! Luby zamawia
SMYKWKUCHNIbyć twarda. Czerwona soczewica po ugotowaniu jest różowa:) Polecamy Wam następujące dania z soczewicy Zupę z czerwonej soczewicy masoor dal Prostą, iracką zupę z soczewicy z pulpetami Sałatkę z ryżu, soczewicy, krewetek i chorizo Sałatkę z pieczonego łososia, soczewicy, szparagów Artykuł Jak ugotować czerwoną soczewicę pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzKilka miesięcy temu na blogu pojawił si ę przepis na rozgrzewające, wegetariańskie curry z ciecierzycą i szpinakiem . Dziś chciałam Was zaprosić na c udownie
La grande e la piccola cuocazawijamy w plastry bakłażana i układamy naczyniu żaroodpornym. Całość zalewamy sosem z patelni i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 -35 min. Możemy podawać z pieczywem, ryżem lub makaronem. Artykuł ROLADKI Z BAKŁAŻANA pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM
Markowy smak